|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   JULIJKE
12.4.2005 7:40:14   
CIPRESA
Pa nas bom danes spet jaz prestavila malo višje. Moj mož je že odšel na delo jaz pa ....na forum.

Sem slišala da se že ubadate z tem kdaj in kam po papirje. Jaz bom počakala da me napoti moja ginekologinja, ker sem slišala da je pri nas tako da ona izda neko potrdilo, jaz pa potem grem s tistim na socialno.Na materinsko šolo me bo poslala sedajle je rekla na tem pregledu, ki ga imam čez 14 dni.

Drugače pa zaenkrat pri nas vse O.K., le vreme bi bilo lahko malo lepše, ker pol tud volje nimam da kaj drugega delam kot poležavam - pa saj moram.

Aja že prejšnjič sem napisala da bi rada vedela s kolikimi KG ste začele nosečnost in koliko ste jih do sedaj pridelale, ker je moja ginekologinja zadnjič na pregledu rekla da sem bolj švohne postave in da se moram zredit več kot normalno - da se fizično pripravim na porod.
Pri meni je bilo tako Velika sem 164cm, vagala pa sem 55KG, sedaj jih imam že 63KG. VAŠE MNENJE?????
Po moje ni panike o kakšni švohni postavi. Ker me je zadnjič še mami malo špiknila da je slišala da je danes umrljivost nas nosečk in dojenčkov ravno zato tako velika ker nosečke premalo jemo in se redimo.
Sem o tem že pisala na forumih pa ni nobena nič komentirala, pa me zanima kaj ve mislite????

LP CIPRESA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   JULIJKE
12.4.2005 8:06:03   
PBJ
Dobro jutro!

Jaz sem začela s težo 60,5kg, visoka pa sem 172cm, sedaj imam 65kg.Pričakujem pa še kakih 5kg poleg.Do 20. tedna nisem nič pridobila, tudi zaradi slabosti. G me ni kaj dosti kregala, malo je bila zaskrbljena, glede mojega počutja.Na pregledu mi zmeraj reče, da me je samo maternica:)-
Jaz sem mnenja, da otrok dobi vse, kar potrebuje, pa če je mamica bolj švoh ali bolj močna. Vse je seveda odvisno od ženske do ženske - glede naraščanja teže in drugih zadev v zvezi z nosečnostjo. Dokler otrok dobro napreduje,ni strahov.Enkrat je dr. Pušenjak zapisal, da je plod v materinem telesu idealen
parazit.

Lepo jutro in lep dan vsem:rozica:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   JULIJKE
12.4.2005 8:06:23   
Dari

Ojla!

Da ti odgovorim Cipresa. Jaz sem začela z 57kg pri 168cm, zdaj jih imam že skoraj 64kg :bravo:. Računam pridet tam nekje do 70kg (joj kok se to ogromno sliši). Glede umrljivosti dojenčkov ne bi rekla da umirajo zaradi podhranjenosti nosečk - razen, če je nosečka bolna (anoreksija...) :zmeden2:. Se mi pa res zdi da je vedno več punc ali debelih ali pa pretirano suhih. Nas, ki smo glih taprave ;) je najmanj, pa še me bi rajši imele kakšno kilco manj. To pa naredi moda in mediji, vsaj po moje. :grrr:

Sem pa opazila, da imam pa zdaj tud jaz zvečer rahlo zatečene gležnje - nič pretiranega, se skoraj ne opazi, ampak poleti ne vem, če bo glih zgledalo nosit kakšne oblekce in krajše hlače in kazat zalite gležnje :zmeden:.

Pobožajte bušije :metulj:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   JULIJKE
12.4.2005 8:15:04   
Grascakinja
Ojla,

da se še jaz malo bolj zgodaj pofočkam :bravo:.

Cipresa, res se pomoje lahko zrediš malo več kot naprimer jaz, ker si imela prej malo kil (meni se zdi 55 res malo, lahko kateri ne). Jaz sem jih imela pred nosečnostjo več kot jih imaš ti zdaj :zmeden:. Da bi pa to kaj vplivalo na umrljivost pa te neumnosti pa mislim da je babja vraža.

