Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 17.4.2005 18:22:40
|
|
|
|
india
|
Potolaži se, ni vse tako črno,kot misliš. Kot prvo, kar si dobila iz CSD ( otroški dodatki in porodniška), tega ti ne SMEJO rubit. Kolikor vem, pa kredit po očetu odplačate v sorazmerju kot ste dedovali (najprej po očet, nato še po mami), tako vsaj je bilo pri nas. Jutri pojdi lepo na banko in povej,koliko si dobila od CSD in da so to socialni prihodki in ti morajo denar izplačat.Poznam nekaj takih primerov in povsod poteka gladko, brez problemov. Edino denar, ki ti ga nakaže kdo drug, ti bodo vlekli dol, dokler ne bo zadeva odplačana. Pri izplačanju glavnice pa zaprosi za odpis obresti in verjamem, da bodo vsaj delno ugodili tvoji prošnji, saj lahko prošnjo podkrepiš z dejstvom, da imaš otroke. Kartice pa ti ne bodo vrnili tako dolgo oz. je odblkirali, dokler boš imela na računu blokado.
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 17.4.2005 18:22:41
|
|
|
|
aljča
|
Če sem te razumela ti je vse trgala banka? A si že dobila odločbo iz sodišča ko si imela zapuščinsko obravnavo?Po mojem je najbolje, da takoj najameš odvetnika in se po pravni poti pozanimaš kako je s tem. Mislim, da ti banka sploh ne bi smela vzeti denarja-zablokirati računa.Terjatve in vse ostale zadeve se uredijo na obravnavi .Tako, da ti svetujem pojdi do odvetnika, ki ti bo tole vse lepo razložil in svetoval kako naprej.Moj oče ni imel podjetja,imel pa je kredit katerega je vzel za nekega prijatelja.Ta kredit je moral plačevati naprej ta prijatelj, ker je bil pač omenjen na pogodbi.Tako, da nisem imela jaz nobenih skrbi pri plačevanju kredita.Na obravnavi sem (dedovala)dobila zadnjo pokojnino in pa nekaj nakazila iz nemčije kjer je delal in je vsak mesec dobil odškodnino zaradi bolezni. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.Uredi čimprej, da se ne boš znašla v začaranem krogu.Brat se ti je pa kar lepo znašel.:( L.p. Alja:metulj::metulj:
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 17.4.2005 19:28:53
|
|
|
|
SILVA
|
Bratu lahko trgajo pokojnino,ker tudi od mojega fanta bratu trgajo pokojnino zaradi podobne zadeve,tako da najbolje do enega odvetnika stopit.
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 17.4.2005 19:45:42
|
|
|
|
Pupica
|
Mala maja nisem pravnica, zato ti ne znam svetovati, vendar je tko kot je :miska: rekla. Ne poje se vsaka juha tako vroča kot se skuha. Je pa res, da se ne sme kar tako pobrati sploh ne od CSD-ja. To je preverjeno. Moj :love: je od novembra brez službe. In ko je zapadel v dolgove, so upniki želeli obiti zakon, ter trgati kar z računa socialno podporo. Ko sva šla na banko, pa je sama delavka priznala da ne morejo vzeti. In nama je izplačala denar. Čeprav je preko interneta ter bankomata kazalo, da se ne more razpolagati z denarjem. Tako da ti želim čimboljšo rešitev problema:rozica: LP
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 17.4.2005 21:56:30
|
|
|
|
mala maja
|
HVALA punce, sem kar malo potolažena. MA sej bom šla jutri prvo na banko. Sem šla takoj v soboto na edino odprto enoto SKB banke v LJ in tam mi je njihova uslužbenka rekla da bi lahko jaz tega tipa k mi je blokiral račun tožila, ker ga je blokiral brez sklepa sodišča. Ja je pa tako da so vsi ti računi odprti pri SKB banki brat ima NLB in ga pustijo na miru. Bom šla prvo v svojo enoto pa jih bom čist zmlela. Sem tako jezna, pol pa še v Grosuplje pa bom tipu vrat zavila.:hudicek: Najhuje je pa to da so mi že lansko leto ko sem kupovala avto in sem zato imela večjo vsoto denarja na banki isto naredl. TAko da veste vaše račune imajo strogo pod kontrolo. NAš mi je še 2 dni nazaj rekel da naj denar dol vzamem ker mi bodo drugače vse zablokirali. ŠE huje pa je to da je oči že 1 leto pa pol mrtev pa je včeraj prišla kartica za račun ki sem ga