|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začetek nosečnosti - bolniška?
16.1.2009 21:19:50   
Anonimen
Sem na začetku nosečnosti (7t) in mi je slabo (bruham ne), zelo sem utrujena, na trenutke bi lahko kar na stolu zaspala, zato me zanima, če je možno zaradi tega dobiti bolniško. Ali pa naj raje stisnem zobe in potrpim teh nekaj tednov?
Pa še to me zanima: za koliko časa običajno zdravnik napiše bolniško ob začetku nosečnosti?

Lep pozdrav.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: začetek nosečnosti - bolniška?
16.1.2009 21:36:27   
Anonimen
Prvi mesec dobiš od osebnega zdravnika, dalje od komisije.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
17.1.2009 8:38:17   
Anonimen
Jaz sem dobila bolniško v času nosečnosti že v 8 tednu nosečnosti.Je pa res da sem malo krvavela in zato so me vodili pod rizično noseče.Na bolniški sem ostala do poroda čeprav verjemite mi bi če bi bilo po moje raje videla da je vse o.k.in bi delala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
17.1.2009 8:40:57   
BLAŽIKA
Odvisno kakšnega imaš ginekologa.Več ali manj se vsi zdravniki probajo izognit pisanju bolniške v nosečnosti, ker imajo sedaj velike težave z komisijo. So pa tudi ginekologi, ki dajo bolniško takoj. Če ti je res hudo malo pojamraj, pa mislim, da jo boš dobila vsaj za par dni da se izvlečeš iz tega začetnega obdobja.
Bolniško ti pa da tvoj osebni zdravnik h kateremu pa moraš prinesti predlog za bolniško od ginekologa. Po tridesetih dneh pa bolniško odobrava komisija. Vendar pazi, ko imaš odobreno od komisije imajo baje ti sedaj zelo velike kontrole na domu pri nosečnicah.
Upam, da sem ti kaj pomagala.

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.1.2009 10:26:32   
lenika
Jaz sem jo v 10. tednu dobila zaradi krvavenja, mi je pa takrat tudi zelo pasalo, da sem bila doma, ker sem bila tudi zelo utrujena in sem praktično cele dneve prespala. Po slabih 4 tednih sem šla nazaj delat, tako, da mi je bolniško dal samo osebni zdravnik na predlog ginekologa in ni bilo potrebno komisije. Sedaj sem noseča 5 mesecev in delam. Upam, da bom še vsaj nekaj časa lahko. V prvi nosečnosti sem delala polnih 7 mesecev.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.1.2009 11:57:56   
bskrle
Seveda lahko, pri osebnem zdravniku.
Meni sistem potrpi ni obnesel, ker sem začela hujšati,  enkrat sem se v šoli kar sesedla, vožnje z avtom nisem zmogla, sem morala ustavljati, jesti in dihati zrak ...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.1.2009 12:32:48   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Seveda lahko, pri osebnem zdravniku.
Meni sistem potrpi ni obnesel, ker sem začela hujšati,  enkrat sem se v šoli kar sesedla, vožnje z avtom nisem zmogla, sem morala ustavljati, jesti in dihati zrak ...

Pa vseeno rabiš od gin. prej kako napotnico za osebnega zdravnika?

10 let nazaj sem dobila prvi dan pluska rizično N in jo 9m preležala zaradi izcedkov.
No sedaj v drugo sem imela ravno tako izcedke tako rjave kot tudi krvave in mi je rekel da naj počivam,bolniške pa mi ni daluser posted image .
Sem pa v 17-tednu.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.1.2009 16:27:47   
karin412
Bolniško dajo s težkim srcem. Meni je dala za drugo nosečnost od začetka, a sem težila (v prvo sem skoz delala). Še najtežje je na sredi v drugem trimesečju, ko se v redu počutiš. Takrat sem se morala kar nekaj izmisliti.
Zdaj pa kar reči, da bruhaš, pa boš sigurno dobila (to reči kar dvakrat zapored za dva meseca-ko boš imela naslednji pregled). Jaz bi še enkrat tako naredila-a se boš kot cunja vlekla doma, v službi si neučinkovit, če te pa doma čaka še otrok, se pa raje njemu posvetiš.
Aja podaljšajo ti vsak mesec, ko imaš pregled (in moraš takrat nekaj reči, da te boli ali kaj), na koncu ti da za zadnja 2-3 mesece skupaj, ker kao po 6. mesecu pa lahko vzameš bolniško.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?