Jaz sem na plus 6,5 :(. Danes me ubitačno bolijo kolki in komaj hodim ( :racka: ), verjetno se mi medenica širi :zmeden:.

Na CSD je meni rekla ena prijazna tetka :angel: po telefonu, da naj pridem, ko dobim od G potrdilo o PDP. Slišim, da drugje hočejo, da prideš najprej po ene papirje - je povsod malo drugače. Jaz jih bom začela urejat 10.5., ko začnem dopust in dobim aprilsko plačo in regres, čeprav bi najraje počakala še 1 mesec, da dobim še majsko, saj sem bila pred oktobrom še študentka in bo za tiste mesece bolj švoh :(:((.

Včeraj smo imeli v materinski šoli fizioterapevtko, pa nam je merila razmik trebušnih mišic in delila nasvete o vajah med :nosecka: in po porodu, pa še praktično je pokazala, kako jih delaš. Sem že slišala kritike, da je to predavanje dolgočasno, meni se je pa zdelo, da bi lahko imeli več takih bolj praktičnih. A je bila katera ob 16 včeraj tam???

Želim vam lep dan pa se še kaj beremo!:angel:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   JULIJKE
12.4.2005 8:21:21   
Dari

Oj pupa25 ko ravno omenjaš telovadbo v nosečnosti, oziroma vaje, ki naj bi jih :nosecka: delale. Kaj vam je fizioterapevtka svetovala?
Jaz sicer zjutraj potelovadim ene 10 min :bravo:, da se malo pretegnem, če je lepo vreme prakticiram sprehode :kuza:, in mogoče se mi 1x na teden da, da še zvečer malo telovadim. Pa mislim da bi blo dobro večkrat :zmeden:.
Koliko pa druge punce kaj telovadite in kakšne vaje delate?

:sloncek:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   JULIJKE
12.4.2005 8:22:33   
Tina31
Pupa25,
saj lahko počakaš še do junija s papirji, pa boš dala notri še majsko plačo.
Cipreska, jaz sem se pa do zdaj zredila 12 kg.Trenutno jih imam 70,5.
Za to so krive vse tiste čokolade, ki se jih nisem mogla ubraniti zadnje štiri mesece.Sedaj me je ta čokoladna malo minila, računam pa, da jih bom pridelala tja do 78.V prvi nosečnosti sem pridobila 20 kg, ob porodu takoj izgubila 10 kg, v enem letu pa še 12, tako, da sem jih imela manj kot pred zanositvijo.
Sploh se ne sekiram za kile, tako kot so prišle, bodo tut šle...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   JULIJKE
12.4.2005 9:21:54   
Grascakinja
Dari,

predvsem je bilo v stilu, če nismo prej telovadile, ni treba sedaj pretiravat. Nosečnica naj bi nadaljevala s tako vadbo, kot jo je imela prej, ampak prilagojeno nosečnosti.
Zelo priporoča sprehode, plavanje v DIFovem bazenu (ker tam nosečnice vadijo v bazenu takoj za tem, ko se očisti in je voda najčistejša in primerne temperature).

Veliko je govorila tudi o vadbi po porodu - da s keglovimi vajami in vajami za globoko trebušno mišico lahko začnemo takoj naslednji dan počasi in nalahno (recimo med dojenjem). Po 6 tednih pa počasi začnemo vaditi kot pred nosečnostjo, ampak postopoma, da pridemo nazaj v kondicijo. Po porodu v ljubljanski porodnišnici dobiš tudi knjižico z napotki za vadbo, pa tudi fizioterapevtka te pride pogledat in da napotke.

Posebej nas je pa spominjala na vaje za globoko trebušno mišico in vaje zamišice medeničnega dna med nosečnostjo. Preprečujejo, da bi se ti trebušne mišice preveč razmaknile, manjšajo bolečine v križu, so proti inkontinenci in za lažji porod.