dobila jaz(po odločbi zapuščine) in sem ga že pred letom zaprla. NE vem pa zakaj niso kreditov prijavili v zapuščino. Ju na odločbi sploh ni omenjeno. Kredita pa je oče jemal na podlagi pokojnine, zavarovana sta bila pri zavarovalnici in jaz nimam nič s tem. Rade volje pa bi šla do odvetnika samo kako naj grem brez denarja. Vsak bo hotel sigurno nekaj naprej jaz in moj pa imava trenutno borih 30 tisoč tolarjev v žepu, sposodit pa si ne grem. Ma saj bo sem rabila malo tolažbe. Hvala vsem. Če ma pa še kera podoben način pa naj kar še kaj napiše vsaka taka strvar je dobrodošla zta slišat da bom lažje jezik vrtela.
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 17.4.2005 22:28:45
|
|
|
|
tinčica
|
oj sporoči kaj si uredila ker tole je pa višek. lp
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 18.4.2005 8:47:41
|
|
|
|
kalimero
|
Uf, upam, da boš uredila. Kakorkoli že, socialnih transferjev ti banka NE SME blokirat!
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 18.4.2005 9:19:26
|
|
|
|
india
|
Preverjeno na banki: brez sodne prepovedi ti ne smejo ničesar blokirati! Kaj šele socialnih nakazil! Tu je verjetno šlo trenutno za blokado sredstev,ker so dobili kak dokument, ki časka na sodno pravnomočnost in še ti s sodišča tega nisi dobila ( tako so mi pojasnili na banki). Najbolje je, da stopiš do njih in zadevo urediš. odvetiki pa za nasvet ponavadi ne vzamejo dosti,sploh če jim pojasniš, da si z otroci brez dohodkov zaradi take situacije... Javi,kako boš uredila!
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 18.4.2005 10:07:08
|
|
|
|
karmy
|
ne morjo ti blokirat.. od česa boš pa živela.. mislm v kaki državi pa živimo...:grrr:
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 18.4.2005 10:09:54
|
|
|
|
india
|
Karmy, če si privat, ti lahko blokirajo prav vsa sredstva,ki pridejo na TRR, le določen % OD ja ti morajo pustit in seveda vsa socialna nakazila. Kar se pa tiče ostalih honorarjev,plačil, nakazil, pa lahko vzamejo 100%!
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 18.4.2005 10:12:20
|
|
|
|
mala maja
|
No punce HVALA! Se odpravklam na banko, sporočim kaj sem uredila ampak šele zvečer. KARMY ja to se tud jaz sprašujem že dolgo časa. Meni takole zablokirajo račun, naš pa je enega tožil k mu ni plačal pa ma že 3 leta pravnomočno sodbo, dal na sodišče za blokacijo pa še vedno ni denarja. pa se ne gre za majhen znesek. :hudicek: ma če nimaš velik pod palcem si en navaden revež. No vsekakor upam da bo vse uredu. Vsaj otroške dodatke naj mi dajopol nej me pa na miru pustijo. LP mala maja
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 18.4.2005 10:16:52
|
|
|
|
mala maja
|
MISKA da te popravim. VSe ti lahko vzamejo (OD)samo socialne ne. IN ker moj brat dobiva ka socialno mu ne smejo vzet nič jaz naj se pa :zmeden::((:(( Prednost imajo davki pa takile krediti, če pa se gre za kaj drugega pa ti morajo pustiti 30 % OD. To je pa preverjeno na sodišču. PA kot zakleto nama je prišel še centralno montirat, pa brez dnarja sva :((:((:((:(( Ma pa sej bo. Ne vem kaj mi je samo od kar mi je umru oči sem pravi :hudicek: upam da mi ne bo film poču da se bom tam na delavko spravla. Morm se mal :ups::ups::ups:
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 18.4.2005 11:00:12
|
|
|
|
india
|
Ja,mala maja, imaš prav, krediti in davki ti lahko požrejo vse:((:((:((:((:((:((:((
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 18.4.2005 11:45:01
|
|
|
|
Dadi
|
A si pomislila da bi banka lahko kaj narobe naredila. Zadnjič so moji mami naredili tako zgago da ni mogla v trgovini plačat z ničemer. Blokiran račun. Pa se ji je to zelo zelo čudno zdelo. No poklicala je banko in so tam ugotovili njihovo napako. Groza. Pri menjavi evrov ji je tam na banki ena pupa mal zmešala zadeve. Pokliči na banko pa vprašaj.
