|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   JOK PONOČI
9.1.2009 18:05:04   
catalina
Moj 4 mesečni user posted image , se že lep čas ponoči zbuja in se ob prebujanju joka, kriči, sploh ne vem zakaj, a ga kaj boli, zvija v trebuhu, včasih se napenja,pomaga edino dojenje, kjer se umiri in zaspi.Ker pa zaspi, težko podirava kupčke in spet nov problem, ga dam v posteljo po pol ure spet jok, zaradi zraka v njem, pa poliva itd.
Včasih je spal po 5 ur že, zdaj pa na vsake 2 uri jok in res potem težko zaspi nazaj, v postelji noče biti, dude ne mara. Tako smo že vsi zaspani saj se to vleče od polnoči do 7 ure zjutraj, tudi čez dan malo spi, 2x po pol ure, to je vse. Zelo malo nasploh spi, kaj bi bilo narobe, res je, da ima refluks, a imamo posteljo dvignjeno.
Hraniti ga pa tud celo noč ne morem, ker je preveč in vse zbruha.
Kako si pomagati, uspavatI, PODALJŠATI nočno spanje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: JOK PONOČI
9.1.2009 19:35:53   
delfincek4
Pri nas je podobno. Tudi naš 4 mesečni mišek je spal že 5 ur in to brez zbujanja, nato smo se podojili in je nato trdno zaspal nazaj do naslednjega dojenja. Ponoči smo se dojili 2krat in je zjutraj lepo spal do 8-ih. Zadnjih 14 dni pa se dogaja, da zvečer lepo zaspi ob 21-ih, vendar se čez 2 uri zbudi z jokom. Meni ga uspe potolažiti z dudo in zaspi nazaj, vendar je čez 2 uri znova pokonci, tokrat za dojenje. Potem pa se zgodba ponovi do 5-ih. Od 5-ih naprej pa je jok na pol ure. Očitno hoče dudo, saj ko mu jo dam, se umiri in spi naprej. Če pa še vedno krili z rokami, mu dam svoj prst, da me prime, potem pa se zagotovo umiri in zaspi. Spi v svoji posteljci v isti sobi kot midva. Naj omenim še to, da se zelo premetava v spanju in krili z rokami. Vem, da lahko sanja, vendar ali so vsak dan iste sanje???? Tudi meni že malce primankuje spanca in zato me zanimajo vaše izkušnje, kaj lahko naredim.
Pa še to: dostikrat mi dudo vzame prav po frajersko ven iz ust ter začne tlačiti prste v usta z drugo roko, ki je prosta. Včasih začne sesati tudi palček. Kaj naj naredim?

(odgovor članu catalina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.1.2009 19:44:18   
mamicaTaja
Tudi moj user posted image ga je začel sračkat okrog 4. meseca... user posted image Pred tem mi je zaspal enkrat med 19-20 in spal do približno 1, do jutra pa sva še 1-2 dojila. Zdaj pa zaspi okrog 19 in se zbudi že ob 22-22.30 in se dojiva, saj duda ne pomaga.  user posted image Pa tudi moj se zbuja z jokom. Prej je malo pojamral, sedaj pa jok...  Razlog pa je verjetno v tem, da potrebujejo že več hrane, pa tudi čez dan se jim že več stvari dogaja in potem vse to premlevajo ponoči v sanjah. Sedaj je star skoraj 6,5 m. pa se še vedno isto zbuja. Se tolažim, da bo bolje, ko bo začel jesti GH (jo uvajam šele kakih 14 dni). Včeraj mi je po dolgem času spal od 24-5.30 in to v enem kosu in brez dojenja.  Tako da upanje ostaja... Ne preostane nam drugega kot, da počakamo, da jih mine! user posted image  

(odgovor članu delfincek4)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.1.2009 22:20:29   
kristinaj
sicer sama na žalost nisem ne v prvo in tudi sedaj v drugo ne dojila... mogoče pa pri 4m potrebujejo več mleka in ker je logično, da mu preko dojke ne moreš ponuditi piškota v mleku....ampak če bi to poskusile preko flaše.... jaz sem naši dodajala plasmon piškote, da je bilo bolj fortno in je punca spala... ta mali pa še nima 4m in tudi njega čaka ista zgodba....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu catalina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.1.2009 22:35:28   
sttj
v lekarni se dobijo posebne kapljice proti napihovanju,pa ne tiste SAP,kolegica je šla z 1 letno k zdravniku in ji je napisala,ker je ponoči zelo "prdela",sedaj lepo spi,pri nas pa tudi imamo probleme,ker se ponoči 100x vstanem,sem pa kupila sirup za pomiritev in miren spanec otroka,če pa kaj pomaga pa bom videla.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.1.2009 22:57:54   
katy82
IZVIRNO SPOROČILO: sttj

