|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako hitro so se navadili na žlico?
14.4.2005 20:17:40   
BONI*
Jaz, oziroma midva z Luko imava spet en problem. Že 3 dni Luka zvečer dobi za jest riževo kašico, pripravljeno iz 75 ml vode, potem pa ga še podojim.
Riževo kašico mislim, da ima rad, saj je ne pljuva ven, jo vso poje in se ne obrača stran, niti ne tišči ust skupaj, ali kaj podobnega. Kljub temu pa začne nekje na polovici jokati. Na začetku lepo je in zgleda čisto zainteresiran za stvar, potem pa jok. Najprej sem mislila, da sem zanj prepočasna, potem pa sem ugotovila (no, vsaj zdi se mi), da je krivo to, da enostavno ne zna še pravilno jesti po žlici, kajti če mu jo za trenutek podržim v ustih, jo začne cuzati, kot da bi bila joška ali flaška. Mislim, da ga to čisto znervira-mislim to-ven pa not z žlico.
Sem probala, da bi dala kašico po flaški, pa ne teče. Razen če naredim tako zelo redko, potem pa itak ne bi imelo haska in bi pil samo vodo.
Kaj menite, da je krivo? Ali naj ustrajam z žlico, ali ne?
Kako hitro so vaši osvojili žlico?

Lp, Boni
Neposredna povezava do sporočila: 1
14.4.2005 20:23:39   
ronja5
Mi se z žličko matramo dopoldan, jemo že kuhano jabolko, banano in korenčkovo kašico.Zvečer pa riževo kašico na flaško.Smo kupili aventov pretočni cucelj, ga obrnemo na lll, pa je.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.4.2005 20:25:03   
ZARA
ojej ne vem,jst mam sreco...res je hitro znala jesti po zlicki pri 4.5 mes in se danes papca precej lepo...(ce je res lacna)
Ne mislit da mora takoj vse obvladat,to jim je nakaj cisto novega...potrpljenje...ponavad gre pocasi ...
Pa za kasice si lahko kupis vecjo dudo BONI*...

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.4.2005 20:27:07   
BONI*
Ronja, kako gosto kašico pa naredite? Jaz jo delam po navodilih na škatli od Alette, pa pride kar precej gosta, kot npr. mlečni gres

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.4.2005 20:31:12   
Anonimen
seveda vztrajaj žlico :) a bo cel živlene jedu po flaši? :) hecam se. mogoče bi mu le kašico ponudila za zajtrk..oz dop. malico, ker zvečer je mogoče že prezmatran pa se mu ne ljubi matrat. nasploh priporočajo da z novimi okusi na žlico poskušaš zjutraj, če pride do kake reakcije ali prebavnih motenj, da gre to mimo čez dan, ne ponoči. odsvetujejo pa uporabo flaš za hranjenje s kašami, sploh kasneje zarad zobkov. mi sem pa ke damo kašo na flašo sam ji ni glih, seveda pa obstajajo cuclji z veliko luknjo za gosto hrano. avent ima pretočni cucelj, kjer reguliraš od 1 - 3, nuk ima pa poseben cuc za gosto hrano, počekiraj po trgovini

lp, lara

(odgovor članu BONI*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
14.4.2005 20:32:05   
Anonimen
mal po filingu, ker druge firme ne dajajo navodil za flaške ampak sam za žlico

(odgovor članu BONI*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.4.2005 20:44:31   
HuAnita
Boni, mogoče pa še ni čisto pripravljen na gosto hrano? Tudi Pina še vedno močno izplazi jeziček, zato res gledamo, da je ne silim, pa če pusti še toliko slastne papice...:(
Aja, pa našo moti, če je hrana 'prevroča'. To pomeni, da je meni le malo topla, ampak ona je noče, reagira, kot da bi se opekla. Tako počakam 10 minut, pa ji spet ponudim potem pa je:zmeden: K sreči imam tisto žličko, ki kaže, kdaj je hrana prevroča.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.4.2005 20:47:52   
BONI*
Lara, saj prvi dan je dobil kašico dopoldan in ker je bilo vse OK, sem jo potem začela dajati zvečer. Dopoldan sedaj ˝šparam˝ za takrat, ko bomo začeli uvajati sadje in zelenjavo.
Za cuclje bom pa vseeno pogledala. Bom probala dati po flaški, pa bom videla, če bo še jok.

