|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodinšnica Postojna
30.1.2009 20:21:26   
lady7
Porodnice, ki ste rodile v porodnišnici Postojna, prosim za vaše izkušnje.

Obeta se mi CR, ki bi ga rada imela spinalno, ob prisotnosti partnerja, pa ne vem če je mogoče.
Zanima me tudi kako potem poskrbijo za otročička, za mater po CR,...

Kako je z obiski, z nočnim čuvanjem otrok, dojenjem (te ponoči pokličejo?), oskrbo popka, .....

že vnaprej najlepša hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodinšnica Postojna
30.1.2009 20:51:33   
Gina
Rodila sem v Lj. in rodila sem v Po. Ocena za Lj: -2 , ocena za Po:5+

Vse je pa odvisno od tvoje perspektive in od tvojih vrednot in dojemanja reči. Sama sem trpela po porodu bolečine od tega, ker je porod itak nasilje nad telesom, potem zaradi šivov, bolečine od do krvi poškodovanih bradavic in že tako vse teče od tebe in hormoni divjajo in utrujen si od poroda, nespanja, veselega vzhičenja zaradi otroka, euforičen si in čist aut od vsega, pa nisem bila sposobna ponoči x-krat vstajat in nosit okrog ure tulečega otroka - zato mi je bil blagoslov, da so mi otroka ob enajstih ali kdaj že zvečer odnesele in mi ga zjutraj ob šestih se mi zdi prinesle. Če ti je to nesprejemljivo, ker bi se sama sebi zdela zanič mama, ti otroka pač pustijo. kako je s tem pri CR ne vem.

Kar se strokovnosti tiče, je Postojna za moje osebne izkušnje ne mnaoooogo višjem strokovnem nivoju, le opremo ima slabšo žal - mislim kar se oskrbe novorojencev tiče, če kaj ni ok. Če ti rečem po kmečko - v Lj. 3 ure po tem, ko sem bila popolnoma odprta, niso ugotovili, da otrok narobe leži, potem so me pa še zmerjali, ker kao nisem pritiskala ok, pa nisem mogla, ker mi otrok ni pritiskal popolnoma nič navzdol, ker se je glavica zahaklala. Potem so mutili in mutili matr, bedaki, preden so jo ven spravili, pa še vakum so hoteli delat..potem so me zašili tako, da me je bolelo še par mesecev skup ko hudič, potem so se drli čez par ur name na oddelku, ko se je otrok uro skup drl, da kakšna mama sem, da jih kličem na pomoč, jaz pa tolk šivana, vse me je dol vleklo, jedla nisem že od prejšnjega dne nič, več kot 24 ur, še pit mi niso dali ornk, ta mala pa jokaaaaala, oni me pa zmerjali, jaz pa jokala....fuj ljubljana, ma ni sploh da bi pravil.
V Po. je šlo vse narobe z mojim porodom, od tega da se nisem odpirala, da sem imela zarastline, ki so mi jih povzročili v lj, ker me niso pregledali in niti ne zašili po prvem porodu, tako da so me morali strgati na roke zadnji cm, da je imel otrok 2x ovito popkovino okrog vratu, pa ga je vsakič nazaj potegnilo, pa ni bilo časa čakat na naslednje popadke, je moral prec ven, pa potem še posteljica ni šla ven....ampak so poskrbeli za vse kot da je to mala malica in s prijaznostjo in spodbudo, ter me zašili tako, da sem hodila kot rožica okrog, kot da me sploh ne bi šivali.... Take so moje izkušnje.

(odgovor članu lady7)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.1.2009 8:20:44   
*Mojca*
Rodila junija lani v Postojni s CR. spinalni blok. Parter je bil zraven, ko so pikeca vzeli ven pa je šel z njim. Bolečin ni, osebje je super, za dojenčke je super poskrbljeno. Moja ocena: 10+
Zame je bilo tudi super poskrbljeno, kadar sem jih potrebovala so bili na voljo. Ponoči sem ga dala stran, da sem se naspala, če pa hočeš te kličejo za dojenje oz. imaš dojenčka pri sebi. Popek oni rihtajo, po CR si not 6 dni in ponavadi že odpade preden greš domov.
Če te še kaj zanima pa povej user posted image

< Sporočilo je popravil *Mojca* -- 31.1.2009 8:23:02 >

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.1.2009 10:22:20   
skuštrana
če pa hočeš te kličejo za dojenje oz. imaš dojenčka pri sebi.