v lekarni se dobijo posebne kapljice proti napihovanju,pa ne tiste SAP,kolegica je šla z 1 letno k zdravniku in ji je napisala,ker je ponoči zelo "prdela",sedaj lepo spi,pri nas pa tudi imamo probleme,ker se ponoči 100x vstanem,sem pa kupila sirup za pomiritev in miren spanec otroka,če pa kaj pomaga pa bom videla.

Kateri sirup si to kupla?

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.1.2009 23:02:56   
deja87
...kaj se dogaja nasim otrokom zadnje case?
objavila sm temo "sprebujanje"...jah namesto prebujanje...user posted image
nasa 6mesecnauser posted image  isto, po novem  se stalno prebuja...pa joce...
pa cez kake 2 uri spet...al pa cez 10min!!!

zadnje case se ne spi vec ponoci...
user posted image

ampak idim da nismo edini....:(

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.1.2009 23:21:39   
nananaja
Moja hčerka je pri 3m spala brez problema 7 ur v kosu, nato se je v roku enega meseca začel ta kos krajšati in kmalu je spala največ 4ure, potem pa se zbujala na dve uri. Čez dan je bila čemerna... Pa sem malo pred dopolnjenimi 4m začela zvečer po dojenju dajati še riževo kašico, ki je čudežno pomagala. Že prvo noč, ko smo poskusili, je spala precej dlje in kmalu smo spali po 9 ali 10 ur skupaj. Od takrat je ponoči dobila kvečjemu pijačo.

Ni garancija za uspeh, ampak pri 4m je otročkov organizem že pripravljen, da mu ponudite tudi na kaj gostejšega. Se je pa pri nekaterih treba malo bolj potruditi, da jih nahraniš po flaški ali žlički in jih na to navadiš, ni pričakovati uspeha v dveh dneh. Če vas nočno zbujanje in dojenje dovolj utruja, lahko poskusite zvečer zgostiti obrok, če nočete kašic na adaptiranem mleku, poskusite z izčrpanim mlekom. Mogoče bo pomagalo tudi pri vas.

Meni je veliko več pomenilo, da sva s hčerko spali ponoči in bili čez dan dobre volje, kot pa da bi za vsako ceno vztrajala na izključnem dojenju do 6m. Zato sva po 4m kmalu začeli uvajati GH, ki jo je odlično sprejemala.

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.1.2009 10:46:00   
Petr_a
Jok ponoči,krčenje nogic je bilo pri nas do 10 meseca dokler nismo šli na pediatrično in so ugotovili laktozno intoleranco ter alergijo na jajce

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.1.2009 20:55:58   
Mandek
Ko je imela prijateljičina hčerkica te sindorem (prej je prespala celo noč), je šlo za rast zobkov:)

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.1.2009 21:15:35   
Nea_teja_
Mislim da jim več samo vaše mleko ne zadošča probajte jimdodajati kak rižolino ali kaj podobnega v flaški zvečer predno gre spat. Jest osebno nebi kr takoj ponudila kake sirupe mogoče so samo lačni.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.1.2009 21:22:28   
sttj
moja sigurno nista lačna,ker že pol leta jesta za večerjo gosto hrano,tako,da ne pametujte tiste,ki ne veste nič o tem

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.1.2009 21:41:47   
zmajaz
moja sigurno nista lačna,ker že pol leta jesta za večerjo gosto hrano,tako,da ne pametujte tiste,ki ne veste nič o tem

Vsaka pač poskuša na podlagi svojih izkušenj in z dobro voljo svetovati, zato mislim, da ni tu prav nobenega razloga za nesramno zavračanje dobronamernih nasvetov kot pametovanje. user posted image  Smo pa na tem forumu pač mamice, ki imamo izkušnje s svojimi otroci, nobena pa ni vseved, da bi vedela čudežne rešitve, ki bodo delovale za vsakega otroka. 

