|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   podnevi ne spi
12.1.2009 19:53:32   
bozenaz
Pozdravljeni!

Ma kdo kak nasvet kaj naj naredim, ker moj dvomesečnik čez dan nič ne spi. Zjutraj vstane okoli 8-9 in potem do večera čisto nič ne spi. Vmes mogoče za kakih 5 minut zadrema, to pa je tudi vse. Vidi se, da je zelo zaspan, ampak nimam pojma, kaj mu preprečuje, da bi spal. Prosim za kakšen nasvet.
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: podnevi ne spi
12.1.2009 19:59:40   
AnciM
Tak je bil tudi moj in mu ni pomagalo nič. Spal je le v vozičku in v avtu. Ko pa je napolnil 3 mesece, je
čudežno začel spat. Tako še sedaj po vsakem obroku zaspi za približno 45 min in ponoči od 21 do 8h. 

(odgovor članu bozenaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.1.2009 20:00:36   
pf
Uh čudna situacija. A tudi v vozičku nič ne spi? Daj ga v posteljico, malo pobožaj po glavici, da se umiri, mogoče mu daj prstek da te prime, dudico, če jo imata. Moja user posted image je stara 4,5 mesecev in spi najmanj dve uri in pol. Pa naprej. Jaz jo enostavno dam spati in tudi če ima sprva še malo težav, v kratkem potem zaspi. Vztrajaj da spi, ker takšen otroček bo še bolj nemirnen in jokav, če ne bo spančkal. Mora spančkati. Malo pa povprašaj še pediatra, če ne bo učinka v kratkem.

(odgovor članu bozenaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.1.2009 20:02:32   
botrca
Se bo tudi to spremenilo boš videla. Dojenčki imajo toliko različnih obdobij, boš videla ko bo tudi tvoj danes eno jutri drugo. Če ni tečen in jokav potem nič ne moreš. Lahko pa gresta na sprehod mogoče bo v vozičku zaspal.

< Sporočilo je popravil botrca -- 12.1.2009 20:07:20 >

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.1.2009 20:06:31   
brigita_rak
Če ti ponoči spi,se potem ne rabiš sekirat
Ker moj 5m star podnevi tudi dosti ne spi in še ponoči se na vsako uro zbujauser posted image

(odgovor članu bozenaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.1.2009 20:08:04   
mamicaTaja
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Tak je bil tudi moj in mu ni pomagalo nič. Spal je le v vozičku in v avtu. Ko pa je napolnil 3 mesece, je
čudežno začel spat. Tako še sedaj po vsakem obroku zaspi za približno 45 min in ponoči od 21 do 8h. 

Tudi naš je bil tak. Je imel samo lepotne spance čez dan. In kot pravi Ancim potem kot po čudežu user posted image , je kr naenkrat začel spati po 3-4 ure čez dan (po vsakem obroku za kako urco, včasih tudi manj). Zdaj ko je pa star 6,5 mes. pa spet manj spi (kar se mi zdi tudi logično).
Očitno naši malčki rabijo nekaj časa da se navadijo na cel dnevni ritem... Upam da tudi pri tebi kmalu mine to "nespanje". 

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.1.2009 20:08:31   
majaS80
Ja poznam.....
Moraš si poiskati svoj način kako ga uspavati podnevi.
Sigurno mora še 2-3 x zaspati, če ne je potem že tako utrujen, da zato ne mora spati.
Tudi jaz sem se nekaj časa mučila in vztrajala, sedaj ga damv posteljico ko je že siten,
malo sem ob njem dokler joka, mu dam dudico in pleničko, da si očke zakrije in grem ven iz sobe. Nekajkrat mu še pade duda ven user posted image   in začne jokati.... potem gre spet vse od začetja....
sedaj pa se je že navadil, ko vidi pleničko pred očkami že kar zameži user posted image  
malo še jamra, ampak vedno hitreje zaspi... potem se zbudi in je pravi sonček
No, tak sem jaz to uredila user posted image

MajaK

(odgovor članu bozenaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.1.2009 20:11:31   
lana8
IZVIRNO SPOROČILO: bozenaz

Pozdravljeni!