Mogoče rečejo, da imaš možnost da te pokličeko za dojenje, ampak te možnosti ni. Ponoči te ne kličejo za dojenje, ampak jim dajo dodatek.Moja cimra je želela da jo ponoči budijo pa so rekle da tega ne počnejo. Če želiš ponoči dojiti  moraš imeti otroka ob sebi user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.1.2009 16:56:07   
lady7
Hvala za izkušnje.

Kako je po CR? Ali greš še isti dan na oddelek in lahko imaš otroka pri sebi, ali si 24 ur na intenzivi brez otroka?
Koliko prej si se šla dogovarjat za CR? In koliko prej so ga delali (če si imela morda vnaprej dogovorjenega), 2 tedna pred rokom, teden pred rokom, na rok?
Ali si ti po CR vse dni pomagale, če si potrebovala pomoč?
Pa če si morda želela ponoči dojiti, in so te poklicale, ko so ga imela one v varstvu?
Kje pa jih čuvajo ponoči in kdo jih varuje? Ali te sobne sestre, ali so posebne sestre za otročke?

Saj vem, da morda izgleda, kot da sama ne bi rada preveč 'delala' prve dni, vendar sem imela prvič urgentni CR, potem pa še čez 4 dni operacijo - posledice CR, in dolgotrajno okrevanje (samo hospitalizacije 20 dni), zato bi sedaj drugič res dala rada par dni bolj mir, pa da se vse OK zaceli,....

Hvala še enkrat.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.1.2009 18:39:52   
svita
V Postojni sem imela 2 cr.Prvega mi je moj ginekolog ki dela tudi v porodnišnici določil en teden pred pdp,zaradi medenične vstave.Na intenzivni sem bila 2 dni zaradi komplikacij pri porodu.Otroka so mi pripeljali 2 do 3krat na dan s tem da sem morala kar precej preprosit,da sem ga vidla.Drugi cr sem imela,ker nisem dobila svojih popadkov.Na intenzivni sem bila en dan. Na oddelku so pa sestre zelo prijazne in ti pomagajo,če jih prosiš za pomoč moraš pa jih razumeti,če ne pritečejo takoj saj imajo res veliko dela.Ponoči pa je res tako kot je napisala skuštrana.Na splošno pa moram porodnišnico pohvalit.

(odgovor članu lady7)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.2.2009 8:40:26   
*Mojca*
IZVIRNO SPOROČILO: lady7

Hvala za izkušnje.

Kako je po CR?
Takoj po CR imaš 10 min časa za partnerja in dojenčka, potem greš in intevzivno.
Ali greš še isti dan na oddelek in lahko imaš otroka pri sebi, ali si 24 ur na intenzivi brez otroka?
Jaz sem imela CR ob 8.00 zjutraj in sem šla na oddelek drugo jutro. Otroka nimaš pri sebi, ti ga pa večkrat pripeljejo da ga pocrkljaš. Ko sem jaz rodila je bila nora gužva in so zato otroke pripeljali samo 2x.
Koliko prej si se šla dogovarjat za CR? In koliko prej so ga delali (če si imela morda vnaprej dogovorjenega), 2 tedna pred rokom, teden pred rokom, na rok?
Nič dogovarjanja, ker je bil urgentni (čez rok, pešanje posteljice, malemu pa se ni mudilo ven)
Ali si ti po CR vse dni pomagale, če si potrebovala pomoč?
Kadarkoli, ob vseh urah, tudi 7.dan (sem bila noter en dan več, ker sem imela vročino na dan odhoda)
Pa če si morda želela ponoči dojiti, in so te poklicale, ko so ga imela one v varstvu?
Glede tega ne vem kako je, ker nisem nikolio izrazila te želje. Nama je dojenje lepo zalaufalo kljub temu, da je bil ponoči in prvi dan na flaši.
Kje pa jih čuvajo ponoči in kdo jih varuje? Ali te sobne sestre, ali so posebne sestre za otročke?
Varujejo jih na posebnem otroškem oddelku, glede sester pa ne vem. So pa vsi res super.

Saj vem, da morda izgleda, kot da sama ne bi rada preveč 'delala' prve dni, vendar sem imela prvič urgentni CR, potem pa še čez 4 dni operacijo - posledice CR, in dolgotrajno okrevanje (samo hospitalizacije 20 dni), zato bi sedaj drugič res dala rada par dni bolj mir, pa da se vse OK zaceli,....

