|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pregled krvi
3.2.2009 0:08:46   
mandreja
Dajte mi prosim povedat kaj točno vam gledajo iz krvi pri ginekologu? Meni vzame samo tako malo iz prsta pa mi ni ravno jasno kaj lahko sploh vidi iz tiste kapljiceuser posted image Nisem pa nikol vprašala, ampak bom naslednjič, pa da se vem pripravit. Vem za hemoglobin, ker sem ga imela prenizkega.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pregled krvi
3.2.2009 0:45:32   
kaja02
če ti vzame kri iz prsta ti pregleda sam količino hemoglobina, ta preiskava traja cc.4min.

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

(odgovor članu mandreja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.2.2009 7:03:59   
UT_2008
Ja, za toksoplazmo trikrat so meni vzeli kri, ker je bila vedno negativna, potem ko sem zanosila, pa so mi vzel par ampul za spolno prenosljivo  e se ne motim, pa toksoplazmo, pa za ugotovitev krvne skupine, ker sem listek zgubla, kaj mam. user posted image  Za ostalo sem že pozabla. Iz prsta mi nikol niso vzel. Vmes, med nosečnostjo, pa za cuker. So vzel kri, pol sem spila pol litra cukrane vode in natop po eni uri zopet kri. Pa je blo tud cool.

PDP 26.02.2009.
Kar vidiš, to dobiš.

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.2.2009 8:14:52   
AnciM
Takoj  na začetku ti vzamejo 3 ampule krvi: sifilis, krvna grupa toksoplazmoza. Določijo tid hemoglobin, za kar pa potrebuješ samo eno kapljico krvi. S pravo aparaturo je rezultat znan v 30s.

Potem pri vsakem pregledu kontrolirajo hemoglobin, dvakrat v nosečnosti pa potem še toksoplazmozo, če je bil prvi izvid negativen. V bistvu ti največkrat vzamejo le kapljico krvi, če imajo pravo aparaturo. Če je pa nimajo in morajo kri poslat v laboratorij, ti pa vzamejo vsakič celo ampulo.

(odgovor članu UT_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.2.2009 9:08:18   
mandreja
Za tokso moraš itak it drugam kri dat, to mi da napotnico, samo nisem vedla kaj hudiča ona vid iz tiste kapljice, sem mislila da morajo kontrolirat še kaj drugega razen hemoglobin. No sej če je tako, potem je vse pod kontrolouser posted image
Kdaj te dajo pa za sladkor pregledat?

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.2.2009 9:18:35   
bamoocham
Tam pr gin ti vzame iz prsta kri-kot so rekle-za hemoglobin.
V laboratoriju pa daš kri za toxo (js sem dala še za druge stvari, sam se ne spomnem kaj, pa zveš tudi, kako krvno skupino maš).

(odgovor članu mandreja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.2.2009 9:21:34   
bamoocham
Za sladkor pa naj bi dala na pregled okol 24 tedna, čeprav je od gin. do gin. različno. Mene bo dala verjetn pr nasledjem pregledu, ko bom v 25 tednu.

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.2.2009 9:21:59   
Ploha
IZVIRNO SPOROČILO: UT_2008

Ja, za toksoplazmo trikrat so meni vzeli kri, ker je bila vedno negativna, potem ko sem zanosila, pa so mi vzel par ampul za spolno prenosljivo  e se ne motim, pa toksoplazmo, pa za ugotovitev krvne skupine, ker sem listek zgubla, kaj mam. user posted image  Za ostalo sem že pozabla. Iz prsta mi nikol niso vzel. Vmes, med nosečnostjo, pa za cuker. So vzel kri, pol sem spila pol litra cukrane vode in natop po eni uri zopet kri. Pa je blo tud cool.

krvna skupina ti piše tudi na prvi strani v materinski knjižici, no naj bi ti pisalo???

(odgovor članu UT_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.2.2009 9:24:23   
UT_2008
Seveda piše, ampak, preden sem jo dobila, pa sem se mogla testirat ne.. Nikjer v kartoteki ni bilo lsitka s krvno skupino, jest pa jo nisem vedela. Sedaj pa piše, ja v materinski.  user posted image

PDP 26.02.2009.
Kar vidiš, to dobiš.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.2.2009 9:44:26   
AnciM
Punce skrbno spravite izvid od krvne skupine,ker v marsikateri P zahtevajo originalen izvid pri porodu. Štampiljka v materinski ni dovolj! Če se slučajno porod zakomplicira in je potreben CR, ali pa kak drug zaplet... zdravniki morajo bit 100%prepričani v vašo krvno grupo, saj s tem ni šale.

(odgovor članu UT_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.2.2009 9:45:54   
UT_2008
Pazimo sedaj :(

PDP 26.02.2009.
Kar vidiš, to dobiš.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.2.2009 14:58:29   
girly
pri nas kar pripnejo sestre s spenjačem originalen izvid krvne skupine na prvo stran materinske user posted image , tako ni nevarnosti, da bi izvid izgubile...

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu UT_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?