|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   In te pestke, pa še kakšno vprašanje imam za ...
14.4.2005 9:24:34   
Pilar
Po zeeelo dolgem času lepo pozdravljene...pri nas računalnik nekaj šteka, pol pa ne morem gor:(. No, zdej se je končno nekaj zrihtalo, pa še v petek dobimo nov procesor:bravo:
Sedaj pa k vprašanjem:
:rozica: Jure (v soboto bo imel 4m) si pestke tako divje tlači v ustka, da ga niti previt ne morem normalno. Saj ne vedno, bolj zvečer. V bistvu si mislim, da mi mogoče želi povedat, da je utrujen, včasih lačen, ali pa želi pozornost...kaj menite, je možno?
:rozica: No, ker v teh dneh nisem mogla na RR, sem pa malo po knjigah brala in sem postala spet vsa usrana....tam piše da bodimo pozorni, če nam rečejo, da tako pridnega otroka pa še ne, pa če veliko spi( Jure je na začetku ful malo spal. Samo ponoči, sedaj pa tud malo dopoldne in malo popoldne).Jst si sicer to razlagam po svoje: da smo se končno navadili delat z njim in zato je tudi manj siten in ne joka!
:rozica: Pa še neki: a je imela še katera v nosečnosti "neobičajen" CTG...Meni so ga na koncu delali vsakih 6 ur, pa pol niso nič rekli da bi bilo kaj narobe...
:rozica: a sem padla v poporodno depresijo, al kaj mi je, da kar naprej te napisane stvari
razmišljam:zmeden:
Lepo se imejte....:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
14.4.2005 10:15:58   
Carmen
Pilar, to ni depresija, ampak stvari, ki se jih mamice normalno sprašujemo, sploh pri prvem detecu.
Kar se pestk tiče, to je čist OK, tudi moja 4 mesečna pupa si jih, kadar je naspana in sita in sploh... cel dan, jaz štejem to za ene vrsto igranja, pa še slini se zraven, da vsakih 15 minut menjam slinček.
Glede spanja, se skor strinjam s tem, da ste se navadili delat z njim. Pri men je blo isto, preden je men potegnilo, da hoče mala spat... jo je že minilo spanje... mislim da sem jo po ene 2 mesecih 'spoznala' in zdej spi po 1 uro na vsake 1-2 uri.
CTG pa ponavadi pogosteje delajo, če prekoračiš PDP (vsaj pri meni je bilo tako). Enkrat se je prepočasi gibala, oziroma srček ni delal z običajnimi 150-160 byti, pa sem morala na zajtrk in na sprehod, pol pa nazaj prit :)
Tko da brez skrbi uživaj še naprej!

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.4.2005 10:18:20   
filipinka
Po moje pride takšno obdobje, ko te je non-stop strah za svojega otroka! Skrb za otroka je sedaj pač prva, tega ne bi pripisovala poporodni depresiji...ker je tudi že malo pozno, da bi šele sedaj nastopila.
Pestke pa si je naš F. tudi v ustka tlačil preden je dobil zobek, no, to je trajalo kakšna 2 meseca. Pa še zdaj, ko ima že dva zobka, vse nese v usta!¨
Vsega kar prebereš pa udi ni treba verjet oz. vzet za sveto!
LP:sloncek:

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.4.2005 11:00:19   
piščanc
naš 2,5 mesečnik je tudi pogruntal kako si rokce v usta tlačit, ponavadi si jih ko je ravno pojedel, pa ne bi več zize ali tik pred spanjem (duda ne valja) - je pa to zelo smešno, ker še ne obvlada preveč mišic in rokice letijo na vse strani, glede na starost pa mogoče tvojega dražijo zobki, no pri nas je to crkljanje

se čisto strinjam - navadili ste se eden na drugega in zdaj lahko uživate, super je ko lahko predvidiš kaj bo otrok potreboval in mu ustrežeš preden se začne dreti

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.4.2005 11:10:57   
Magi*
se strinjam s puncami glede opisanih stvari. rokice so obvezno v ustih (v pon. imamo 4. mesece), spančkamo tudi kar dosti. ko je pa budna, jo pa fino utrudimo z igranjem, kravicami, govorjenjem, prepevanjem...in zopet nazaj v mižale.

kar se tiče pretiranih skrbi za kratkohlačnike je pa tako: če te knjige in drugi opisi preveč vznemirjajo - jih ne beri. moja prijateljica ima prepoved branja knjig o otročkih, boleznih, ker je bila že tako panična, da je za vsako figo pediatra klicala. pa je njen mož temu naredil konec:)- prepusti se lastnemu občutku. mamice imamo veliko sposobnost opazovanja svojih otročkov.

aja pa še CTG: men so ga delal velikokrat, ker mi je trebuh otrdeval. skoz je bilo vse OK, sam 18 dni prehitro sem rodila:zmeden:

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.4.2005 13:07:21   
dana
Naš Tilen je pa 2 meseca star pa si tudi že pest v usta tlači. No ampak pri našem to pomen, da je lačen, kajti ko se naje jo ne tlači več. Je pa zanimivo, da prst zna vleči dudle pa noče in ga samo tašča pripravi do tega da jo vleče (kadar pazi nanj). A mogoče ve, da bo pri meni dobil joško al kaj?

Kar se pa CTG-ja tiče je bilo pri meni tako da mi ga je delala samo dvakrat pa še takrat zaradi tega ker mi je trebuh otrdeval. Mi je rekla G, da ga ona dela samo po PDP prej pa ne.

lp dana in :duda:

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?