|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kam se naj obrnem?
29.1.2009 13:45:30   
muška
Glede elektrike? Recimo, da imamo srečo , ker imamo 3 fazni tok, tako da imam elektiko (po 16 urah brez)  po bajti delno - ajde kurjava nam dela, v kuhinji, spalnici in kopalnici pa po vseh hodnikih je tema.

Malo prej se mi je prijokala soseda z dojenčkom, nimajo elektrike že od torka zvečer!, v hiši pa 14 stopinj! Kurijo na olje tako kot mi, štedilnika na drva nima, kaj naj!  Sem besna ko satan, ker ji ni niti čaja nisem mogla skuhat, da se reva pogreje, ker imam kuhinjo kaput.  Seveda sem ji ponudila, da ostane pri meni nekaj časa, pa njenemu dedcu, ki je na poti iz šihta sem naročila naj prinese en plinski koharček.

Res imam vsega poln k.... in me zanima kam naj se obrnem, da končno dobimo elektriko kot normalni ljudje. Pa zaradi mene, sem lahko zadnja v vrsti, ker vsaj zebe me ne. Živim lahko par dni tudi od kruha in paštete, mala dva jesta v vrtcu, mož v službi. Ma ko sem videla tistega malega dojenčka, pa na jok mi je šlo zraven. Je rekla, da ga pod odejo previja in preoblači user posted image

Na elektro seveda nihče ne dvigne telefona, torej kam še?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kam se naj obrnem?
29.1.2009 13:48:06   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: muška


Na elektro seveda nihče ne dvigne telefona, torej kam še?



pojdi osebno do elektre. kaj pa je razlog, da tako dolgo ni elektrike?

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kam se naj obrnem?
29.1.2009 13:54:23   
rija
grozauser posted image

sem ravno premišljevala, da imamo srečo z elektriko...me je klicala prijateljica, ki so ravno tako brezuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kam se naj obrnem?
29.1.2009 14:02:21   
muška
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

IZVIRNO SPOROČILO: muška


Na elektro seveda nihče ne dvigne telefona, torej kam še?



pojdi osebno do elektre. kaj pa je razlog, da tako dolgo ni elektrike?


Njen mož je šel tja, in pred vrati stoji varnostnik in nikogar ne spusti noter!!!!!!

zakaj ni elektrike? neuradno, ker jim je drevje v vtem sneženju potrgalo ne vem koliko kablov, ki jih nimajo na zalogi!!!!! Kdaj jih dobijo, pa seveda ne vedo.

Eh, grem po mala dva v vrtec.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kam se naj obrnem?
29.1.2009 14:15:35   
sttj
ja groza je,v šentilju in okolici tudi vode ni,res so si bogi ti ljudje,vsa hrana v hladilnikih tudi,na žalost nimaš kaj naredit,do večera naj bi vse porihtali,vse ekipe so zunaj od jutra do večera,potrgane žice,dalnovodi in podobno...

< Sporočilo je popravil sttj -- 29.1.2009 14:17:10 >

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kam se naj obrnem?
29.1.2009 14:42:19   
Anonimen
Ko to prebiram, se moram oglasiti. Tudi mi smo bili 38 ur brez elektrike, pa še sina imam invalida. Na elektro se ni nihče oglašal, ko smo jih pa končno doklicali, pa smo dobili odgovor, da so oni že 34 ur na terenu in da če ne bo do 15.00, potem bo jutri.  Hvala bogu je prišla, ker res ne vem, kako bi še eno noč zdržala s sinom pri 15 stopinjah.