Hvala še enkrat.
Račun pride po pošti. user posted image user posted image user posted image user posted image Vse bo ok, Postojna je po moji izkušnji super izbira in naslednjič grem spet tja. Če pa je še karkoli sem tu user posted image

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu lady7)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.2.2009 12:55:59   
čipka
http://www.ringaraja.net/forum/pohvale_nad_postojno/m_1614129/tm.htm

tukaj imaš link o Postojni

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.2.2009 18:28:15   
evica23
Pozdravljena, tudi sama sem 22.9.2007 rodila v postojni in sedaj se mi okoli 20.3. obeta še en porod tamuser posted image . Sama imam same pozitivne izkušnje, tako z babicami ki so res profesionalne, kot z ostalim osebjem. Lahko pa povem, da te ponoči za dojenje ne kličejo ampak dajo otroku dodatek. Lahko pa ga imaš pri sebi tudi ponoči če želiš. Veliko sreče in prijetno izkušnjo!

(odgovor članu lady7)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.2.2009 14:19:03   
jagoga
IZVIRNO SPOROČILO: lady7

Novorojenčki so ponoči med 23:00 in 5:00 na tvojo željo na oddelku za novorojenčke in za njih skrbijo otročnice. Otročnice so medicinske sestre, ki skrbijo za prehrano in nego novorojenčkov, pomagajo pri dojenju in previjanju (prve dni previjajo one, potem pa to naučijo tudi matere).
Oddelčne sestre so pa zadolžene za počutje porodnic, skrbijo za tvoje ugodje, prehrano, zdravila, merijo temperaturo, strežejo pijačo, postiljajo postelje,... Občasno pa pomagajo tudi pri dojenju in podobnem.

(odgovor članu lady7)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.2.2009 13:00:05   
Napolitanka
No jaz sem pa Postojni rodila novembra 08, sicer sem kar zadovoljna, me je pa motilo,ker so čistilke ves čas vdirale v sobo .Sem absolutno za to da je higiena nujna, ampak ob 6 zjutraj mi res ne bi bilo nujno potrebno brisati prah nad glavo.
Hrana je odlična le če nisi pojedel v roki 20 min je bilo malo slabe volje, češ a boš že al kaj...Seveda je to z dojenčkom malo težko.

Jaz sem bila najbolj razočarana nad tem,da ti ves čas ponujajo dodatek za dojenčka in nama ravno zaradi tega, dojenje doma ni steklo (je pa res da je imel tamali 4 kg ob rojstvu,požeruh,jaz pa vdrte bradavice,ki jih je zgrizel.Na koncu so babce nameto, da bi me spodbujale,da naj vstrajam rekel,naj nekaj dni ne dojim,d se bradavice sanirajo, tamali pa je lepo po steklenički tolkel 80 ml mleka .) Če bi mi malo pomagale (niso pa vse bile takšne) bi nama dojenje steklo gladko.Potem pa ti še povejo,da trenutno uporabljajo neko "sranje" od adaptiranega mleka in ponoču mu še sladkor notri zmešajo!!!! Res bravo ni kaj.

Kar je poroda tiče sem jaz rodila brez epiduralne,jo pa blazno forsirajo,pri porodu so bili pa vsi strokovni in prijazni.

Ponoči ti otročka odpeljejo, lahko pa rečeš, da ga boš imela pri sebi ali pa se sproti odločaš.Glede na to, da sem bila zelo šivana mi je res pasalo, da sem lahko nekaj časa počivala,spala pa tako ali tako zaradi evforije nisem :)

Lp. pa veliko sreče.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.2.2009 19:52:45   
Hator
Glede na to, da imam tudi sama namen rodit v PO, me zanima, katere babce kaj priporočate? V nekaterih bolnišnicah se je možno z babco, ki bo pri porodu, že v naprej zmenit, da je zraven. Kako je s tem v PO?

(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.2.2009 20:36:33   
end1
prvič sem imela urgentni CR v PO, in sicer ob 20.00 zvečer, deklico prvič vidla od 10,00 drugi dan - to mi je blo ful slabo. Na intenzivni sem bila 36 ur, sestre zlate in imajo preveč dela in na intenzivni nisem dojila. Pol pa na oddelku sem mela deklico podnevi in sicer ful težila sestram za dojenje (smo se pomatrali). Uspelo mi je po dveh dneh.
Na srečo sem naletela na iste babce pri obeh porodih, in sicer Sonja in Jana, le izmena je bla druga. Obe sta super, ne vem pa če se lahko dogovoriš katera bo ob porodu. V glavnem vse super okrog PO porodnišnice pa srečno. 

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.4.2009 19:20:13   
Veselka21
Se strinjam z Napolitanko. V porodni vsaka jim čast - vsi prijazni in strokovni. V sobi sem imela pa zelo slabe izkušnje z večino sester. Mislim, da jim primankuje kadra in se to zelo pozna.

(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?