|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šola za starše - tečaj za zgodnjo nosečnost
20.4.2005 13:34:44   
balaena
zdravo nosečke!

naj se me katera usmili in pove, ali ste bile na tem tečaju. danes sem imela ravno pregled in mi je sestra rekla, če mislim iti v šolo za starše. pa sem se čudila, ker sem v 15. tednu, pa je rekla, da je tudi za zgodnjo nosečnost.
pa je ravno danes ob 16h (v LJ).

a se splača iti, kaj povejo? da mi ne bo dolgčas tam...

hvala, lpb
Neposredna povezava do sporočila: 1
20.4.2005 13:37:42   
Čiračara
Jaz grem samo na tečaj pozne nosečnosti, prvo predavanje imam 4.maja, PDP pa imam 20 septembra.
Kolikor vem , je na tečaju zgodnje nosečnosti predvsem govora o prehrani, telovadbi, negi zob:zmeden2:

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.4.2005 8:57:55   
balaena
No, če bo še koga kdaj to zanimalo.

Sem šla na tečaj, najprej je bilo predavanje sestre iz porodnišnice. Je bilo kar zanimivo, še posebej za tiste, ki so bolj na začetku in se še niso kaj dosti pozanimale o stvareh.

Govorila je o prehrani, priporočenem pridobivanju teže, težavah, ki lahko nastopijo v nosečnosti, o higieni, strijah, potovanjih,... v bistvu je bilo tako, da je šlo vse skupaj v tisti smeri, kot smo same želele, saj si jo lahko spraševal kar te je pač zanimalo (npr. bazeni ja ali ne, toplice ja ali ne, spanje na hrbtu, otečene noge, nabiranje vode v telesu,...). Na nego zob se ni nobena spomnila, tudi ona je ni omenjala.

Razdelila nam je tudi brošuro Na poti v materinstvo, vodnik po pravicah nosečnic, ki se mi zdi zelo fina. Prav bi mi prišla na začetku, ko še nisem toliko vedela (je vse od zdravstvenega varstva, koliko in katere preiskave ti pripadajo, pravice na delovnem mestu po porodu (nor. 1 ura odmora za dojenje dnevno!), socialne pravice-kar moraš dobiti in kar lahko dobiš, če ustrezaš pogojem,...). Ne vem ali ste druge to brošuro kje videle ali pa jo dobile, jaz hodim v leonišče v LJ in je nisem nikdar nikjer opazila.

Potem smo se pa preselile v "telovadnico" kjer je fizioterapevtka najprej predstavila teorijo, pač kako se spremenijo mišice in vezi med sklepi v nosečnosti, kaj iz tega izhaja, pri čem se moramo pazit,... to je kar dolgo trajalo in je bilo zanimivo. Potem nam je pa pokazala, kako naj se spravimo k vadbi na tleh, potem ko nam bodo trenuhi zrasli, da bo to najlažje, kako naj vstajamo. In na koncu smo še vadile keglovo vajo za mišico medeničnega dna in pa vajo za globoko trebušno mišico (?), to je tudi pri vsaki preverila, kako jo napne in povedala, kako je prav.

Tako. To je vse. :)

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Spolni odnosi
binyy

Koliko časa traja vaš spolni odnos s partnerjem?

od 30 do 60 min (93%)

od 60 do 90 min (4%)

od 90 do 120 min (2%)

več kot 120 min (1%)

Število vseh glasov: 295

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!