Maša26
|
Pozdravljena, sklepam (seveda me ne za besedo držat, ker še toliko manj kot ti lahko vem, kaj ti je rekla oz. videla ;);)), da imaš mogoče policistične jajčnike (pco), to pomeni, da imaš okrog jajčnikov majhne cistice in ker so te cistice hormonsko aktivne, ti begajo hormonsko ravnovesje. To naj bi bila neka presnovna motnja, ki jo ima precej žensk, ne da bi sploh vedele za to, in veliko jih tudi po večkrat zanosi in donosi, v glavnem, lahko da ni problema, in G včasih sploh ne povejo, da imamo pco. Če je blažja oblika torej ponavadi ni nobenega problema. Pco torej ne pomeni nič hujšega, lahko pa gre za pco sindrom, to jaz razumem kot eno stopnico naprej od pco, ki pa že lahko pomeni težave s plodnostjo, kaže se pa v različnih simptomih npr. nerednih M, včasih aknah, povečano težo.. Ugotovi se pa na podlagi preiskave hormonov. Baje da ne vejo točno zakaj to pride, če nimaš želje zanosit, se to niti ne zdravi, znajo pa zdravit neplodnost zaradi pco sindroma (ker ni O, dajo Klomifen). Uf sem ti zdej naložila ;);) Pa sploh ne veš, če imaš pco. V glavnem, lahko da ti je vidla nekaj cistic, zaradi katerih res ni panike in sploh če ti je rekla, da ni problema, naj te res ne skrbi :miska::miska: Se opravičujem, če sem ˝mem udarila˝, ampak pco mi je prišel na misel, ker sem že velikrat slišala, da G sploh ne povejo, da imamo to, ker se s pco-jem da zanosit in nam dajo tisto eno leto na razpolago.. Pa brez zamere za cel spis ;););) LP!:rozica:
|