|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaskrbljena
12.1.2009 23:57:55   
Anonimen
glede čikov.kadim že celo nosečnost.sdaj me je začelo skrbet da nebi bilo kaj narobeuser posted image .skadim do 10čikov,vsakega napol.tiste k ste kadile v user posted image je vse vredu z user posted image ?ne me obsojat.user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaskrbljena
13.1.2009 0:09:42   
DaniNeli
Jaz bom napisala svojo zgodbo... preden sem zanosila,sem kadila kar nekaj let.Ko sem zvedela,da sem noseča,sem nekaj dni prekinila.Zdravnik mi je rekel,da naj neham postopoma.Potem sem skoraj celo nosečnost kadila po malo...kakšen dan prav nobenega čika.Vem,marsikdo me je obsojal za neodgovorno,kakšen se bo rodil otrok?!
Skoraj 2 leti nazaj sem rodila zdravo,dolgo 52cm in težko 3580 gramov težko punčko.Nikoli ni bilo nič narobe z njo,spala je kot je treba,napredovala v rasti in razvoj kot se šika.Toliko.

Če bom v drugo kdaj noseča,sem si rekla,da ne bom kadila,100%.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.1.2009 0:11:44   
Pandica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

glede čikov.kadim že celo nosečnost.sdaj me je začelo skrbet da nebi bilo kaj narobeuser posted image .skadim do 10čikov,vsakega napol.tiste k ste kadile v user posted image je vse vredu z user posted image ?ne me obsojat.user posted image

Joj user posted image    o tej temi imaš toliko napisanega na RR, daj samo malo pobrskaj in iskalnik vključi.

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.1.2009 7:00:50   
2.2.
sama sem bila kadilka in preden sem zvedela da sem noseča se mi je že zagnusil cigaret....tako da nisem imela nobene želje še po kakšnem in sem brez problema nehala....

no moja kolegica pa je prvo nosečnostkadila in niti ni imela želje nehat in ima hčerkico ki je vse v redu....no zdaj pa pričakuje te dni drugega otroka in prav tako je kadila..no saj da še vedno.....tako da....stvar odločitve in verjetno je res kar težko odnehat čez noč....

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.1.2009 7:24:22   
pokec3609
Jst sem kadila v 1 in 2 nosečnosti.
Vem, da sem v drugi nosečnosti vprašala G zaradi igaret in mi je isto rekla, da nikakor ne smem prenehat naenkrat, temveč postopoma ali pa da zlo omejim.
No prenehala nisem, omejila pa sem, pa jst baje (tak mi pravi okolica itak ne znam kadit.....baje sam dim vem puham in druge smradim, kao ne znam inhalirat)
Prvič rodila na rok, drugič v 39 tednu, obe bebici zdravi.
Upam, da bo zdej v 3 nos.isto vse v redu. Sto procentn pa itak ne morš bir nikol.

Sem pa slišala, da se zna pri otroku po rojstvu pojavit kaka kriza, sploh, reimo da bi se ti zgodilo ( ali bi se nam zgodilo), da ne bi imela mleka. in ne bi nič dojila ......ker zdej je bebica navajena neke doze nikotina.
Predvidevam, da ima potem bebica isto krizo kot odrasel človek, ko neha kadit.
Lahko pa da je to iz trte zvito ne vem......saj veš rekla....kazala.....

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.1.2009 9:51:46   
Urša T.
Zdravo!

Moja prijatelljica je med nopsečnostjo pokadila do 10 cigaret na dan, nekaj dni nazaj je rodila zrdavega dojenčka, težkega 3500g ter velikega 50 cm.

pokec 3609, brala sem, da lahko na dojenčka, ki ga dojimo, vplivajo cigareti v primeru, da z njimi pretiravamo, piše, da je to 20 ali več cigaret dnevno.V tem primeru je lahko dojenček razdražljiv, nespečen, veliko joka...
Sicer je pa bolje, da kakega prižgeš, kot da si živčna,, saj živci lahko zelo slabo vplivajo na nosečnost.