Drugače pa če pomislim na našo user posted image , ki je bila izključno dojena do 6. meseca, je tudi bilo tako, da je nekje do 4. meseca že lepo prespala velik del noči, potem se je pa začelo to obdobje spanja vedno bolj krajšati, torej ji očitno moje mleko ni bilo več dovolj. Ko sva pri 6. mesecih uvedli zvečer čokolino (tisti milupin, ki že vsebuje adaptirano mleko), pa ni to prav nič pomagalo - tudi, ko je zvečer že pojedla en ornk obrok, se je vseeno zbujala za dojenje ob istih urah kot pred GH - torej ob 1h in 5h - in to iz same navade. Pri 7. mesecih sem ji zato dojenje ob 1h preprosto ukinila - ko se je zbudila, sem jo samo v temi božala in tolažila, da se je umirila in nazaj zaspala, nato pa sem jo dojila šele ob 5h. Prvič, ko ni dobila jesti je jokala cca. 10 minut, naslednjič je pa že takoj, ko sem jo začela božati, vedela, da ne bo z dojenjem nič, in je že v pol minute ali prej nehala jokati in kar hitro nazaj zaspala. V roku manj kot 1 tedna je začela spati od 22h do 5h ali celo 6h. Pri 10. mesecih, ko sem jo nehala dojiti (se je sama odstavila zaradi moje nosečnosti) in je tudi zjutraj začela dobivati čokolino, pa je spet v roku enega tedna kar sama podaljšala spanje - najprej do 7h, nato pa že do 8h. Zdaj spi od 21h do 8h/8:30. Eni otroci pač sami začnejo spati dlje, enim je pa treba malo "pomagati". Potem je pa odvisno tudi od mamice, kako dolgo je pripravljena čakati, da bo otrok sam začel spati celo noč. Mene je k "odvajanju" od hranjenja ponoči vzpodbudila pripoved ene mamice, katere 2-letna punčka se je še vedno dojila 3x na noč. user posted image  Takrat sem sama pri sebi rekla, da tako dolgo pa res ne mislim čakati in sem ukrepala.

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.1.2009 23:26:19   
pikicai
user posted image pač predlagajo no

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.1.2009 15:10:20   
clara23
IZVIRNO SPOROČILO: mamicaTaja

Tudi moj user posted image ga je začel sračkat okrog 4. meseca... user posted image Pred tem mi je zaspal enkrat med 19-20 in spal do približno 1, do jutra pa sva še 1-2 dojila. Zdaj pa zaspi okrog 19 in se zbudi že ob 22-22.30 in se dojiva, saj duda ne pomaga.  user posted image Pa tudi moj se zbuja z jokom. Prej je malo pojamral, sedaj pa jok...  R

podobno je pri nas, samo da imam jaz še vedno 4m otročka in da se ne dojiva..

(odgovor članu mamicaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.1.2009 16:37:37   
cukrček11
Tudi našuser posted image , 6m, ima podobne težave z spanjem že od 3m dalje, sicer nekak prespi celo noč vendar se nonstop zbuja.
Jaz menim, da so vzroki lahko zelo različni, lahko je kakšna alergija, zobki, zvijanje...nikoli ne moreš natančno ugotoviti kaj jim je. Pri nas je pomagalo to da sva ga začela dajat k sebi v posteljo, ponavadi tam okoli 24h do 2h ga dava k sebi, mišek se stisne k meni ali k atiju in zelo lepo spi do jutra. Se mi zdi da user posted image potrebujejo več bližine v takšnih obdobjih, ker jih pač mučijo vse te težave.
Poskusi mogoče bo kaj bolje.

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.1.2009 20:29:28   
sttj
nisem hotela biti nesramna,ampak je ena napisala zakaj ne bi najprej probala z hrano ne pa kar z zdravili,moja otroka sta lepo spala do enega leta,če pa sta se prebujala je bilo to zato,ker sta izgubila dudico.je pa nastal sedaj problem,zbujata se po treh urah spanca in potem celo noč,lačna nista,žejna tudi ne,malo so verjetno zobki ali kaj podobnega,danes sem jima dala kapljice SONNO od BIMBI-ja,noter so sama zelišča tako,da ne vem zakaj bi to bilo narobe,če pa bo kaj pomagalo pa bom videla,upam,da bom že nocoj malo bolje spala,kajti včerajšna noč je bila katastrofa

(odgovor članu cukrček11)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.1.2009 9:23:01   
Amam
Po mojem je te dni kakšna luna, ker se naš tudi nonstop zbuja in joče.

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?