Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: bolečine po zunanjem obratu 31.1.2009 16:24:26
|
|
|
|
čipka
|
uf draga naia...jaz ko sem šla na ta obrat, ga niti niso naredili do konca, ker me je tok bolelo, ko vrag. Še 14 dni po tistem! Vse....od maternicce, trebuh, vse me je bolelo...mala se je sicer obrnila počez, vendar je šla spet na medeničko in tako sem rodila z ritko naprej in je šlo čist super. Če bi mi kdo prej reku da to boli ko hudič-ne bi šla nikdar več!!!!!!
|
|
RE: bolečine po zunanjem obratu 31.1.2009 16:42:59
|
|
|
|
lutiropan
|
Mene ni bolelo nič. Obrat uspel.Rodila v gl. legi.
|
|
|
|
RE: bolečine po zunanjem obratu 31.1.2009 17:14:05
|
|
|
|
naia
|
čipka, sej meni tudi ni uspel obrat, še ritko ji ni mogel dvigniti tako je zagozdena...z ritko rodila...joj, jz se tega ful bojim...se mi zdi, da bi me ful raztrgal
|
|
|
|
RE: bolečine po zunanjem obratu 31.1.2009 18:21:06
|
|
|
|
girly
|
Ni nujno, da boš rodila z ritko naprej. Velikokrat naredijo carski rez, če je medenična vstava in gre za prvi porod (meni je g rekla, da v 90%). Če pa si že kdaj rodila, potem naj porod v medenični vstavi ne bi bil problematičen. Srečno!
|
|
RE: bolečine po zunanjem obratu 31.1.2009 21:11:20
|
|
|
|
Lejči
|
Mene je po obratu bolelo kaka dva dni, potem pa je bolečina ponehala. Obrat je k sreči uspel in je dete lepo do poroda ostalo v glavični legi
|
|
|
|
RE: bolečine po zunanjem obratu 1.2.2009 12:09:47
|
|
|
|
čipka
|
Velikokrat naredijo carski rez, če je medenična vstava in gre za prvi porod to pa ne vem, če je glih res-le v primeru ga naredijo-če mama tako zahteva-če se dojenček ne spušča po porodnem kanalu-če se karkoli zatakne. Veliko sem brala o tem in tudi se pozanimala, ker sem sama normalno rodila z ritko naprej. V porodni me je dr. Tašev vprašal, kaj si želim in sem rekla naravno, je rekel dobro in tako smo tudi rodili-brez problema.
|
|
RE: bolečine po zunanjem obratu 1.2.2009 12:12:11
|
|
|
|
čipka
|
IZVIRNO SPOROČILO: naia čipka, sej meni tudi ni uspel obrat, še ritko ji ni mogel dvigniti tako je zagozdena...z ritko rodila...joj, jz se tega ful bojim...se mi zdi, da bi me ful raztrgal naia-naj te ne bo strah-isto kot normalen porod-le prerežejo te malo več, če te je pa res naznansko strah, pa le zahtevaj CR. Ko sem bila jaz noseča in sem imela na izbiro ali eno ali drugo-me je bilo bolj strah CR, kot pa normalnega poroda. Odvisno od mamic. Le pogumno.
|
|
RE: bolečine po zunanjem obratu 1.2.2009 13:08:47
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: čipka Velikokrat naredijo carski rez, če je medenična vstava in gre za prvi porod to pa ne vem, če je glih res-le v primeru ga naredijo-če mama tako zahteva-če se dojenček ne spušča po porodnem kanalu-če se karkoli zatakne. Veliko sem brala o tem in tudi se pozanimala, ker sem sama normalno rodila z ritko naprej. V porodni me je dr. Tašev vprašal, kaj si želim in sem rekla naravno, je rekel dobro in tako smo tudi rodili-brez problema. Res je. CR v takem primeru ni pravilo. Res pa je, da se večinoma konča s CR, ker najprej pustijo žensko, da poskuša naravno rodit in to mučenje lahko traja tudi 24 ur. Ko vidijo, da nikakor ne bo šlo, pa naredijo CR. Pa nočem nobene strašit s tem. Veliko berem o tem, ker tudi moj otrok leži prečno in kdo ve, kaj bo na koncu.
|
|
|
|
RE: bolečine po zunanjem obratu 1.2.2009 15:50:57
|
|
|
|
naia
|
no saj jaz imam napotnico za CR, naslednji teden grem v P na priprave, verjetno čez cca. 10 dni pa na CR, strah me je, kaj bi bilo, če se mi kej prej začne dogajati, baje je potem odločitev porodničarja v P ali gremo probati naravno roditi...drugače je pa naša že kar velika, v petek je bila cca. 3250g pa imamo še 17 dni do PDP...tudi zato sem se odločila za CR, poleg tega imam težave s paničnimi napadi in pa še malo težav s nosečniško sladkorno...
|
|
|
|
RE: bolečine po zunanjem obratu 1.2.2009 18:32:01
|
|
|
|
girly
|
Nisem rekla, da je CR pravilo, le da se velikokrat odločijo zanj, če gre za prvi porod. To je meni rekla ginekologinja. Seveda je pa odvisno od primera do primera. Če si mamica želi roditi naravno in ni drugih medicinskih zadržkov, seveda lahko rodi tudi z ritko naprej. Srečno Naia!
|
|
RE: bolečine po zunanjem obratu 1.2.2009 21:19:25
|
|
|
|
naia
|
sej bi si jz tudi želela raje naravno roditi, sam če bi se miška obrnila... hvala girly...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?