No, to je moje mnenje.

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.1.2009 10:52:18   
Anonimen
hvala za odgovore.sem nekak bolj mirna.saj rok imam čez 8tednov.lp.upam da bo bebica zdrava.sedaj zeeloo lepo napreduje-po ultrazvoku sodeč,saj pa jaz tud dima ne zadržujem v sebi kot preduser posted image ..

(odgovor članu Urša T.)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
13.1.2009 11:47:07   
lilka
Jaz te razumem, mene je tudi to obremenjevalo....

Jaz sem kadila, celo prvo nosečnost, nisem mela jajc da bi nehala, kar priznam, pa pazit sem mogla, da se nebi zredila so mi rekli in če bi nehala kadit bi bla še večja katasrofa glede redenja. Sem se pa res kontrolirala in kadila kolikor malo sem mogla, včasih niti 10 ne, pa vsak dan sem zato šla na sprehod, so mi pa rekli, da če že kadim, naj kadim brez slabe vesti ali pa nič. S Tinko ni bilo nič narobe.

Zdej sem drugič noseča, sem izvedela šele ko sem bla že 2M in seveda tudi zdaj nisem nehala, nisem ponosna na to amapak kaj morem, ne morem nehat in konc, seveda pa se zelo zelo trudim, da čim maj pokadim.

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.1.2009 11:49:58   
Mišni
Moja sestra ima 3 otroke, pri vseh nosečnostih je kadila, z otroki je vse O.K.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.1.2009 12:33:20   
MTFP
Mislim, da je 8 tednov pred rokom malo pozno da si se zasekirala. Če si si stem škodila bo čas pokazal, če si nisi pa tudi. Veliko jih je ki rodijo zdrave otročke, in so skoz zdravi, potem so take ki rodijo zdrave vendar imajo težave s pogostimi boleznmi pluč (pri nekaterih se pokaže kasneje), moja prijateljica je kadila, rodila zdravo punčko, pri 9 mesecih so pa začeli po bolnicah skakati zaradi bronhiolitisa, potem plučnice, punčka je tudi dihati vmes nehala. Zdaj pa takoj ko je kaka sprememba vremena zboli. Lahko da je to zato ker je mama kadila, lahko da bi bilo v vsakem primeru...

Sama sem kadila, vendar med nosečnostjo ne upam kaditi, verjetno ravno zaradi zgodbe ki sem jo videla pri prijateljici, ampak vsak ve zase, koliko si s tem škodi pa leta pokažejo (po tv sem enkrat gledala, da otroci mam kadilk radi na pljučah zbolijo šele v puberteti oz. jim v puberteti to ven udari)...

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.1.2009 13:35:06   
Taddy78
Žal sem tudi jaz ena izmed tistih ki je kadila. Mnenja so različna. Enim sam G reče da je bolje čisto nehat, enim da je bolje omejit in zmerno kadit. Vse kar pač napišemo so za nekadilce še vedno prazne besede, češ, da se tolažimo.

Sama sem skozi pravila da bom nehala ko zanosim, pa so mi tako pasali, da bi jih lahko jedla. Zmanjšala sem količino in kadila lažje, nehat pa nikakor nisem mogla. Sin je imel preko 4kg porodne teže in tudi pri zdravju se mu zaenkrat ne pozna-bolan je bil isto ali pa še manj kot ostali otroci (star je bil 3.leta).

Moja znanka pa je res pretiravala, skadila 1-2 škatli na dan. Sicer je pubec imel isto lepo težo 3800g, ampak bolan pa v eno. Bronhitis na bronhitis, pa po porodu še je verjetno imel nikotinsko krizo, saj se je nekaj dni samo jokal in jokal....

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.1.2009 18:05:30   
Anonimen
res vam hvala za odgovore..da me niste napadale...saj ne vem zakaj se obremenjujem šele zdaj ko sem pred porodom.eh-ti hormoni..lp punce pa čim več zdravih otročkovuser posted image

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?