Gre pa tako: uležeš se na bok, pokrčiš kolena. Popek narahlo potegneš not (kot bi hotela malo skriti trebuh), potem pa narahlo a čvrsto stisneš vaginalne mišice. Zadržiš kakih 5 sekund, vmes pa normalno dihaš.
Za površinske trebušne mišice pa ležiš na hrbtu, pokrčiš noge, križ potisneš ob podlago in počasi in nalahno dvigneš glavo, malo zadržiš in spustiš. Pa spet.

Razmik trebušnih mišic zmeriš tako, da ležiš na hrbtu s pokrčenimi nogami, vdihneš, izdihneš, potem pa dvigneš glavo kot za trebušnjak. Prste nastaviš pravokotno na trebuh, kot bi hotela s prsti v trebuh it, potem po sredi trebuha potipaš trebušne mišice od zgoraj navzdol. Če so razmaknjene, je med levo indesno polovico terbušnih mišic prostor, kamor lahko položiš prst ali več. Normalno je tam nekje do 4 ali pet prstov, je pa po principu čim manj, tem bolje.

Uf, sem naložila, ampak sem povedala skoraj vse, kar je tudi ona včeraj... upam, da sem si dobro zapomnila!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   JULIJKE
12.4.2005 9:28:18   
CIPRESA
Pupa25 tudi mene bolijo te kosti danes pa že včeraj zvečer so me, mogoče je krivo to vreme. Kaj hujšega mislim da ni ker naša pikica kar brca pa brca.

Za KG se mi je pa zdelo da so to bolj babje vraže, ker mene se da hitro zmest to naši domači dobro vejo. Sem bolj take sorte, da se hitro kaj ustrašim pa pol uživajo mal v tem. Jim bom danes povedala nazaj.

LP CIPRESA:nosecka:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   JULIJKE
12.4.2005 9:33:30   
Grascakinja
Cipresa zdaj pa še ti malo svoje ustraši pa jim povej, da na nosečnico strašenje in babje vraže vplivajo tako, da potem dobi zatečene gležnje od strahu :)-!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   JULIJKE
12.4.2005 9:49:49   
bilba
ojla.
jest se sicer prvič oglašam na temle forumu, ker sem na MON-u bl domača,sam morbit bi pa mela kej za povedat o vadbi .aja, PDP je 25.julija:duda:
ena boljših vaj za trebušne mišice je , če se postavite na vse štiri, globoko vdihnete in nato izdihnete, se usločite kot muca in potegnete trebušne mišisce noter. tako vztrajate ene pet vdihov in izdihov.vajo pa ponovite ene parkrat.razmak med premima trebušnima mišicama pa je lahko velik tam do dva prsta, kar je več, pa je diastaza , ki se praviloma ne popravi sama od sebe,saj gre za raztegnjen kitast del med obema mišicama.edini učinkovit način poprave je kirurški, ko se le ta prešije,lahko tudi s pomočjo endoskopa.
jest pa kr pridno telovadim. vsak dan pol ure na orbitreku, pa še mal joga razteznih vaj.mi paše , ker me potem medenica ne boli tako zelo, pa ....valjda, celulitka pa špehka je mičkeno manj.pa še zmerej zadost, k mam tkole okol 8 kilc plusa. :bravo:za roke so fine lahke uteži, k jih človek dviguje na uni velki žogi,pa pol sklece. tko da se dviguješ v klečečem položaju.sem ratala kr ekspert za nosečniško vadbo, ker sem si nabavla en kup tovrstne literature.
tko no.en prispevek nove julijke.:muca:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   JULIJKE
12.4.2005 9:55:39   
CIPRESA
Pupa25 sem se kar malo nasmejala, to meni nebi prišlo na misel.

Bilba tebe pa še nisem zasledila tukaj med nami imaš pa PDP en dan prej kot jaz. :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   JULIJKE
12.4.2005 9:56:02   
anckabancka
Tudi jaz sem pri kilah kar pridna. Pred zanositvijo: 170 cm in 56 kg, sedaj 65 kg. ;) Se mi zdi, da se še velikonočni prazniki poznajo...

