|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   negovanje šivov po porodu
27.1.2009 14:57:41   
predsolcek
Sem 8 dni po porodu, zanima me koliko časa bo še trajalo da se rana zaceli.....boli pa še isto kot takoj po porodu.

Kako ste ve negovale šive. kdaj je bilo vsaj toliko bolje da ste lahko sedele, ali lahko uporabim bivacin, torej napišite čim več vaših izkušenj z bolečimi šivi, kako pa izgleda oz. občuti če se šivi vnamejo?????

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: negovanje šivov po porodu
27.1.2009 15:17:54   
lindy
Če se šivi unamejo je full rdeče pa mogoče malo bolj zateklo, drugač pa jest nisem nč gor dajala pa me je tud bolel še kr neki časa, ene tri tedene po porodu sem lohk šele normalno sedela, bivacin pa si lahko že zdaj daš gor, čimvečkrat se tuširaj z mlačno vodo in čim večkrat bodi brez hlačk, da je rana na zraku.

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu predsolcek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.1.2009 15:17:55   
andrejkam
Po približno enem mesecu sem rekla, no, zdaj je pa ok.
Rane si nisem mazala nič, sem si pa pogosto tuširala z mrzlo vodo, popivnala in sveže perilo gor. Pogledat si nisem niti upala, vsake tok je moj pogledel, če je ok ... in je blo. Pa fajn je treba počivat, nč dvigovat ...

Neposredna povezava do sporočila: 3
27.1.2009 15:19:53   
Dream
Mene ni ravno bolelo, prej bi rekla, da me je kar nekaj vezalo skupaj, kot da je koža premajhna. Občasno me je tudi malce zapeklo ob urniranju. Lahko rečem, da sem v 14 dneh prišla k sebi. Sedela sem lahko takoj, sicer sem se na stol usedala bolj počasi, drugače pa sem imela tisto blazino, ki ima na sredini luknjo in je prav fina. Sestra v P mi je svetovala samo tuširanje oz. izpiranje s hladno vodo po vsakem obisku WC-ja. Uporaba mil ali kakršnihkoli krem pa ni priporočljiva.

Neposredna povezava do sporočila: 4
27.1.2009 15:29:01   
ema111
jaz sem za sedenje uporabljala napihnjen vzglanik, ki se uporablja za oporo na potovanjih, je pa res, da je vseeno težko sedeti, ampak s tem mi je le bilo nekoliko lažje. 
šive sem jaz vsakokrat po obisku WC-ja sprala z vodo (namreč samo vodo mi je priporočil dr.), vendar kljub temu so se mi vneli. Raje ne vprašaj, boli kar zelo, tako ali tako te bolijo šivi potem pa še vnetje, joj.
No in sem zvedela, da so si nekoč špricale z bivacin sprejem in mi je moja patronažna rekla, da je  ukinjen, moj ga je hvalabogu le našel v eni lekarni, kjer so imeli še zadnjega v skladišču user posted image .
No in mi je moj lepo šprical ene 3-4 na dan in so se kar hitro pozdravili.

naj ti bolečina čimprej mine in lepo cartanje user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5
27.1.2009 15:31:27   
predsolcek
hvala punce za odgovore user posted image  zlo ste prijazne

(odgovor članu ema111)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.1.2009 16:40:50   
nia5
IZVIRNO SPOROČILO: lindy

Če se šivi unamejo je full rdeče pa mogoče malo bolj zateklo, drugač pa jest nisem nč gor dajala pa me je tud bolel še kr neki časa, ene tri tedene po porodu sem lohk šele normalno sedela, bivacin pa si lahko že zdaj daš gor, čimvečkrat se tuširaj z mlačno vodo in čim večkrat bodi brez hlačk, da je rana na zraku.

Enako, čim več "luftat" in umivat z mlačno vodo.

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.1.2009 22:08:58   
2 Sraki
Vsakič po obisku wc-ja sem spirala z hladno vodo, ki zelooooo pomaga pri hitrejšem celjenju, pa še hladi.

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.1.2009 9:59:28   
Shorty_
ju sem si kar na wc-ju po lulanju, sprala s flaško hlande vode, in je res pomagalouser posted image

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.1.2009 12:24:38   
clara23
Jaz sem se vsak večer umila s toplo vodo in potem bila ene 2 uri brez hlačk da se je vse skupaj malo prezračilo..so me pa  šivi  boleli cca 1 mesec, 2 meseca po porodu sem jih še vedno čutila kot da bi imela modrico, 2,5 meseca po porodu pa jih nisem več čutila.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.2.2009 11:08:14   
Yasmina
Jaz sem se pa vsakič po temeljitem umivanju s toplo vodo (nikoli nisem uporabila mrzleuser posted image ) večkrat na dan na tanko namazala svež vložek z Bepanthen Plus - to mi je svetovala patronažna. Mi je ful ohladilo in omililo pekočo bolečino. Vse skupaj pa je pri meni trajalo 1 mesec. Imela pa sem 4 šive. Pri drugem porodu pa sploh nisem bila šivana, tako da veš da je velika možnost da ne boš šla večkrat skozi to, če boš še načrtovala otroke.user posted image  LP

Neposredna povezava do sporočila: 11
3.2.2009 11:11:18   
Vrtnica79
Šentjanževo olje pomaga tudi ali pa spiranje z hrastovim lubjemuser posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?