(odgovor članu sttj)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kam se naj obrnem?
29.1.2009 15:46:07   
muška
Ja, saj verjamem, da so na terenu, in da delajo ko norci, ker škode je ogromno. Ampak, ko se ti prijoče ženska z dojenčkom na rokah, ki ima 14 stopinj v hiši in nič toplega za pojest oz. popit, ki otroka preoblači pod odejo in ga umiva z mrzlo vodo,....  pa si res jezen na cel svet.
Saj pravim, meni ni hudega, smo na toplem, ne komliciram, ker si ne morem skuhat kave recimo, je pač te dni ne pijem, ampak smilijo se mi tisti, ki pa se ne morejo pogret, pojest kaj toplega,.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kam se naj obrnem?
29.1.2009 15:55:02   
atanja
Vemdaje grozno da so eni ljudje na hladnem. tudi mi smo bili več dni brez elektrike.
Sam v bi rada vam samo povedala da vem da ljudje na elektru delajo po cele dneve. Moj brat je takrat ko je v njihovem sektorju piršlo do iste situacije bil v gozdu brez premora od 5h zjutraj domoj je pa prišel okrog 12h ponoč. In je ves čas gazu pa snegu in delu.
Mislim da zdaj isto delajo in da že kaj več ne morejo narediti. Nažalost. Upam da boste kmalu dobili elektriko. Mi mamo dzaj vedno v rezervi plisnko peč.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kam se naj obrnem?
29.1.2009 16:48:29   
Anonimen
moj tudi dela na elektro, pa letos na srečo na Gorenjskem ni bilo tako hudo. se pa spomnim, ko so pred leti bili ravno za novo leto po cele dneve na terenu zaradi žleda user posted image  pa takrat v Železnikih user posted image
ne vem, zakaj se ne organizirajo enote iz drugih krajev, da bi prišle na pomoč, če sami ne zmorejo user posted image

(odgovor članu atanja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kam se naj obrnem?
29.1.2009 18:52:51   
muška
Rešeno, tudi sosedje so dobili elektriko. Sem bila prav vesela, da je bila soseda tukaj, ko je el. prišla, sem hitro izkoristila priliko in jih povabila na kosilo za čas, da se njihovo stanovanje vsaj malo ogreje, da pride mali bebek na toplo .

Drugače pa razmišljam tako kot ti Nataša, za vsako akcijo se najdejo enote, ki pridejo pomagat, tukaj pa zgleda da so bili domačini sami.

Hvala bogu da je konec, vsem fantom, ki so pa te dni res neumorno delali pa želim, dober počitek user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kam se naj obrnem?
29.1.2009 19:03:57   
js
računalniki delajo,  čaja se pa ne da skuhat, hm kakšna čudna elektrika. Za vsakim vogalom se kupi plinski gorilnik za kampirat, pa gre. Obstajajo plinske peči, ki jih ni treba priključit na električno omrežje in so 99,99 % varne ( co2 in podobne stvari). Če hočem pa še malo ironije, videl sem grelce ki se priključijo na računalnik, da je pijača ( kava, čaj ) stalno topla, pa hajd na internet in kupit. Nisem od elektra, ampak , včasih je pa treba malo razumet. Ne potegne se nov kabel sam od sebe. Včasih pa se ob lepem vremenu razglejte kje gre električno omrežje. Ni samo veter, kaj če bi bil potres, kaj pa potem ?
p.s. tudi prekomerna poraba elektrike, preden se normalizira stanje, ima za posledico, da se na delih, kjer je elektrika, lahko zgodi preobremenitev in je tema, zato priporočam: pc ugasnt, pa pod kotr da bo toplo.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kam se naj obrnem?
29.1.2009 19:21:11   
muška
Si prebral vse? Nisem jamrala zaradi sebe! In če imaš toliko v denarnici, da imaš zračunano koliko lahko porabiš za hrano in položnice ,da prideš skoz mesec, misliš da boš lahko kupoval plinske peči in grelce za na PC iz danes na jutri? Ne gre vsem tako izi v lajfu veš! Jaz sem to ugotovila ta teden, ker sem bila očitno na zelo dobrem, v primerjavi z marsikom v moji okolici. 