Tudi jaz se ne gibam pretirano. 1X na teden grem na telovadbo za nosečke, to pa je skoraj vse. Odkar me kar naprej nekaj črviči in špika, si še na sprehode ne upam hodit, mogoče včasih na kakega kratkega. Doma sem pa prelena, da bi delala vaje ali pa sploh pozabim na to možnost.

Potrdilo o PDP od G mam že, sam tud še ne vem, kdaj naj grem na csd. Se mi zdi, da se še nič ne mudi.
Zadnje čase štejem mesece, tedne in me kar stiska, tako hitro gre vse skupi. Še malo pa bomo zibali naše (nekoč majhne) pikice...

Lep deževni dan!

Anči

:muca:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   JULIJKE
12.4.2005 9:57:35   
Anonimen
Tina31, kako misliš, da lahko počakamo s papirji do junija? A ni treba oddat vse skupi 60 dni pred PDPjem?
Čist sem zmedena :zmeden:

Skratka, mi smo začeli z 65 kilami pri mojih 170 cm, zdaj pa imamo 71 kil ;) pa se mi ne zdi, da sem se razlezla (čeprav vse kar se sliši 70+ je tooolk velik...pa ni :bravo: )

Počutje: 9nebesa
Danes imam pregled pri svoji G pa pol še na 3D UZ v Slovenj gradec. Komaj čakam. Aja! Pa čez 15minut grem k frizerju :bravo: :bravo: a bomo čedni :)-

Uživajte moje drage julije :rozica:

PS Pupek, bom mojo G vprašala, kaj je zdej s tem potrdilom pa temi stvarmi :rozica:

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   JULIJKE
12.4.2005 10:50:10   
Tina31
So mi povedali na socialni, da je vse odvisno od tega, kdaj prineseš vlogo, jo je pa res treba najkasneje 30 dni prej.Zame to pomeni, da če imam PDP 6.7.2005 moram najkasneje do 6.6. oddat podatke.
Nekateri imajo že 5.6. plačo za maj.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   JULIJKE
12.4.2005 10:53:50   
Anonimen
Ja, sej Tina, jest bi tud hotla dat zraven še majsko plačo (ki jo dobim 5.6.), ampak če pa grem na porodniško 10.6. (PDP imam 8.7.)
Sej porodniško ti dobiš že za tistih **** ostanka dni zadnjega meseca pred PDPjem.
A pa pol imajo oni dost časa, da vse zrihtajo, če ti oddaš šele 6.6.?

Sori, ampak mal zmedena...morm se fejst tole pozanimat, ker se mi gre za to, da bi nekak uturila še majsko plačo :ups:

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   JULIJKE
12.4.2005 11:01:08   
Dari

Pupa25 hvala za podroben opis vaj ;). Bom začela tud jaz pridno telovadit. S tele keglove vaje skušam delat že zdaj, a vse prevečkrat pozabim :(.

Tud jaz upam, da uturim še plačo za maj :zmeden:. Ko bo katera kaj točno vedela kako je s temi papirji naj le napiše. Na porodniško grem šele 20.6., tko da mogoče mi bi pa ratalo?

LP :metulj:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   JULIJKE
12.4.2005 11:27:20   
malika
Kilce ja; jaz sem startala na 55kg, pri 168 cm, zdaj v 25 tednu jih imam 65 :ups: . Ampak ko primerjam kilažo iz prve nosečnosti, se redim čisto isto.No lani sem potem pristala na 72 kg, torej še 7. Ojej, težko bo :)- .

Potrdilo o nosečnosti se dobi predvidoma 60 dni pred porodom in šele takrat lahko greš na CSD urejat papirje.Za porodniško jih lahko oddaste malo kasneje, ampak vseeno 30 dni pred PDP, za paket oz, denar pa vsekakor svetujem čimprej; ker tako kot sem že v prejšnjem postu pisala, sem jaz oddala vlogo konec novembra, nakazan denar pa sem dobila šele 15. januarja. No denar nakazujejo vsak mesec 15. Če dobiš ostale pakete prej, pa ne vem.

