|
RE: Kako ugotoviti, čigav je pes? 29.1.2009 8:46:59
|
|
|
|
honey
|
Ne se kregat!!!! S tem, ko sem odprla to temo, nisem hotela, da dobim pojasnilo, kdaj in v kakšnih primerih lahko ali ne lahko kdo ustreli psa, ker to nikakor ni moj namen. Hotela sem samo, da bi izvedela, čigav je pes, da bi lahko šla do lastnika in mu povedala nekaj krepkih in da naj ima psa doma, glede na to, da je očitno napadalen in ga naj ne spušča prosto okrog. Ker ja, bog ne daj, lahko bi napadel otroka in ta bi imel definitivno hujše posledice, kot pa naš malček. Sicer me motijo psi, ki letajo okrog brez lastnikov, zato, ker imajo starši še enega velikega psa, ki je tudi zelo alergičen na druge pse in potem imamo probleme, ko se sreča s kom drugim. Ampak o.k., če pes ni napadalen, če se umakne, ko vidi, da naš začne noret, če se ti ne približa, ko gre mimo oz. če priteče k tebi in mu pri tem skoraj rep odpade (taki so mi najboljši ) - taki me ne motijo tako grozno. Huje je, ko srečamo kakšnega takega, ki je tudi bolj kot ne "zoprn", tako kot naš in potem res ne veš, kaj naredit. Ker si ne predstavljam, kaj bi bilo, če bi starša peljala Rota (velikega psa) na sprehod in bi se srečali s tem ovčarjem - bi bilo najbrž klanje, dokler eden ne bi obležal
|