(odgovor članu js)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kam se naj obrnem?
30.1.2009 7:18:49   
urbancek
Oprosti, meni tudi nekaj ne gre skupaj

Spraševala si kam naj se obrež zaradi elektrike.
Računalnik ti dela, elektrika ne, kuhinja kaput - ne moreš skuhat čaja, potem pa pride elektrika in ji skuhaš kosilo - računalnik dela

Nič nočem provocirati, lepo, da si ji ponudila pomoč - vsaka ti čast, ampak to z elektriko se pa res nekaj ne ujema ali pa je le tako čudno napisano, da se narobe razume.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kam se naj obrnem?
30.1.2009 7:31:57   
Volga
Kako ne zastopte? Ona ima elektriko, ker ima trifazni tok (sicer ne vem, kaj to pomeni), soseda pa pač drugačefazni tok. Muška ima morda laptopa (saj tam ne rabiš elektrike bojda) pa lahko piše na računalnik ali pa ima v tistem kotu, kjer ima postavljen računalnik, tudi elektriko. Mogoče kako tako?

(odgovor članu urbancek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kam se naj obrnem?
30.1.2009 8:30:37   
muška
Ok, saj bom končala, ampak vseeno Urbanček , takole je:

V hiši imamo 3 fazni tok , to pomeni, da imamo 3 faze in ne samo eno, kot večina gospodinjstev. To pomeni v laični razlagi, da vsaka faza pokriva svoj del hiše. Kapiš? Tista glavna faza ki pokriva večinske oz. po porabi najbolj močne dele hiše v kateri imamo kuhinjo, kopalnico , delovno sobo/pisarno.... je šla, torej tam ni bilo elektrike.  Dnevno sobo , jedilnico in predprostor in kurilnico pokriva spet druga faza, torej je tam tok bil.  Tretja faza pa pokriva delavnico! To je okoli električnih faz.
Glede računalnika in elektrike:
Imam wireless. Torej za delo na računalniku ne rabim elektrike. Tudi če bi rabila elektriko, imam prenosnika, modem je v dnevni sobi kjer je elektrika bila . Torej je delalo vse.Tudi printer recimo sem si lahko nesla iz delovne sobe - kjer je bila tema; v dnevno sobo.
Še kakšno vprašanje, ali lahko zaključim to temo?

Hvala

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kam se naj obrnem?
30.1.2009 8:34:52   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: muška

Ok, saj bom končala, ampak vseeno Urbanček , takole je:

V hiši imamo 3 fazni tok , to pomeni, da imamo 3 faze in ne samo eno, kot večina gospodinjstev. To pomeni v laični razlagi, da vsaka faza pokriva svoj del hiše. Kapiš? Tista glavna faza ki pokriva večinske oz. po porabi najbolj močne dele hiše v kateri imamo kuhinjo, kopalnico , delovno sobo/pisarno.... je šla, torej tam ni bilo elektrike.  Dnevno sobo , jedilnico in predprostor in kurilnico pokriva spet druga faza, torej je tam tok bil.  Tretja faza pa pokriva delavnico! To je okoli električnih faz.
Glede računalnika in elektrike:
Imam wireless. Torej za delo na računalniku ne rabim elektrike. Tudi če bi rabila elektriko, imam prenosnika, modem je v dnevni sobi kjer je elektrika bila . Torej je delalo vse.Tudi printer recimo sem si lahko nesla iz delovne sobe - kjer je bila tema; v dnevno sobo.
Še kakšno vprašanje, ali lahko zaključim to temo?

Hvala


no, saj sem vedela, da obstaja razumna razlaga.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kam se naj obrnem?
30.1.2009 11:10:06   
urbancek
ok, razumela - hvala - se opravičujem za nesporazum- pri nas imamo samo enofazni tok, zato nisem vedela, da imaš lahko v enem delu elektriko, v drugem pa ne


< Sporočilo je popravil urbancek -- 30.1.2009 11:11:04 >

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kam se naj obrnem?
30.1.2009 11:20:13   
Rožica I
Fak, zdaj se je treba še zagovarjat, ker si hotel kaj dobrega napravit?! Ej, kam smo prišli user posted image ...

Drugače pa super, da ste končno dobili štrom user posted image !

Mi je pa že kriza s plinom in sedaj tale manjkajoče elektrika dala mislit, kako fajn lagodno živimo in jemljemo stvari za sameposebi umevne. Mogoče moramo začet malo bolj cenit vse, kar imamo (govorim zase user posted image )...