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 18.4.2005 17:30:50
|
|
|
|
mala maja
|
no sem nazaj in :((:((:((:((:((:((:((:((:(( nič ne morem narest, bla sem celo pri odvetniku in ta mi je vzel še 10 jurjev.:((:((:((:((:((:(( Zadeva pa je taka da so meni vse blokirali. Celo evrocard in viso. Dolžna sva 800 jurjev ki jih nimam od kod vzeti pa še sama sem pravkar vzela kredit. Uglavnem banka lahko vzame brez opozorila ker sem dedič. Vzela pa je samo meni ker imam naisti banki račun, brata pa niso najdli. Brat o plačilu noče slišat in edino kar mi ostane da zaradi malomarnost banke tožim brata in banko, pa bom mogla vseeno plačat vse ker bratu ne smejo vzet. Hvala bogu da morm vsaj otroške na novo oddat pa bojo šli na možev račun. Nekej si bom sposodila da bom plačala zapadle obveznosti pol pa sproti plačevala. Ma sej se nam bo izšlo sam hudo je ker bom mogla vse jaz plačat, brata pa ne grem tožit.:(:( grem ker pikec joka
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 18.4.2005 19:07:07
|
|
|
|
Pupica
|
:grrr::grrr::grrr::((:((:((:((:(( sej človek ne ve kaj bi...ja taka je naša birokracija:( Lahko bi še začela o tem..pa je brez veze...mala maja, jest ti prvoščim, da bi nekaj na lotu zadela...:rozica::rozica::rozica::rozica:
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 18.4.2005 20:08:00
|
|
|
|
india
|
Joj, ta naša država!!!!!!! Ne morem verjet, da so ti celo otroške lahko rubili in da si nekaj takega dovolijo!!! A lahko tudi porodniško kam preusmeriš???? Pa saj to ni res:grrr::grrr::grrr:! Drži se in ne popusti! Bratu pa vsaj povej svoje, če že ne misliš od njega terjat,ker sori, kasirat je fino,plačevat pa težko! LP, pa naj ti čimprej sonček posije! Miška:miska:
|
|
|
|
POMOČ-čez noč brez denarja 18.4.2005 20:14:42
|
|
|
|
LARIKA
|
mislim to je pa že preveč. sploh ne morem verjet da je tak prašič. jst bi mu vseeno pokazala hudiča. pa ti imaš 3 otroke, a mu ni nič mar za nečake. tolk me je razkuru tvoj post in hkrati mi je tolk hudo zate in tvojo družino!!!!!! matr,tvojemu bratu bi kar vrat zavila od jeze. kako je lahko tako nečloveški. za socialno pa kar zarobanti in naj ti dajo nazaj,da boš lahko otrokom kupila plenice in hrano!!!!!!!! mislim too much upam in ti res želim iz srca da splavaš iz tele zadeve. če pa bo kaj hujšega pa kar povej, za pomoč sem tukaj
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?