Jada82
|
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla IZVIRNO SPOROČILO: Jada82 Hojla! Jaz tudi ne vem, koliko je normalno, da poje takle novorojenček. Naša je stara sedaj 12 dni in nekako, da še sama lepo spravi vase je 50 ml, sicer z mukami in težavami stišimo max tudi 80 ml. Ampak potem se že davi, pa zapira ustka pa jezik da na nebo, tako da se res namučimo zraven. Je pa tudi okoli 40 minut. Imam aventovo flaško, cuc št. 1. Ob porodu je imela 2930 g, potem je bila zlatenčna in ni dosti pila, zgubila težo in padla na 2600 g, zato smo na dodatku. Pred dvemi dnevi jo je patronažna stehtala in je imela 3086 g, danes pa kao 3060 g ... po navodilih jo moramo buditi na 3 ure (podnevi in ponoči) in jo hraniti. Če potegnem skupaj, poje čez cel dan okoli 500 ml. Ne vem, zakaj se potem ni zredila ... ali je bilo kaj z vago narobe danes (je imela patronažna drugo tehntnico, kot ponavadi). Patronažna mi pravi, da mora popiti okoli 100 ml, v porodnišnici so mi najprej dajali okoli 40 ml, potem okoli 60 ml. Res ne vem ... Prosim za vaše izkušnje. Hvala in pozdravček! Moja se je rodila z 2770g.. Ko sva šle iz porodnišnice je imela 2550g. Hud zaspanček, dojiti se ni mogla niti hotela, ker nikakor ni hotla zagrabit in vlečt... Teža je padala in zato sva tudi ostali en dan dlje v P. Ko smo po par dneh prešaltali na AM, je na začetku spila samo 30ml in to na vsaki 2 do 3 ure. Sem se ful sekirala, da je premalo, ampak v par dneh je potem količino povečala na 60 ml in je pila na 3 ure. Smo pa tudi imeli težavo, da je flaško pila po 45 minut. Se je potem kasneje uredilo, ko je nehala bit toliko zaspana - ob koncu 1. meseca... Je postopoma spila več in tudi hitreje. Vanilla, hvala, se mi zdi, da smo tudi mi nekako na tem ... saj zdaj tudi že po 80 ml spije ... včasih pa samo 15-20 minut porabimo .. no, pa malo jo je treba prisilit. Zaštarta ful, potem se pa nekje pri 40-30 ml ustavi, pa malo posilimo .....
|