Lp, Boni

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.4.2005 20:48:22   
Nia30
A veš, da mamo mi čist enak problem. Midva jeva riževo kašico zjutraj ker smo zvečer preveč utrujeni. Začne super jest na sredini pol pa jok in se ful jezi, jaz pa ne vem kaj bi rad. Tudi jaz sem mislila, da sem prepočasna z žlico. Z žličko smo začeli pred dobrima dvema tednoma pa še ne zna prav ust odpret - nekaj opleta z jezičkom po žlici. Men se pol zasmili in mu dam flašo. Se začne kr trest, ko jo vidi.
Ko boš kaj pogruntala, mi hitro sporoči.

Lp, Nia

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.4.2005 20:50:05   
Anja167
Mi smo do 5,5 meseca po žlički dajali samo tekočino, takrat pa smo prešli na sadne kašice, s 6 meseci pa na riževe kašice. In sicer brez problema. Meni se zdi čisto verjetno to, kar si napisala, da pač zadeve še ne šteka in ga moti "ven pa not". :zmeden: Sicer velja pravilo (iz knjige Mayo Clinic), da naj otrok ne bi jedel goste hrane, dokler z jezičkom hrano poriva ven, ampak to najbrž pri vas ni problem? Mogoče začni dajati po žlički najprej kako tekočino, da se nauči tehnike in bo potem z gosto hrano lažje. Ne vem... Vsekakor pa bi rekla, da vztrajaj z žličko, sploh če se sicer dojita, jaz ne bi uvajala flaške, ker če osvoji žlico, ni potrebna. LP.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.4.2005 20:51:12   
BONI*
HuAnita, ni prevroča. Tudi jaz imam tisto žličko. Sem prej pomislila, da se je vmes že preveč shladila:zmeden:

Lp, Boni

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.4.2005 20:56:03   
BONI*
Moram povedati še to, da se z žličko sedaj ni srečal prvič. Že ves čas mu dajem po žlički skupaj z mojim mlekom AD3 kapljice, prej pa sem mu tako dajala tudi kapljice proti krčem, dokler so bile še potrebne. Včasih pa sm mu po žlički dala tudi še malo mojega mleka (par žličk), če je glih še čist malo ostalo v dojki, pa je vsega lepo pojedel.

Z jezičkom žličke ne odriva, jo pa stisne z usteci in jo začne cuzati

Lp, Boni

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.4.2005 21:11:11   
ronja5
Tudi jaz delam po navodilih in je kr gosto ja. Probaj kupit cucelj z večjo luknjo.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.4.2005 21:18:37   
Divja vijolica
Jaz pa mislim, da to počne vsak dojenček (začne cuzati žličko), vsaj na začetku uvajanja goste hrane. Tudi moj je zadnjič to počel, pa sem si mislila, da je to čisto O.K. Če je bil do sedaj navajen samo cuzati, pomoje misli, da se samo tako je.:zmeden:
Jaz sem z uvajanjem hotela pričeti dva dni nazaj, pa sem raje preložila še za kak mesec, ker ne kaka več vsak dan, pa še v blatu je imel krvave nitke. :((

lp

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.4.2005 21:19:46   
Maxica
Pri nas nismo imeli problemov z žličko-je kar hitro osvojil to, le da sem imela občutek, da se mu enostavno ne ljubi tako jesti, pa sem mu dala kdaj npr.frutek kar v kavino šalico piti, rižolina npr. pa po flaški sploh ni znal:zmeden: piti. Res pa je, da sva z uvajanjem goste hrane začela šele pri šestih mesecih. Morda res še rabi čas-da še zvija jeziček in ne zna zagrabiti hrane iz žličke:zmeden:.
Mi je pa ravno zadnjič pravila teta, ki je delala v vrtcu, da so enkrat dobili enega fantka, ki pri dveh letih še ni znal jesti po žlički. Doma so to tolerirali in mu dajali hrano po flaški, v vrtcu so se pa morale vzgojiteljice precej truditi z njim, da je počasi začel jesti.
Vztrajaj, pa bo!:sloncek:

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.4.2005 21:27:58   
mata
Hoj!

