Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Zavarovanje po partnerju - NOVO!!! 5.2.2009 22:00:44
|
|
|
|
špelin@
|
SPREMEMBA SPREMEMBE!!! Obvezno preberite - velja predvsem za tiste, ki ste si same plačale OZZ za mesec januar!!! Danes dobila odgovor na svoj mail, poslan na ZZZS 22.1. Spoštovani, Štev.: 099-4/2009-LJ/85 prejeli smo vaše vprašanje, ki se nanaša na zavarovanje družinskih članovzakoncev in posredujemo vam naslednje pojasnilo: V zvezi s spremembami Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenemzavarovanju, ki so se začele uporabljati s 01.01.2009 je Zavod zazdravstveno zavarovanje večkrat zaprosil Ministrstvo za zdravje za jasnotolmačenje, ali se oseba lahko vključi v zavarovanje kot družinski član,ne glede na na to, da sama izpolnjuje pogoje za vključitev v zavarovanje inbi torej morala biti sama zavarovanec. Šele včeraj smo prejeli pisnostališče ministrstva, da je to dopustno, kar pomeni, da se oseba lahkovključi v zavarovanje kot družinski član, tako kot je to veljalo pred01.01.2009 oziroma pred spremembami zakona. Torej obstoječa zavarovanjadružinskih članov ostanejo nespremenjena in možna so tudi nova zavarovanjadružinskih članov zakoncev. V kolikor je bila v mesecu januarju s straninašega zavoda odklonjena prijava v zavarovanje kot družinskega članazakonca se to lahko spremeni, le zavezanec naj ponovno predloži prijavo vzavarovanje kot družinskega člana (z izpolnjeno in podpisano izjavo) instornirali bomo prijavo v zavarovanje kot samostojnega zavezanca. Lep pozdrav!
|
|
|
|
RE: Zavarovanje po partnerju - NOVO!!! 6.2.2009 7:26:52
|
|
|
|
ksenija12
|
Hvala ti za tole! Meni so na Zavodu januarja stokrat pojasnili, da to ni več možno in sem se sama zavarovala. Bom danes poklicala spet. Upam da ne bo kakšnih komplikacij.
|
|
|
|
RE: Zavarovanje po partnerju - NOVO!!! 6.2.2009 8:13:05
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: ksenija12 Hvala ti za tole! Meni so na Zavodu januarja stokrat pojasnili, da to ni več možno in sem se sama zavarovala. Bom danes poklicala spet. Upam da ne bo kakšnih komplikacij. Upam, da so vse OE in izpostave obveščene o novosti. Drugače ti lahko posredujem kopijo maila s vsemi podatki o odg. osebi. Če potrebuješ, mi preko ZS javi svoj e-mail naslov.
|
|
|
|
RE: Zavarovanje po partnerju - NOVO!!! 6.2.2009 12:14:31
|
|
|
|
ksenija12
|
Sem bila na Zavodu in so rekli točno tako kot si zapisala. Ampak če tkole pogledam je tole katastrofa...pred enim mesecim si razlagajo na 1 način, se ne moreš zavarovat, čez en mesec pa na čisto drug način..in ko bi videla, s kakšno sigurnostjo ti na šalterju povejo, da se ne moreš več zavarovat...zdaj pa takole...in če slučajno ne bi gledala foruma (bravo ringaraja ), sploh ne bi bila obveščena o tem.. skratka, še enkrat hvala!
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?