|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vitaminski dodatki
5.2.2009 16:15:03   
mybaby

Hojla!

Katere vitaminske dodatke (če sploh jih) jemljete v nosečnosti?

Jaz imam že celo nosečnost (zdaj sem v 36. tednu) Fidimed-ove CentraMed Mami in sem zelo zadovoljna z krvnimi izvidi - baje da imam zelo dobro kri. No, seveda je največ odvisno od hrane, ki jo vnašamo v telo.

Čisto za informacijo prilagam še podrobnosti,  Ena tableta vsebuje:

vitamin B1 1,5 mg

vitamin B2 1,6 mg

vitamin B6 2,3 mg

vitamin B12 6 µg

pantotenat 6 mg

vitamin E 20 mg

biotin 150 µg

vitamin C 120 mg

vitamin D 5 µg

folna kislina 400 µg

nikotinamid 18 mg

cink 15 mg

jod 200 µg

magnezij 100 mg

selen 20 µg

železo 16 mg

betakaroten 4 mg

Nekaj pa ne vem - ali z istimi vitaminskimi dodatki lahko nadaljujemo tudi po porodu - v času dojenja?

Pozdravček!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vitaminski dodatki
5.2.2009 18:11:04   
bskrle
Centramed je bolj blažev žegen, kljub rednemu jemanju, se mi železo poslabšalo, tako da jem po 2 tableti, občasno še kalcij in mg dokaj redno in še omega 3.
Vse mi je naročila moja G.

(odgovor članu mybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.2.2009 18:37:58   
Dali*
...joj ta tema je odprta na vsaki strani...

...dej si še mal poglej drugje...

Elevit je zakon! Vsaj zame!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.2.2009 8:41:57   
Alja_
bskrle
Kateri omega 3 pa jemljes, ce lahko vprasam?
Omega3 ti je tudi G narocila da jemlji?
Hvala za info. LP

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.2.2009 10:15:40   
bjondi
Tudi jaz jem Elivit...no železo imam na meji,tako da dodajam nek sirup...

(odgovor članu Alja_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.2.2009 11:34:45   
pokec3609
Jst sem CentraMed Mami jedla na začetku,pa je šel hemoglobin samo dol, potem sem jedla Centrum Materna in sirup železa, ki mi ga je predpisala G, pa je šel hemoglobin samo dol, nato sem prešoltala na Elevit+ tist železov sirup, pa je mi je hemoglobin zdej po enem mesecu ostal na skor na istem, oz. se mi je iz 96 celo dvignil na 98.
Tako da pomoje je tut ful odvisno od posamesnega organizma, neke tablete enim pomagajo druge pa drugim

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.2.2009 12:08:22   
simonakr
Na začetku sem jedla samo Folacin (3 mesece), potem sem šla na Elevit, ki mi pa ni odgovarjal - bila sem še bolj zaprta kot sem ponavadi!; Zdaj pa imam Centrum Materna, pa moram rečt da je v redu - dobro počutje in vse.
Glede železa mi je pa zelo skakako od 120 pa tja na 90 pa spet na 110 (baje infekcije - beri prehladi - ful znižajo železo v krvi), tako da sem imela decembra Legofer sirup, ki pa ni naredil nič, zdaj januarja in še naprej pa imam Retafer tablete in morm rečt da se je kar lepo popravil.
Vsega ostalega - omega 3 in kalcij ...- pa zelo malo in zelo redko - pa saj je v Centrumu več ali manj vse zajeto!

"Nihče ni nikoli tako visok kot tedaj, ko poklekne k pomoči potrebnemu otroku."

RDEČI NOSKI

19.2.2009 se je rodil naš škorček Larisa

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.2.2009 12:36:37   
girly
Jaz že celo nosečnost jem centrum materna in imam zelo dobro kri user posted image

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.2.2009 8:49:42   
Melika
Jaz sem že pred nosečnostjo jemala elevit, po 13. tednu pa sem prešaltala na NeoVin od Milupe.

(odgovor članu girly)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.2.2009 10:23:55   
Anonimen
Elevit, pa imam kljub temu slabo kri.

(odgovor članu Melika)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
7.2.2009 18:13:42   
Hope2
Jedla centramed mami in ga še zdaj med dojenjem. Tisti, ki jim tablete ne pomagajo pri hemoglobinu, pa naj probajo tablete zaužit ob kosilu in še kozarec svežega pomarančnega soka ali pa 1 kivi pojest, ne pa zaužit skupaj z mlečnimi izdelki in ovsenimi kosmiči

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.2.2009 21:09:16   
Anonimen
Neovin + DHA in meni so zakon. Hemoglobin par dni nazaj (začetek 37t) 130! user posted image

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
7.2.2009 22:24:43   
Anonimen
V prvi nosečnosti sem jedla centramed mami. Proti koncu mi je primanjkovalo železa in sem še dodatno pila sirup.
Zdaj spet jem centramed mami. Po 13. tednu pa bom verjetno začela jemati Neovin + DHA.

Primerjala sem še sestavo in imata zelo podobno (pri centramed mami so dodatno še betakaroten, selen, vitamin D, pri Neovin + DHA pa kalcij in DHA (ribje olje)).
Količine posameznih sestavin pa so tudi pri obeh približno enake (malenkost manj jih je pri Neovinu).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
8.2.2009 10:02:14   
cupacups
s temi vitamini ni najbolje pretiravat ....
cist simpl ko pasulj.... po dojenju, ce ze moras jesti vitamine, mas v lekarni vitamine za dojece mamice, pred porodom pa ti ginekolog pove kaj naj bi uzivala....da bi na svojo roko nekaj izbirala user posted image hoces dobro, lahko pa naredis slabo....
vsako telo potrebuje dolocene kolicine vitaminov ...in vsaka prekoracena doza ima posledice.
vam je kaj znano da je neka punca umrla zaradi vitaminoze? da ne?
ja dejansko zaradi pretiravanja z vitamini.....cedevita...sadje, dodatni vitmini v tabletkah itd....s tem se ni za hecat

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.2.2009 14:15:41   
daisyb
živjo,

jaz jemljem elevi...že pred nosečnostjo in jemljem kar non stop, ker drugače ne jem zelenjave in marsikaj drugega. sem v 5 mesecu in imam dobro kri zaenkrat.

lp,

daisyb

(odgovor članu mybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.2.2009 15:24:07   
Anonimen
mas v lekarni vitamine za dojece mamice,

Ne vem za druge vitamine, ampak na škatlici NeoVin +DHA piše za nosečnice in doječe matere. In meni so jih prav v lekarni dali po prvem porodu (šele takrat sem slišala zanje), ko so mi ob dojenju in po porodu grozno izpadali lasje in sem bila non-stop nekaj bolna (kr vročina ponoči, čez dan nič, skoz sem smrkala, slabo počutje,...).

Drugače pa se strinjam, da z vitamini ni za pretiravat, ampak večino vitaminov, ki so odvečni se izloči z urinom iz telesa. Sploh pa vitaminov, ki so topni v vodi ni mogoče predozirati. Pa če upoštevaš navodila na škatlici mislim, da ne sme biti nič narobe. In tudi Pušenjak piše, da je edini vitamin s katerim se lahko zastrupimo vitamin A (tega pa v NEoVin+Dha ni).

Še mogoče malo branja Pušenjaka o vitaminih in predoziranju; KLIK, KLIK; KLIK.... tega je pa še in še na MON-u.

(odgovor članu cupacups)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?