|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začetek poroda
15.1.2009 14:48:45   
Anonimen
Hej! Sem nova na portalu in me zanima kar nekaj stvari o porodu. Rok imam 21.01.09 in se že nekaj pripravlja. Namreč odprta sem za en prst, kakor pravi moja G, vsake toliko časa me v križu in spodaj zaboli, popadki (HB) so nekje na cc 30 min, itd. Moja G pravi, da je plodovnice malo. A to pomeni, da mi počasi odteka? user posted image  Slišala sem tudi, da se čep lahko lušči več dni. Mislim, da se je to pri meni že zgodilo. No, v glavnem bo kmalu, vsaj upam, ker sem že nestrpna. user posted image  Lp.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: začetek poroda
15.1.2009 14:53:25   
Anonimen
Pri meni je bilo podobno (odrpta za dva prsta, plodovnice malo, brez bolečin) in me je G takoj poslala v porodno. Čez par ur sem rodila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.1.2009 14:58:55   
geja81
Hvala za odgovor. Za en prst sem namreč odprta od torka, ko sem bila na pregledu. Danes sem bila zopet na kontroli, vendar je stanje nespremenjeno in so me poslali domov. Tako, da res ne vem koliko časa se lahko to vleče. user posted image  CTG je bil super, otroka čutim ves čas. Bomo videli kaj bo naslednji torek, ko bom zopet šla na kontrolo. Če ne bo že kaj v naslednjih dneh.user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.1.2009 15:49:48   
Anonimen
Dokler čutiš otroka potem bo še malo trajalo, kajti otrok se tik pred porodom umiri in ga čutiš manj kot 10x na dan.

(odgovor članu geja81)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
15.1.2009 17:36:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Dokler čutiš otroka potem bo še malo trajalo, kajti otrok se tik pred porodom umiri in ga čutiš manj kot 10x na dan.

user posted image   

Od kje vam take trditve? Moja dva sta oba do zadnjega brcala ko  norca, pa vem da nisem osamljen primer.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.1.2009 19:12:45   
Lorencia

Tudi mi smo imeli ravno včeraj predavanja o porodnih dobah in je babica večkrat povdarila, da tudi ko se začnejo popadki moremo otroka čutiti dobro oz normalno ( 10 gibov v 12 urah ). In da v primeru, da ga čutimo manj ali morda preveč, se zglasimo v porodnišnici in ne čakamo, da se začne aktivna doba popadkov.

Je pa rekla, če čutimo popadke in otroka normalno ( v primeru, da ne krvavimo itd ) , ter nam še ni odtekla voda...smo lahko še lepo doma in se v primeru popadkov odpravimo od doma komaj takrat, ko imamo 1 uro popadke na 5min.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.1.2009 19:14:11   
Pandica

To pa ne bo držalo.
Moja je še v porodni sobi brcala in mi migala po trebuščku kot nora user posted image user posted image user posted image

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.1.2009 19:51:49   
Anonimen

Pri meni je bilo podobno (odrpta za dva prsta, plodovnice malo, brez bolečin) in me je G takoj poslala v porodno. Čez par ur sem rodila.

kdaj pa te pol lahko obdržijo v porodnišnici.
jz sm en prst odprta ,zaenkrat še dovolj plodovnice.pa me je tudi domov poslal.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
15.1.2009 19:59:14   
Lorencia

Včeraj nam je bilo rečeno, da če si odprta 2cm ali več, te zadržijo.
Če pa si odprta manj kot 2cm in se v naslednjih urah ne odpiraš, pa te lahko pošljejo domov - saj lahko to obdobje brez kakšnega drastičnega napredka traja tudi zelo dolgo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.1.2009 21:30:46   
Anonimen
Pri meni je blo prvič tako, da me je ginekolog pri rednih popadkih (odprta sem bla en centimeter), poslal domov, češ da to sploh niso popadki in kaj se izmišljam....pa sem po 3 urah rodila...

(odgovor članu Lorencia)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.1.2009 21:42:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia

Ja, pa ja de... Terorija in praksa jim očitno ne gredo vštric!

Dve leti nazaj v 1. nosečnosti sem bila 2cm odprta že 9 dni pred rokom, prej mi pa tako ali tako ni preverjala stanja tam spodaj user posted image Še zaradi drugih težav (visok srčni utrip otroka) sem bila do poroda kar nekajkrat v P in so mi vedno namerili, da sem odprata 2-3cm in me poslali domov. Rodila sem 6 dni čez rok. Torej sem bila odprta že (če ne še več) 15 dni predno sem rodila.

(odgovor članu Lorencia)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
30.1.2009 6:54:23   
spps

ni rečeno

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.3.2011 21:20:31   
Anonimen
pozdravljeni!!mene pa zanima kaj naj bi to pomenilo, ze vceraj me je zacel boleti spodnji del trebuha,no danes me je se pa zacelo boleti spodaj in cez trebuh??ROK IMAM 22.3.11

(odgovor članu spps)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
3.3.2011 20:33:40   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia

Če pa si odprta manj kot 2cm in se v naslednjih urah ne odpiraš, pa te lahko pošljejo domov - saj lahko to obdobje brez kakšnega drastičnega napredka traja tudi zelo dolgo.

jaz sem bila odprta dobre 3 cm, pa so me domov poslali user posted image je bil tamali še visoko, plodovnice dovolj ... sem pa naslednji dan prišla nazaj s popadki, pa tudi rodila user posted image
je očitno veliko odvisno od porodnišnice.
sicer si pa ne želite preveč, da bi vas obdržali takole - lih malo odprte, brez popadkov ... vsaj meni osebno je bolje počakat, da se porod začne sam od sebe (če je seveda vse ok) doma, ne pa v porodnišnici čakat, kdaj bo (al pa da še kaj pospešujejo, ker se jim mudi, to mi tud ni všeč) user posted image

tazadnja Anonimna, jaz bi se šla k gin. pokazat. to je najbolj zihr.

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?