Za kateri paket se boste odločile? Jaz bom ponovno vzela denar, če pa bi že morala izbirat med paketi pa bi izbrala tistega s trip trapom. Avtosedežu oz. jajčki ne zaupam, voziček je glomazen in zelo zelo štorast in težek, štorklje pa ravno ne bi imela; mi je kengurujček bolj simpatičen.

Nabavljate že kaj? Jaz bi tako rada, ampak kaj ko že vse imam :)- . Edino po kakšno poletno oblekco moram. ste že razmišljale kako bodo oblečeni naši bebeki poleti in v čem jih bomo odnesle domov? Jaz nameravam kupit nekaj bombažnih pajackov in bodijev - te priporočam na preklop, ker ni jih je lažje oblačit.

Joj komaj čakam 9nebesa9nebesa9nebesa

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   JULIJKE
12.4.2005 11:41:51   
Grascakinja
Bilba,

Lepo, da si se nam pridružila, pa da hitro odgovorim - samo prenašam, kar je včeraj povedala fizioterapevtka, ne da sem kak strokovnjak, ampak povprečno je imela vsaka nosečka, ki ji je izmerila razmak, 3 prste. Torej bi morali potem vsaki šivati? Ker, kakor je rekla, se zadevo kirurško popravlja pri 8 prstih. Zdaj pa ne vem, ali samo drugače polagamo prste :)- ?
Usločanja hrbta kot muca navzgor in navzdol ni priporočala, ne vem zakaj že, temveč v položaju na vseh štirih samo rahlo vlečenje trebuha not in ven ter hkratno krčenje vaginalnih mišic in morda iztegovanje rok daleč naprej.
Lepo in fit nosečnost!!!
:rozica::rozica:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   JULIJKE
12.4.2005 11:59:56   
Grascakinja
Glede paketov bom jaz tudi vzela keš iz istih razlogov kot Malika, poleg tega sem skoraj vse potrebno že nakupila, še par malenkosti fali.

Za iz porodnišnice imam 2 varianti: če bo zelo vroče, gre :duda: domov v pleničkah, 1 tetra majčki in žabicah ter bombažni kapci, pa nogavičke gor. Če bo hladno, bo prek tetre še 1 majčka in jopica, namest bombažnih žabc bodo plišaste, pa z dekco pokrit/a. Nesli ga bomo v naročju do avta, tam pa lepo v lupinco in brrrrrrm domov. Pa klimo bomo dali čist na minimum.

Ste pa same suhice tuki :zmeden:. Jaz se sicer ne štejem med bajsike, pri 168 cm sem imela 67-68 kg pred nosečnostjo. Meni se zdi, da ne suha ne debela, pa tudi zdaj pri 6+ mi gre vseh 6 v bušata. Se pa bojim, da bom pol čist na konc, če jih bo 12+ ali več, prišla čez 80kg, kaj pa šele to, če se vam 70 zdi hudih:zmeden:?

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   JULIJKE
12.4.2005 12:29:16   
Dari

Ojej, saj tistih 70kg nisem miselna tko hudo :ups: Samo jaz jih pred nosečnostjo nisem imela nikol čez 60, pa se mi sliši 70 tko veliko.
A delanja mačje grbe pa ni priporočala? Mogoče usločanje res ni najboljše :zmeden:.

Jaz sicer razmišljam o paketu z lupinico, ampak bi jo rada prejidle. Če mi ne bo všeč, bom vzela paket s trip-trepom, in kupila rabljeno lupinico.

Kupovali smo že nekaj cotic - bodijv in hlačk. Naslednji mesec pa pridejo na vrste brisačke, kapice, nogavičke, kakšna jopčka za čez pa blago za postelco... Še bomo šli v šoping :bravo::bravo:. Saj sicer sploh ne vem, koliko rabim teh majhnih cotk? Prav veliko verjetno ne?

