|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   učenje črk in številk
18.4.2005 16:00:01   
p@tricij@
kako naj našega pamža naučim črke in številke?
saj abecedo že zna in šteti tudi do 10, ampak pisanje, to je pa problem. ali je mogoče kakšna lepljenjka ali pa knjigica s nalepkami, kajti to mu je zelo všeč, da bi mu pa ti napisal pa noče.

hvala za vsak odgovor
Neposredna povezava do sporočila: 1
   učenje črk in številk
18.4.2005 16:11:59   
bskrle
KOliko je pa star?
ZAkaj se pa mora naučiti?

(odgovor članu p@tricij@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   učenje črk in številk
18.4.2005 16:15:27   
SašaR
Jah, ne vem! Moj brat je znal ko je šel v šolo že vse (pisati in računati), ker je on tako hotel, potem je pa v šoli delal kažine, ker se je dolgočasil!
Če še nista v šoli, potem kar lepo počakajta, da ko bo prišel čas, se bosta lotila učenja.
Sicer pa če nisi učiteljica, ti ne priporočam, da ga nekaj na silo učiš, ker ga lahko "narobe". Mene so narobe učili brati in sem imela veliko problemov da sem začela tekoče brat.

LP in brez zamere mojemu nakladanju.

(odgovor članu p@tricij@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   učenje črk in številk
18.4.2005 16:28:08   
Anonimen
Pri štirih letih in pol ga jaz tudi ne bi v nič tiščala. Da bilo kaj treba, je itak še prezgodaj, sicer pa otroci sami pokažejo interes, ko pride čas. Lahko res narediš več škode kot koristi, posebej če noče.
Sicer so pa zadnjič učiteljice tule na forumu razlagale, da narediš kartončke s črkami in jih potem najprej sestavljate v zloge.

(odgovor članu p@tricij@)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   učenje črk in številk
18.4.2005 17:24:03   
Mana
Na www.otroci.org strani lahko dobiš in sprintaš veliko zanimivih stvari.
Pa srečno:sloncek:

(odgovor članu p@tricij@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   učenje črk in številk
18.4.2005 17:34:08   
piščanc
lahko mu na računalnik sprintaš črke, pa jih barva, ali narišeš. pri nas so aktualni tudi črke magnetki za na hladilnik, pa penaste črke za po tleh. drugače pa so v reviji Zmajček vsak mesec predstavljeni po dve črki

naša se s črkami rada igra, seveda jih v smiselne besede še ne oblikuje, ampak zanimmivo ji je pa vseeno. številke si je najbolj zapomnila, ker išče risanke po TV :)-

lp, nina

(odgovor članu p@tricij@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   učenje črk in številk
18.4.2005 18:11:28   
cicido
Nas mali je star stiri leta in pol pa sem ga pozimi ucila crke. No, hotela sem ga ucit. Pa sem na koncu mislna, da bom zgubila zivce. Pol sem mu pa kupila magnetno tablo. Res me je ves cas spraseval za katero crko gre, ampak zdaj ze napise nekaj besed sam. Ampak ne takrat, ko jaz hocem, ampak, ko se sam odloci.

(odgovor članu p@tricij@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   učenje črk in številk
18.4.2005 20:46:16   
Gina
Otroku lahko pokažeš, kako se kakšna črka napiše, ko sam pokaže interes za to, sicer je pa tole čisto prezgodaj. Nekateri otroci se sami naučijo pisat in brat, ker jih ravno to zanima, pa tudi neprestano sprašujejo, kaj je ta znak, pa oni....., silit ga pa nima smisla! Ni v tej fazi razvoja, zdaj je na vrsti kaj drugega najbrž.
Če pa sprašuješ za knjižice z različnimi grafomotoričnimi vajami, se pravi zabavne knjigice, ob katerih si tudi vse to razvija, jih pa imajo cel kup v vseh knjigarnah, samo vprašaj malo. Tam vlečejo črte, barvajo (barvanke so super za učenje držanja svinčnika, sproščeno roko, potrpežljivost, natančnost in so predfaza pisanja), dorisujejo.... Dokler ne zna tega, nima smisla vadit pisanje. Druga stvar je pa prepoznavanje znakov.
Uh, bi lahko pisala še in še, ampak sploh ne vem, kje začeti. Vprašaj, če te še kaj konkretnega zanima.

(odgovor članu p@tricij@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   učenje črk in številk
18.4.2005 21:05:06   
cmokec
Pri nas zna šteti do pet in napisati vsa imena iz naše hiše. Stara je 4 leta. Šteje s pomočjo prstkov na roki, za pisanje mora imeti pa dan. Včasih par tednov nič, potem se pa dva ni podpisuje, pol je pa spet pavza. Ima pa eno napako: vse črke s trebuščki: b, p, d, r rada obrne in napiše zrcalno. Črk praktično ne pozna več kot 10, le po obliki jih zlaga skupaj. Mislim, da res ni za prehitevat, če otrok ne kaže interesa.

(odgovor članu p@tricij@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   učenje črk in številk
18.4.2005 21:41:37   
Pia73
Naš se je popolnoma sam naučil črk pri treh letih in sicer s pomočjo prve variante malega vedija. Mu je bilo full zanimivio, pa to samo ena igra, kjer pritisneš črko pa ti pove katera je. Pol je pa na zadevo čistio pozabil mi pa tudi, saj je bil še res majhen. Sedaj pa spet počasi dobiva veselje. Je pa res, da imamo ves čas v dnevni sobi magnetno tablo in to je zakon. Pol pa piše, ko se mu zdi. Prej je črke le poznal sedaj pa jih že piše. skoraj vse, seveda pa še ne brez napak.

Šteje pa brez problema do 12, potem pa spusti 13, pa potem še 16, pa šteje do dvajset. Številke so mu pa sedaj MEGA zanimive in to zato, ker obužuje Pokemon karte in se moramo z njim igrati te karte kar po nekih lastnih pravilih. No in na teh kartah so številke in on se je sedaj naučil kaj je večje. Pa še ena dva druga kompleta kart s številkami ima. In sedaj, ko gremo v trgovino nas kar naprej "utruja" s številkami, na cestah pa mi tudi sproti pove omejitve, pa sprašuje ali je to veliko ali ne.

Hočem povedati, da je do vsega prišel popolnoma spontano. Ko sem mu pred pol leta hotla nekaj o številkah povedat, me sploh ni poslušal, sedaj pa govori samo še o tem.

Aja, star pa je 4,5 leta (oktober 2000)

(odgovor članu p@tricij@)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




razvajenost
Siana

Je vaš otrok razvajen

Da (55%)

Ne (45%)


Število vseh glasov: 33

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!