_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu urbancek)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kam se naj obrnem?
30.1.2009 11:58:54   
TomTaylor
Zdej šele vidim, da smo se kar pametno odločili še za kaminsko peč poleg CK. Vseeno si lahko vsaj juhico iz vrečke narediš...pa čaj..
Tudi meni je kar na jok šlo ko sem prebrala tole z mamico in dojenčkom.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kam se naj obrnem?
30.1.2009 12:50:21   
js
vse lepo in prav. amapak razlaga je res lepa. Če imaš wireles in potem ne rabiš elektrike za delo računalnika je   to  za patentirat. bo velik zaslužek.
Glede trifaznega toka. Večina gospodinstev v sloveniji ima trifazni priključek. In če dela strokovnjak električno napeljavo po hiši , potem je navadno tako da na električni štedilnik se priključi na več faz, tako da bi kljub izpadu ene faze še vedno lahko vsaj ena plošča delala. Tako imam sam narejeno. Sem po poklicu elektrikar. Kot opravičilo vsem terenskim delavcem pa tole v razmislek. elektrika ne pride do vtičnice kar po zraku. Če piha veter 100 km/h  in ruva in podira nekaj 10m drevesa, potem malo pomislite kdo bo šel zastavljat svoje življenje za 700 eurov/mesec. Berite kdaj črno kroniko in boste videli koliko poškodb je z posekom drevja v lepem vremenu, ne pa sedaj ko leži vse povprek. Najprej je treba vse podrto drevje odstranit, in če ti zraven grozi  da ti na glavo pade še sosednje drevo, ki se komaj drži.  Kot sem omenil nisem od elektra, ampak poznam take dela, tudi gozdarska, pa nebi šel svoje glave reskirat da bi sredi orkana šel čistit podrto drevje. Glede plinskih peči. saj ni treba kupit zibro, ampak majhen gorilnik za kampiranje  ne stane več kot npar 10 eurov, pa še vedno lahko prav pride poleti na izletih ali pa dopustu. Glede čaja patakole; elektrikarja, pa naj preveže šporget na tri faze, bo tudi bolj varno, kat pa da je na eni.
pa ne mislit da delam reklamo, tole je za hec
http://www.mimovrste.com/artikel/1390032321/q=usb%20grelnik/usb-grelnik-za-skodelico-s-4-usb-terminali
da si boste ob wireles notesnikih lahko greli čaj in kavo ob večerih brez elektrike. če vam bo ratalo!

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kam se naj obrnem?
30.1.2009 12:58:50   
Pikapolonica_
IZVIRNO SPOROČILO: js

vse lepo in prav. amapak razlaga je res lepa. Če imaš wireles in potem ne rabiš elektrike za delo računalnika je   to  za patentirat. bo velik zaslužek.
Glede trifaznega toka. Večina gospodinstev v sloveniji ima trifazni priključek. In če dela strokovnjak električno napeljavo po hiši , potem je navadno tako da na električni štedilnik se priključi na več faz, tako da bi kljub izpadu ene faze še vedno lahko vsaj ena plošča delala. Tako imam sam narejeno. Sem po poklicu elektrikar. Kot opravičilo vsem terenskim delavcem pa tole v razmislek. elektrika ne pride do vtičnice kar po zraku. Če piha veter 100 km/h  in ruva in podira nekaj 10m drevesa, potem malo pomislite kdo bo šel zastavljat svoje življenje za 700 eurov/mesec. Berite kdaj črno kroniko in boste videli koliko poškodb je z posekom drevja v lepem vremenu, ne pa sedaj ko leži vse povprek. Najprej je treba vse podrto drevje odstranit, in če ti zraven grozi  da ti na glavo pade še sosednje drevo, ki se komaj drži.  Kot sem omenil nisem od elektra, ampak poznam take dela, tudi gozdarska, pa nebi šel svoje glave reskirat da bi sredi orkana šel čistit podrto drevje. Glede plinskih peči. saj ni treba kupit zibro, ampak majhen gorilnik za kampiranje  ne stane več kot npar 10 eurov, pa še vedno lahko prav pride poleti na izletih ali pa dopustu. Glede čaja patakole; elektrikarja, pa naj preveže šporget na tri faze, bo tudi bolj varno, kat pa da je na eni.
pa ne mislit da delam reklamo, tole je za hec
http://www.mimovrste.com/artikel/1390032321/q=usb%20grelnik/usb-grelnik-za-skodelico-s-4-usb-terminali
da si boste ob wireles notesnikih lahko greli čaj in kavo ob večerih brez elektrike. če vam bo ratalo!