Čavbav :metulj:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   JULIJKE
12.4.2005 12:30:52   
Dari

Sem hotla napisat, da bi lupinico rada prej videla :ups:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   JULIJKE
12.4.2005 12:34:51   
Grascakinja
Dari, v ljubljani v porodnišnici jo boš lahko videla, imajo zadaj v tisti leseni stavbi "Babiška šola" Šlajmerjeva 3a razstavljene vsebine vseh paketov. V okviru šole za starše jih greš lahko pogledat, ali pa pokliči.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   JULIJKE
12.4.2005 12:46:59   
malika
dari, če se boš odločila za ta paket s lupinico, vsekakor preveri prej njeno varnost.

Glede oblekc pa ni potrebno preveč nakupovat. Jaz sem imela za prvega okvirno toliko stvari:
Čisto na začetku, potem tako greš v šoping po sprotne stvari:
-2 benkici št.56
-2 bodija št 56
-4 bodije št.62
-2 bombažne žabice (ene 56, ene 62)
-3 pajacke št. 56
-2 pajacka št.62
-5 povijalnih pleničk
-30 tetra pleničk
-3 pare copatkov
-veliko nogavičk
-2 bombažni kapici št. 56
-2 bombažni kapici št.62
-pa odejice, dekice,...
-1 trenerkica 62

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   JULIJKE
12.4.2005 13:25:26   
pravljica
jaz bi pa rada oddala papirje čim prej, da se bi mi štelo čim več starih plač, brez bolniške...kje se to ureja v MB? kje je sploh CSD?
namesto paketa bom tudi sama vzela denar...imam še dovolj teh majhnih pajackov in pleničk
za iz bolnice pa imam namen nakupit v Zari...sem včeraj gledala in so mi ful všeč stvari za baby fantke...pa take dobre barve so :) - body brez rokavov (ali s kratkimi), tanka bombažna majčka, hlačke, nogavičke, kapica, za vsak slučaj še jopica in dekica iz flisa...sem gledala take lušne puloverčke in jopce s kapucami (že od št 56), sam ne vem, kako to gre pri tako malih, ki še samo ležijo :zmeden: a ima katera izkušnje? pa če ima ovratnik tudi verjetno ni ok?

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   JULIJKE
12.4.2005 14:30:34   
Meceno
No , da se še jaz malo oglasim nahitro :bravo:

Glede teže , jih imam še vedno 60 kg (pred nosečnostjo 53kg na višino 172cm ), se pravi ; po skoraj štirih tednih mi kilaža stoji :zmeden: mi je pa bauhi zrasel za 5cm :bravo: 92cm :bravo: .
Mi pa beba včasih tako čudno leži , ( ker sem suha čutim točno kje ima glavico , pa nogice,... ), dostikrat imam pri popeku dve bulici :zmeden: , so tudi trde , samo upam da to ni kaj narobe :zmeden:, Mislim da to zato , ker imam še mali bauhi in ko se beba obrne je to vse našpanano :zmeden:
Sicer pa bom jutri imela končno preizkave za sladkor , pa še za toksaplazmozo , sicer vem da ni fajn piti ta sladkor , samo ker sem končno nehala jemati antibiotik , se ga veselim ker bo to enkrat lepo za mano :bravo:
V četrtek pa k G , ki tudi komaj čaka da vidi kako sem , me je danes klicala da ne pozabim priti , mogoče še UZ pade , no sem skor sigurna da ga bova delali , ker po tolikih zdravilih :(
Upam da bo jutri rezultat preizkav super in da bo v četrtek tudi super , komaj čakam 9nebesa

Sicer se imam še vedno full za učiti , imam izpite enega za drugim , nekje povprečno 5. na mesec :(( , samo sej bo , tako da bom bolj malo na RR:((:((

Hja sem pa htela vprašat kako je s tem če želiš roditi v vodi in imaš dioptrijo :zmeden: , sem od ene danes izvedela ker ji je ena povedala , da je rodila , vendar ni smela v vodi zaradi tega ker ima dioptrijo :ups: , no zakaj točno ni povedala , samo meni se to sliši kot en trač oz tista oseba sigurno ni razumela dobro zdravnika :zmeden:

No , če katera kaj ve o tem naj napiše ;)

Lp vsem :nosecka: ; Meceno

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?