bobek05
|
Uh, jaz sem v 30t, pa sem skoraj že pozabila, kaj sem delala proti slabosti. Ampak koliko se spomnim ni nič kaj dosti pomagalo. Slabo mi je pa bilo cele dneve od 6-12t, potem pa kot da bi odrezal. Jaz sem se silila s hrano, ker če nisem nič jedla, mi je bilo še bolj slabo (čeprav mi ni nič dišalo). Tako, da sem jedla na vsaki 2-3 ure, nekaj čisto malega, pa samo tako hrano, ki ne draži želodca (kakšne juhce, prepečenec ipd.). Tako je manj verjetnosti, da ti pade nivo krvnega sladkorja... Pomagalo mi je pa tudi, da sem nekaj pojedla še preden sem vstala (mi je mož delal zajtrke v postelji)...9nebesa Tistih 6t sem večinoma preležala in sem mislila, da je vsaki dan moj zadnji, potem pa čisto pozabila na vse skupaj, ker sem kasneje začela kar prekipevati od energije... V reviji sem prebrala, da pomaga tudi limona (v kozarec s toplo vodo daj nekaj rezin limone).., pa da je dobro da ješ ogljikove hidrate (krompir, riž, testenine, kruh..), ker se počasi prebavljajo in je spet manj možnosti, da ti pade krvni sladkor. Tudi to je dobro, da čim več piješ.. V reviji nosečnost tudi piše, da čim več počivaj, ker je poleg praznega želodca, utrujenost drugi dejavnik, ki povzroča slabost. Tolaži se s tem, da bo minilo. Saj vem, da si je to težko predstavljati, zlasti ko ne veš če boš preživela do naslednjega dneva, ampak to sem mislila tudi jaz, potem se je v 12t vse nehalo tako hitro kot se je začelo... Od takrat se počutim odlično (če odmislimo na zgago, bolečine v križu, ...). Se tudi na to navadiš... Pa vso srečo...
|