Se pravi so mojstri pri nas čisto zajebali, ker so odklopili pri štedilniku/pečici dve fazi in je ostala samo ena? Čist butasti so, kajne, da so to naredili. Sej, tukaj sploh ni primeren podatek, da nove pečice in nove keramične plošće itd, delajo zgolj na eno fazo in si lahko drugi dve fazi nekam vtakneš. Tut če si štromar user posted image

Ampak občasno pa najdeš primitivneže tukaj gor -> človek, mama z dojenčkom je bila SAMA NA ŠTIRINAJSTIH stopinjah celzija. Ceste so bile neprevozne. Tut če bi imela denar in sredstva, da bi si nakupila plinske radiatorje ali kakorkoli že, kako jih bi pa šlepala do hiše? Na hrbtu, pa z otrokom v naročju? Otroka je previjala pod odejami, pa ga umivala s hladno vodo. A se mogoče zavedaš kakšne posledice bi lahko bile? Verjetno ne. In potem greš ti filozofirat, kako naj si napeljejo tri fazni tok, da bo vse delalo. Prosim te.

< Sporočilo je popravil Pikapolonica_ -- 30.1.2009 12:59:15 >


_____________________________

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu js)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kam se naj obrnem?
30.1.2009 13:08:39   
mika
Očitno nas je kar nekaj najelo bebaste štromarjeuser posted image . Tudi mi imamo trofazni tok in lani ko je zmanjkalo elektrike okrog novega leta, je delal samo računalnik v mansardi. V pritličju pa nič, ne štedilnik, pečica ali hladilnik.

Drugače sem pa tudi jaz vesela, da imamo kamin, da nas vsaj zeblo ne bo, ko ne bo elektrike.

Ma groza no...sam že potrpiš, ampak otroka imeti na takšnemuser posted image

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kam se naj obrnem?
30.1.2009 18:59:39   
js
ne da si mi več, ste preveč pametni.
ampak, štedilnik pride iz tovarne nastavljen na priklop na eno fazo. če želiš to prestviš in ga priključiš na dve ali pa na tri faze kakor želiš. seveda če imaš do štedilnika od omarice speljane tri faze. amapk ve že veste.
jest pa ne vem kako se da delat wireles brez elektrike. pa sem elektrikar.
pa še enio vprašanje, kako veste za božjo voljo da ne bo nobenega neurja, žleda in podobne naravne nesreče. Da bo od zdaj naprej elektrika , plin, in podobno vedno na voljo. A nebi  kdaj kdo kupil takole za rezerevo, kakšno stvar, pa če ne zase pa vsaj za svojegha otroka.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kam se naj obrnem?
30.1.2009 19:09:01   
Ribica **
A niso elektriČarji? user posted image  

Wireless pa ne dela brez elektrike, ker modem in ruter pac moras nekam vtaknit. Ampak ocitno sta ti dve napravi priklopljeni na tisto fazo, ki je delala, se dobro. A si ji fous? Ja, pa tudi notebooku se scasoma izprazne baterija in rabi elektriko user posted image

(odgovor članu js)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kam se naj obrnem?
30.1.2009 20:28:03   
Gina
Ja, meni se tudi zdi grozno, da je človek brez gretja. Vse ostalo še preneseš, ampak mraz.... IN res nismo navajeni, da v razviti evropi leta 09 ni elektrike. Samo jaz imam vseeno doma plinski štedilnik, pa poleg olja še peč na drva, ki dela brez el....imela bi pa en generator čist z veseljem, samo je to malo drag špas.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?