Ma kdo kak nasvet kaj naj naredim, ker moj dvomesečnik čez dan nič ne spi. Zjutraj vstane okoli 8-9 in potem do večera čisto nič ne spi. Vmes mogoče za kakih 5 minut zadrema, to pa je tudi vse. Vidi se, da je zelo zaspan, ampak nimam pojma, kaj mu preprečuje, da bi spal. Prosim za kakšen nasvet.
Lp

kot bi opisovala mojega user posted image  ko je bil toliko star, kot tvoj zdajle. Do 2-3. meseca ni skoraj nič spal podnevi. Pri nas se je kar naenkrat obrnilo, in od 3.mes. naprej je začel spati tudi čez dan na vsake 2-3 ure. Upam, da se bo tudi tvojemu user posted image   kmalu uredilo spanje čez dan.user posted image  

(odgovor članu bozenaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.1.2009 20:35:42   
Taula
Moja je spala po 5 min ene parkrat na dan. V vozu ene 10 minuser posted image  Pol se ji je pa obrnilo in spi 2 h na dan vsaj še.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu lana8)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
12.1.2009 22:54:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
13.1.2009 9:10:02   
ssprdamj
No, tudi nas sine ni spal podnevi, pa je kljub temu super napredoval in ko sem v posvetovalnici to omenila pediatrinji, je rekla, da to ni nic hudega, je pac med bolj radovednimi, zivahnimi otroki,... Jokav in siten pa ras kljub nespanju podnevi nikoli ni bil. 
No, nasa zdaj 7 tednov stara hci pa podnevi kar precej spi, noci so pa kar pestre.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.1.2009 22:42:44   
trnuljčica
Tudi naš ni nič spal čez dan v tej starosti (od 8 ih do 23 ali 24 ih). Tudi v vozičku ni zaspal, le jokal se je. Če te kaj potolaži- čez dan je začel spati v starosti 6 mesecev. Sprva 15 min, nato 2x 15 min, nato 2x pol ure, sedaj že mesec in pol 1-1,5 2x dnevno.user posted image  

(odgovor članu ssprdamj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.1.2009 7:46:18   
jolly123
Moj tudi ni nil spal, pa tako je bil utrujen, da se je kar drl, ampak zaspat pa ni šans, karkoli si naredil, še v vozičku ne user posted image Po tretjem mesecu se je nekako navadil, da je zaspal v mojem naročju, zdaj ga počasi že odlagam pa spi naprej...mislim, da vse ob svojem času. Eni se pač težko prilagodijo na ta svet in rabijo malo več časa. 

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.1.2009 14:05:04   
LenaG
Pri moji je bilo enako od čertega mesca in se je stopnjevalo. Pred tremi dnevi (zdaj 5m) smo začeli uvajati riževo kašico in . . . mala čudežno spi bolje, tudi ponoči. Ampak to je bilo pri naši, razlogov pa je lahko veliko.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.1.2009 14:12:53   
Mišni
Posksui ga s kakšni raztegljivo dekico tako zavit, da se ne bo mogel premikat. Ker lahko da z nenadnim kriljenjem rok v spanju sam sebe zbudi. Položi ga na dekico tako da bo na enem od vogalov glavica, potem pa vogale spodvij.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu LenaG)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.1.2009 15:07:47   
sanelaa
Naš je star 2,5 meseca. Čez dan doma zadrema ene 3-krat po cca. pol ure do 45 minut. V vozičku zunaj pa ful spi.

Zvečer je pa tako, da se naje, potem ga malo pocartamo in damo v njegovo posteljco. najprej je seveda ful jokal, sem tudi po pol ure stala zraven in mu dajala duddo v usta. Včeraj sem poskusial tudi z metodo, da mu daš pleničko na obraz in je zaleglo. Čudežno je zaspal v 10 minutah.

Je pa res hudo če čez dan ne spi. Tudi pri nas se je že zgodilo da ni spal cel dan, ampak je potem zaspal od devetih in se je zbudil ob petih. user posted image Če pa smo zunaj, da odspi dve rudndi po cca. 1,5 do 2 uri, potem se pa ponoči zbuja na 3 do 4 ure.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?