|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj naj še naredim da bo spal
3.2.2009 10:45:59   
xerox
Pozdravljeni!
Moj 9 mesečni fantek ima definitivno težave s spanjem pa ne najdem vzroka. Vse živo sem poskusila:da spi v posteljici, da spi pri meni, da je več oblečen, da je manj oblečen, čaj,mleko, da zvečer manj poje, da več poje,se pravi vse možne kombinacije. Tudi calpol sem mu dala dvakrat zvečer, če ga slučajno kaj boli pa ni bolje. Ima samo dva zobka,za ostale ni videti,da bodo kmalu zrastli. Problem je v tem,da se on ne zbudi 3krat, 4krat oziroma 5krat na noč,kar je zame dokaj normalno. On se v eni uri zbudi od 5krat do 10krat in če to pomnožimo s celo nočjo = GROZA!user posted image
Seveda smo vsi nenaspani, on je čez cel dan siten in jokav, jaz pa kot cunja. Problem je, da tudi čez dan ne spi, 2krat po pol urce in se zbudi še bolj siten kot je bil?? Naj povem, da je do četrtega meseca prespal celo noč, tudi enkrat se ni zbudi. Saj vem, da se to spreminja, ampak resnično mislim, da to ni normalno.
Lepo prosim za vaš nasvet, ker sem že čisto obupana in vedno bolj nervozna.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
P.S. Pediatrinji sem problem omenila in se je samo nasmejala in rekla, a mu zobki rastejo. To je bilo pred tremi meseci?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj naj še naredim da bo spal
3.2.2009 10:56:55   
cupacups
mi je znano user posted image
tudi moja je lepo prespala noci, vse do 9 meseca.
naj ti povem da so najverjetneje zobki....tud jaz sem bila ze na koncu...20x na noc se je zbujala, popoldan spala kot si ti napisala...obup!
potem pa sem odlocno naredila takole.....zjutraj je vstala ob 7h...bila pokonci do 11h ..sem jo dala spat..ceprav ni hotla spat, sem jo pustila v postelci in je zaspala sama v roku 10 min....in spala 1uro in pol.vstala ob pol 1h. pop.....sva se aktivno igrale, pojedle velik...in ob 3h pol 4 ..pop...spet spat za eno urco.zvecer ob 7h sem jo dala v banjo je divjala v banji pol ure.....potem pred spanjem namazala s calgelom je pojedla obrok in sla spat. 3 dni zaporedoma se je se vedno zbujala ponoci, ampak je minilo.
se zdaj mislim da so bili krivi zobje...ker so ji v enem mesecu zrasli 4.in to je zgledal takole ..1 teden smo slabo spal ponoci, en teden je blo uredu, spet en teden skakanje ponoci, en teden mir in en teden skakanja...
definitivno pa to mine user posted image

(odgovor članu xerox)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj naj še naredim da bo spal
3.2.2009 10:58:49   
smejčica

No, nimaš kaj. Tako je in bo še nekaj časa. Moja se je tudi fajn zbujala ponoči, pa je minlo. Otroci zdaj že toliko vsega  doživljajo. Plazijo,se postavljajo na nogice ali že hodijo....vse je tako zanimivo, pa se ponoči tudi pozna. Bo minilo.....čez kaka dva meseca. user posted image


(odgovor članu xerox)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj naj še naredim da bo spal
3.2.2009 11:12:05   
metuljčica1
Verjemi da ne moreš čisto nič.Pri nas pri obeh nismo meli sreče s spanjem, pa smo poskusili vse.Tavečja je pol pri letu in pol začela spat, tamala pa tudi zdaj dva meseca že spi celo noč, drugače se je pa prebujala na pol ure.Stara je pa 20mesecev.Pa še zdaj se ji kdaj kaj sanja pa joka in sedi v postlici, jo malo potolažim pa zaspi nazaj.

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj naj še naredim da bo spal
3.2.2009 11:37:49   
Naja31
Pri nas je tako z mlajšim sinom od rojstva. Zdaj bo star 10 mesecev. Meni se vsako noč meša, sem čist obupana,ampak nikakor ne najdem rešitve.

(odgovor članu metuljčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj naj še naredim da bo spal
3.2.2009 11:47:48   
metuljčica1
Saj bo minlo boš vidla.Naša zdaj ponoči včasih kaj gode pa malo zajoka, pa sploh ne vstanem več, razen če začne glasno tulit taj vem da je pokonci, drugače pa sama zaspi nazaj.Vem pa kako zgleda če prebediš skoraj celo noč, dan za dnem.Se mi zdi, da sem se čez neki časa navadla da nisem več spala.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj naj še naredim da bo spal
3.2.2009 11:52:56   
marty5
Mi smo imeli tako obdobje, ko se je zbujal na vsake pol ure. Po mesecu in več takih noči, smo poskusili tudi z družinsko posteljo, če mogoče pač potrebuje bližino (prej je spal v svoji sobici od 2. meseca dalje). Ah, kje pa. Ista zgodba - drl se je kot jesihar, enostavno se je hotel nosit.
In smo se odločili, da bomo temu nošenju (mimogrede - poba ima skoraj 12 kg) naredili konec. Spal je pri nama in ko se je zbudil, ga nisem dvignila, samo trepljala, božala...ipd. In se je drl - najbrž uro.  Bila sem poleg njega, ni bil sam, ni želel ne jesti, ne piti. Vsako noč je bilo malo boljše. Potem sva ga nazaj prestavila v njegovo sobico in čudežno so se ta zbujanja nehala. Tu pa tam, se še kdaj zbudi, grem k njemu, ga potolažim, potrepljam in zaspi nazaj.

