|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nega zobkov - groza
4.2.2009 11:07:13   
lenca1
14 mesečna hčerka si ne pusti umivat zobkov. Vsakič, ko pride na vrsto krtačka je vik in krik na ves glas. Dokler jo ima v roki ona ni problema, ko ji pa vzamem da dokončam pa cel halo. Probali smo tudi z naprstno ščetko, potem da ima ona svojo in ji jaz z drugo drgnem... Fajn bi blo, če bi se drla vsaj z odprtimi usti, da bi lahko prišla do zobkov, ampak ona usta zapre in se dereuser posted image . Res ne bi rada, da se ji že sedaj naredijo obloge, zato mi prosim predlagajte kaj bi lahko naredila.

pa še nekaj, ali uporabljate zobno pasto FIRST TEETH - baje je dobrega okusa, mogoče bi jo pa s tem lahko premamila? pa je ta pasta splok vredu, baje jo lahko otrok pogoltne, ker tako majhni itak še ne znajo pljunit ven.

Probam biti vztrajna, kar je treba je pač treba, pa tud če se dere, ampak vseeno prosim za nasvet kako bi lahko končali s tem dretjem med umivanjem zobkov.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nega zobkov - groza
4.2.2009 11:26:00   
Petr_a
komot lahko uporabljaš pasto z flourom,čeprav jo pogoltne.Itak daš na ščetko samo malo,do predoziranja bi prišlo,če bi otrok pojedel celo pasto
Imate knjigice na voljo v knjižnici,zraven ji poskusi  pet,naj si sama izbere krtačko ...

(odgovor članu lenca1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nega zobkov - groza
4.2.2009 12:29:08   
nuala
Zobno pasto lahko das, saj das malo.
Kricanje pa mine, jaz nisem popuscala in sem zobe umivala. Mlajsi sin se je en cas tako drl, da sva ga morala 2 drzat pri umivanju zob. Vendar se je unesel in si sedaj rad umiva, tudi sam. Starejsi pa itak nebi sel v posteljo, ce ni umil zob, se boji crnih lukenj.
Vztrajno torej.


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nega zobkov - groza
4.2.2009 12:29:20   
smejčica

Moja 14 mesečnica se tudi dere zraven. Ne moremo nič. Sama si jih lepo umiva. Ko pa ji jaz, pa katastrofa. Zvečer ko vidi ščetko, gre daleč stran. user posted image Pa ne pomaga nič. Ne knjigice, ne petje, ne.....nič!!
Uporabljamo pasto s fluorom in ji dam čist malo gor. Pa da bi zaradi okusa blo bolje...aa, ne. Pa smo kupili baterijsko, pa tud ne. Kar se mora, se mora. Jaz ne popuščam. Če se bo pa tistih 5 minutk na dan drla, pa naj se. Kmalu bo ugotovila, da je brezveze. Sam čakamo lahko.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nega zobkov - groza
4.2.2009 20:24:28   
end1
moja je bla ista, pa je šlo mimo. zobke sem ji oprala kot se je pač dalo, čeprav na silo. Ni zasovražla umivanja in ma lepe zobke.

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nega zobkov - groza
5.2.2009 11:11:53   
roberta
noben otrok sprva ne mara umivat zob. in ne poznam nikogar, ki ne bi vsaj nekaj časa protestiral - večina kot tvoja z veliko krika in vika in joka, da jih slišijo vsi naokoli.

tu po mojem mnenju ni pardona. zobe je treba umit in pika. pa če se še tako dere. otroci se moraj tega pač navadit in ko se navadijo, da je to del vsakdanje procedure, tudi kričanja in jokanja ni več. traja pa vse skupaj res lahko kar nekaj tednov/mesecev.

jaz sem mojo punco enostavno držala v naročju, z eno nogo na banji, tako, da mi je sedela na tej nogi. potem sem ji dala eno roko za moj hrbet, drugo sem ji držala z eno roko, z drugo roko pa sem ji umila zobe. in bolj ko se je drla, lažje ji je bilo umiti zobe, ker je imela bolj odprta usta user posted image    potem je sčasoma ugotovila, da dretje pač ne pomaga, da zobe ji umijem, če hoče ali ne in je dala mir. tako, da zdaj že kaki 2 leti ni nikoli problem odpreti ust in si umiti zob user posted image

roberta

(odgovor članu lenca1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nega zobkov - groza
5.2.2009 12:52:42   
madasa
Jaz pa sem nekje brala, da je finta umivanja v tem, da otrok do nekje 3 leta "vzljubi" umivanje zob in da se navadi na ščetkanje. Jaz moje 11m ne dam v prsilni jopič in jih ščetkam. Jo nekako na lep način nahecam da odpre usta, pa čeprav za par sekund in jaz na hitro poščetkam, potem pa dam še nje ščetko, da si še malo sama. Grema pa v kratkem k zobozdravniku pa bomo vidli kaj bo rekel.
Lp

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Ko vstanem iz postelje sem večkrat:
Naša črtica koraka



kot žuboreči potoček: pojem, plešem in se smejim :) (9%)

taka, da mi raje daj mir! (23%)

kot iz reklame za probiotične jogurte (2%)

meglena - zaradi nočnih budnic, saj bo bolje, aneda (22%)

ok, brez posebnosti (44%)


Število vseh glasov: 376

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!