|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ultrazvok
16.1.2009 17:32:26   
sabi
pozdravljene bosoče mamice!
imam vprašanje in sicer sem v 38 tednu nosečnosti in od 32 tedna naprej nisem imela nobenega ultrazvoka, imela pa sem zdaj že 2 krat ctg.Zanima me ali res ni potrebno imeti ultrazvoka??
lepo prosim za vaše mnenje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ultrazvok
16.1.2009 17:45:20   
Anonimen
Odvisno od ginekologa. Mislim, da ti pripadajo 3 (nisem sigurna) uz-ji... in če so ta "bonus" že pokurili, ti ga ne bodo več delali. Moja g. ima tako prakso, da na vsakem pregledu naredi uz (pa čeprav samo za 2 minutki, da preveri, če je vse ok). Verjetno je že ugotovila na zadnjem uz, da je otrok z glavico navzdol in zato ne preverja več.

(odgovor članu sabi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
16.1.2009 17:47:23   
Najaa
Po zakonu po novem pripadata samo 2 UZ. Meni se to zdi čisto predolgo, da od morfologije nimaš do konca več UZ. Pa dobro. Mnogi G naredijo okoli 30t še enega, da preverijo rast.
Zdaj do konca ga pa razen če ne bodo sumili, da je kaj narobe, ne rabiš več.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.1.2009 18:24:53   
bskrle
Uz imaš le, če imaš kakšne resne težave.
CTG je čisto ok.  

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.1.2009 18:42:23   
Ploha
meni je naredila UZ na koncu samo da je preverila lego otroka, pa pol čez 3 tedne še 1x da je spet preverila če je še v isti legi,....

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.1.2009 18:55:04   
sabi
hvala punce za vaše odgovore, sem pomirjena.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.1.2009 19:46:18   
sxy
sabi...
lahko pa jo prosiš za samoplačniški UZ, ni tak strošek, jaz sem lani dala 21evrov ali nekaj takega.
meni je bilo tudi predolgo brez UZ in sem jo prosila za samoplačniškega, pa sploh ni bil problem. Pol sem bila bolj mirna.
Če ti ne da miru...

When we wake up in the morning, we have two simple choices. Go back to sleep and dream, or wake up and chase those dreams.
Choice is yours...

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.1.2009 20:13:58   
drevozivljenja
čudno.jaz sem v 30 tednu,pa mi ga naredi vsakič.kot tudi pregled

(odgovor članu sxy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.1.2009 20:59:55   
tosja
Podobna situacija, kot pri meni. Jaz sem šla samoplačniško. So mi pa delali UZ tudi še enkrat, ko sem bila na CTG-ju.
Ta dva UZ-ja sta bila v razmaku 2 dni...user posted image
V torek na samoplačniškem je rekel, da je malo plodovnice, vendar dovolj, dete pa zrelo za porod.
V četrtek sem imela CTG, pa mi je zdravnica naredila še UZ, zaradi malo plodovnice, ki pa je bila čista sem bila v petek naročena na sprožitev poroda. Na srečo user posted image

< Sporočilo je popravil tosja -- 16.1.2009 21:00:02 >

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.1.2009 22:01:52   
kristinaj
pripadajo ti 2 UZ, prvi potrditveni in še v 20 tednu morfologija... sicer je pa vse odvisno od ginekologa.... na koncu nosečnosti, v zadnjem mesecu pa imaš CTG 1x / teden......
nekje okoli 32 tedna naj bi imel 3 UZ kot neka druga morfologija a je naša ne dela, le samoplačniško...

sedaj ti nima več kaj gledati, plod je prevelik in če bi bilo kaj narobe bi videla že prej... kakšen pa je otroček boš pa kmalu videla...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.1.2009 22:10:41   
katra55
Pri nas ti na vsakem pregledu naredijo tudi UZ, tudi na koncu.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.1.2009 22:19:01   
benika
pripadajo ti 2 UZ, prvi potrditveni in še v 20 tednu morfologija... sicer je pa vse odvisno od ginekologa.... na koncu nosečnosti, v zadnjem mesecu pa imaš CTG 1x / teden......
nekje okoli 32 tedna naj bi imel 3 UZ kot neka druga morfologija a je naša ne dela, le samoplačniško...

Pri nas greš na CTG, seveda če je vse ok, šele na dan PDP. Glede UZ je pa vse v rokah posameznega G. Če je bolj radodaren, potem ti naredi še kak dodaten UZ. Meni jih je naredil 7user posted image

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.1.2009 22:21:24   
spps
v normalni nosečnosti ti pripadata 2 Uz.
jaz sem na tretjega v 32.tednu šla samoplačniško.

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?