Jaz pa mislim, da preveč zraka poje, vsaj pri meni je bilo tako na začetku in še sedaj se zgodi kdaj pa kdaj - tako hiti jesti, da ji moram ful hitro dajati, drugače je huda in to povzroči, da preveč zraka poje in jo tišči, pa začne na polovici obroka jokat! Pol podreva kakšen orto kupček in pridno jeva naprej! Probaj, če je tako tudi pri tvojemu.
lp

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.4.2005 21:45:22   
BONI*
Mata, hvala! na to pa sploh nisem pomislila:ups: Ampak zanimivo, ko ga potem vzamem iz stolčka, ga pokonci odnesem v njegovo sobico, kjer se do konca podojiva, lepo je in ni videti, da bi ga kaj kupček matral. Tudi po dojenju ga ne podre, ker ponavadi že na rami zspi in ga samo še v posteljo položim. To je nekje med 19:30 in 20h. Zbudi se okoli 2h za jest.

Lp, Boni

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.4.2005 7:05:18   
BARBARA R.
Morda mu je prezgodaj za žlico.Počakaj še 14 dni in nato zopet poskusi.Midve sva začeli nekaj dni pred četrtim mesecom in je šlo vse gladko.

:muca:

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.4.2005 9:56:46   
Bejba
Mi nismo imeli problemov, jo je kar hitro sprejel. Se pa pri nas dogaja, če je preveč lačen, da vmes joka, ker mami ni dovolj hitra. Potem, da pa mami v 2. brzino in je v redu. Včasih pa si tudi s kakšno ropotuljico pomagamo in pojemo, pa takoj vse popapa.
Korak za korakom, pa bo. Še vsi smo nazadnje na žlii pristali ;).

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.4.2005 10:27:10   
Taj
HEJ,

tudi mi se zvečer prehranjujemo z Aletejevim mlečnim gresom in smo problem rešili tako, da mu dajeva manj redkega kot piše na škatli (sorazmerno manj gresa in več mleka, razmerje 1:2 z mlekom, kar pomeni 2 merici gresa na 30 ml), a vztrajava na žlički, da se navadi, da se tako je gosto hrano. Še vedno ima seveda nekaj težav in bi sesal in se tudi vmes pritožuje:(, a vendarle se navaja. Je pa to velika sprememba in je povsem normalno, da se na začetku lovijo. Potrpežljivost, tako kot povsod pri teh rečeh!

Srečno,:metulj:

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.4.2005 17:34:39   
lucios
Jaz pa imam dvojici-dvojajcni stari 7 mesecev in vsaka je poglavje zase. Starejsa je kmalu osvojila zlicko-prakticno takoj, mlajsa pa je potrebovala kakih 14 dni, da mi je sploh usta odprla, pa se potem mi je nekaj casa pljuvala hrano ven. Sedaj pa obe ze pridno jesta. Mlajsa veliko hitreje sedaj je, kot starejsa.Vsak otrok je poglavje zase, zato mislim, da po malem le vztrajaj naprej, ker se bo kmalu navadil. Pocasi in postopoma. Tud jaz sem mislila, da nikoli ne bo znala mlajsa jesti po zlici in sem ji veckrat kar flasko pol dala. No, kakor sem ze napisala, sedaj teh problemov ni vec. Je pa se nekaj. Starejsi ni vazno, kaksna je hrana-hladna ali topla, mlajsa pa mora obvezno imeti toplo hrano.
Pa tudi moji puncki radi cuzata zlicko ali pa jo grizeta.
Lep dan se naprej!!
:sloncek: :sloncek:

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.4.2005 20:44:23   
Anja167
Hoj, a ste že rešili zadevo? No, naš te dni začne na sredi hranjenja tečnariti, kadar je žejen. Tako mu po vsaki peti žlici ponudim vodo. Če je lačen, popije in potem je naprej, če pa tečnari, ker je sit in bi šel ven iz stolčka, pa noče ne vode ne žlice. Mogoče je tudi Luka vmes žejen? LP.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?