|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razlike med...
25.1.2009 18:06:49   
cicolina
Mene pa zanima kako gledate na razlike, ki jih delajo babice med vnuki, mame med sinovi, tašče med snahami itd.

Mene določene stvari full motijo.

Kaj pa vas??user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razlike med...
25.1.2009 18:49:49   
CLAUDY11
men se to zdi ful glupo in boleče za otroke naša babi ( moja bivša tašča) dost več kupuje in tud se več ukvarja z večjim sinom  kot z hčero in to že od sameha  začetka!!! on je njen ljubček in mu vse dovoli in za njega tud vse naredi in mu pri vsem ustrze ko smo še bli skup smo se zaradi tega kar večkrat sfajtal!!! (n o a se vam zdi to normalno da hoče 6 let staremu otroku še rit brisat???) men se ne!!!  in karkoli je bil žejen mu je šla takoj iskat ..in še dost bi znala naštevat!!! 
kolikor vem je že razlike delala pri svojih otrokah ( sin je bil vedno gor vzet) ni čudno da smo vedno mel štalo doma saj se je vedno tašča vtikala v vsem moj bivši pa je vse posušal!! in s tem uničil najino vezo!!
hvala bogu ne živimo več skupaj  saj se mi zdi da je že kr ratal problem z sinom saj je mislil da je glavni ker mu je tačša vse ugodila . s sčerko pa ni bilo problem saj je 1:bla premajhna ko smo šli narazen
                                                                                   2: tašč ni kazala takega zanimanje zanjo!!
tak da jaz mislim da lahka babice naredijo kar dost škode!!!

(odgovor članu cicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.1.2009 19:11:52   
srki
Na to ne gledam nikakor, ker teh razlik ne občutim ne jaz ne kdo drug.

(odgovor članu CLAUDY11)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.1.2009 19:20:23   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: cicolina

Mene pa zanima kako gledate na razlike, ki jih delajo babice med vnuki, mame med sinovi, tašče med snahami itd.

Mene določene stvari full motijo.

Kaj pa vas??user posted image

Moram rečt da se k sreči s tem še nisem srečala, pa imata moja tašča in tast kar nekaj vnukov, prav tako moji starši. Tudi midva z možem nisva bila edinca, a se nisva srečevala z nekakšnimi velikimi razlikami. Verjetno pa bi me motilo, če bi zelo očitno čutila, da nekdo dela razliko. Sploh med mojimi otroci, bratranci, sestričnami.

Se pa včasih jaz sprašujem, če je OK to, ker se zavem da jaz delam razliko med svojimi otroci. Samo ker razlika ni v materilnih dobrinah in v raznih ugodnostih ki jih lahko nudim otrokom, ampak le v pristopu h vzgoji, mislim da ni panike. Vsak od mojih torok je namreč povsem drugačen karakter in je tako nemogoče, da bi pri enem palile enake vzgojne metode, kot pri drugem. Razen seveda, kar se tiče moralne plati vzgoje. Ta je pa logično enaka za vseuser posted image

(odgovor članu cicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.1.2009 19:24:47   
rija
Moja tašča je primer za v knjigo v delanju razlikuser posted image

In kako gledam na to?

Včasih sem besna ko user posted image , včasih si mislim, da je že prav tako....vsaj nimam neke moralne obveznosti do nje, včasih bi jo kar z eno lato popravila....in včasih se mi je** od tu do Beograda....

...vox populi...

(odgovor članu cicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.1.2009 21:14:10   
Kepica83
Pri meni ko sem bila otrok  je bilo tako. Z nami je živela moja pol sestra katero je mama imela iz prejšnje zveze. Vendar sem na njo gledala vedno kot na sestro. Ampak razlika me dnama je bila očitna. Kljub temu da je bila 4 leta starejša od mene so ji dovolili veliko več kot meni. Oče ji ni nikoli nič rekel, ker češ da nebodo pol rekli, ja kregaš jo zato ker ni tvoja, manj jo imaš rad ... blablabla. Prav tako sta dedek in babica več dala na njo kot name. Čeprav sta to bila starša od mojega očeta in ji onadva praktično nista bila nič. Ampak jaz sem vedno bila vesela za njo in sem ji privoščila. Še sedaj je tako. Je pa kot otrok težko ostat ne prizadet. Sem pa se veliko krat počutila manj vredno in zapostavljeno. Ampak to je za mano. Vesela sem da je dobila kdaj čokoladico več kot jaz, ker pogled na njene iskre v očeh je bilo najboljše plačilo.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.1.2009 6:12:42   
neanja duo
Ja,ponekod je pač tako.
Pri nas enega marajo,enega pa komaj in če  tisti,ki ga komaj,dela kontra starcem,ga odpišejo.Amen.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.1.2009 8:08:48   
Naty*Taja
Jaz imam pa alergijo na delanje razlik. Me je v otroštvu to tako prizadelo, da mi kr pritisk dvigne, ko samo zaslutim kje kako razlikovanje med istimi. Kar se mojih otrok tiče, ne bom dovolila, da se dela očitne razlike med njimi in sicer take, ki jih ni treba. Sevveda so otročki različni pa še če je spol različen je normalno, da se jima drugačne stvari npr. podarja...sam da bi pa enga cartali, drugega pa ne - na-a!!!Dok bom jaz živa ne! Že zdej vidim pri sinu, ki je bolj občutljiv, kako ga prizadene kaka stvar da mene zaboli... 

sem pa jezna na take ljudi oz. se mi ne zdi se z njimi vredno družit!

MONTIGNAC

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.1.2009 8:33:50   
nuala
Prehudih razlik sicer ne obcutium, vendar tudi ce jih, sem realist, vem da so ljudje cloveski, ter da imajo ene raje od drugih. To se mi zdi cisto normalno in do ene meje sprejemljivo. Tudi otroke vzgajam v tem smislu, da je vazno o sebi mislis in naredis sam, ne kaj o tebi mislijo drugi oz. na katero mesto v lestvici te postavljajo. 

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu cicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.1.2009 9:18:17   
Lalica1
Mislim, da je to pogost pojav. Žalostno! Se mi pa smilijo predvsem tisti, ki delajo razlike, ker nimajo v svoji glavi nič, še manj pa v svojem srcu!
Ne zdi se mi tako kritično, če dela tašča razlike med snahami, ker to ni krvna vez in smo si različni, zato nas tudi drugi občutijo različno. Ni pa normalno delati razlike med otroki in vnuki. To vse je naša kri in težko si predstavljam, da bi imela katerega manj rada kot drugega. Čeprav npr. moja babica bi zame dala vse, za sestro pa še vpraša ne. In ob tem je tudi meni zelo nerodno, ker ne vem kako lahko to spremenim. Se mi pa babica smili, ker je to nekaj zelo slabega, kar prihaja od nje. Upam, da ne bom nikoli taka do svojih otrok in vnukov in....

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?