Uporabili smo torej bolj mehko varianto, da ga pustiš jokat. Drugače pri nas več ni šlo oz. smo se odločili, da je treba narediti red, ker nihče več ni spal

< Sporočilo je popravil marty5 -- 3.2.2009 11:55:07 >


_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj naj še naredim da bo spal
3.2.2009 11:59:36   
Anonimen
Tudi pri nas je podobno.Pride noč,ko spi še kar normalno,so pa tudi take noči,ko se vstanem za dudko,čaj,mlek....tud se mi zdi da po 35kratuser posted image Nimaš kaj,treba se je sprijaznit,je pol boljeuser posted image .Sin je spal cele noči od tistega trenutka,ko se je rodiluser posted image ,tamala češplja pa ne.Ker sem bila prepričana,da bo tudi drugi otrok spal,kot je prvi me je potem to njeno nespanje tolk bolj šokiralouser posted image .Zaspi pa vsaj brez uspavanja,kar pa sin ni,to je pa tud nekajuser posted image user posted image .
Kaj bi pa ti naredila,da bi spal,ja nevem,najboljš,da čakaš,da bo to obdobje mimo.

(odgovor članu marty5)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj naj še naredim da bo spal
3.2.2009 12:24:11   
julči
tud pri nas je obup, zvečer poje večerjo, se podoji in lepo zaspi ob cca 8, ob 11 bi pa ona se crkljala na joški, ... ponoči pa od 4 naprej zbujanje na cca pol-1h, obup, tud js sem že čist nervozna,... sem se pa odločila da temu naredim konec in vzpostavim red, mala je stara 9m, čez 2 m gre v vrtec, jaz v službo. Danes ponoči (prva noč) se je zbudila ob 11 in se drla do 1, vmes sem ji hodila dajat dudo, jo nazaj polegla (ker se vstaja) in ji lepo govorila ajat, ajat. Sam nevem če je ok da me je vidla, ker se mi zdi da se je pol k sem šla spet ven še z večjo ihto drla? Mogoč bi blo boljš da me ne vidi, sam mi je res težko jo pustit tok cajta se jokat. Podnevi tud uvajam urnik- dons je potem spala od 1 do 6 zjutraj neprekinjeno, sem jo podojila in dala nazaj spat, je zaspala takoj še do 9, potem sem jo zadržala pokonc do 12 k je bla že čist koma in je spet lepo sama zaspala. Uglavnem probala se bom držat tega, ker drugač ne gre, ona je čez dan tečka, jokasta, jaz pa nervozna, utrujena,.... to ne pelje nikamor. upam da nam ta tehnika rata, če ne bomo pač probal kej druzga. poročam

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj naj še naredim da bo spal
3.2.2009 12:30:03   
julči
aja še to, ko ene pravta da pač počakat da bo "obdobje" mimo... če je otrok že spal cele noči in je to res samo obdobje, ok pač poskusiš počakat. Če pa otrok ne spi že od rojstva niti eno celo noč in je star več kot 6m, poje večerjo in ni bolan pa to ni obdobje ampak navada in je temu treba nardit konec, otroku vzpostavit ritem in red, tudi njemu bo lažje ko se bu zjutraj zbudil naspan. Js sem se tud zavajala obdobje tega, obdobje onega,.... tko ne prideš nikamor. Upam da nam rata.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj naj še naredim da bo spal
3.2.2009 12:35:05   
nejcko
Nimaš kaj, kot upati, da bo čim prej minilo, žal.

Naš ta starejši je bil tak od 1. tedna dalje pa do cca leta in pol. Nama se je fuzlalo, ampak noben ukrep ni zalegel. Ko je minilo, je pa minilo.


Saj vem, da sem te ful potolažilauser posted image amapk tako je.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj naj še naredim da bo spal
3.2.2009 12:35:37   
maca m
Sicer nimam s tem izkušenj, sem pa že nekajkrat slišala, da mogoče posteljica ni na pravem mestu (pa ne vem zakaj, mogoče mu luna svetiuser posted image ).
Je imela tudi tašča s tem probleme in je premaknila posteljo - zdaj pa ful dobro spi.
Sej ne vem, lahk se smejeteuser posted image , lahk pa probate, mogoče bo kaj boljš.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj naj še naredim da bo spal
3.2.2009 13:53:16   
bskrle
Zobki, to da se otrok uči hoditi ... ali pa preprosto ne spijo.
V sobi mora biti popolna tema, pri nas se pozna, če spijo v sobi kjer imamo rolo, ki res zatemni sobo. Z odhodom mame v službo,se te stvari ponavadi poslabšajo.

(odgovor članu maca m)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?