Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: fiksna ali spremenljiva obrestna mera 11.1.2009 1:14:30
|
|
|
|
Olivija
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura gre pa za stanovanjski kredit (je sploh opcija vzeti fixno OM pri tem ) fiksno boš v teh časih težko dobila, midva sva se na začetu septembra pogovarjala na SKB za fiksno OM 6,8, kar ni glih poceni, je pa za preživet, je šla pa od takrat precej gor. Je pa tako, da je EURIBOR trenutno zelo nizek in pričakuje se še večje znižanje (tako so nama razložili na raznih bankah). In, ker je tako nizek je mesečni obrok za kredit na 20 let za ca. 70 EUR nižji kot pa septembra. Včeraj sem bila na Hypo banki in so mi ponudili pribitek 1,95. Me prav zanima, če nama bo ratalo dobiti kje nižji pribitek - močno dvomim.
|
|
|
|
RE: fiksna ali spremenljiva obrestna mera 15.3.2010 14:39:44
|
|
|
|
babyloverka
|
no da ne odpiram nove teme. sprašujem tiste, ki se malo bolj spoznate na to področje in imate več izkušenj. moj dragi bo vzel kredit, 7000 evrov na dobo 5 let in sedaj je na izbiro fiksna ali spremenljiva obrestna mera. in kaj se odločiti? vprašam na banki, osebo ki tam dela bežno poznam, je rekla da boljše fiksno. kaj mislite vi? v končni vsoti je nekaj razlike, vprašam pa se, koliko se lahko zvišajo obresti v petih letih? hvaležna bom za kakršenkoli nasvet
|
|
RE: fiksna ali spremenljiva obrestna mera 29.3.2010 3:02:49
|
|
|
|
Lajči
|
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija IZVIRNO SPOROČILO: mojamura gre pa za stanovanjski kredit (je sploh opcija vzeti fixno OM pri tem ) fiksno boš v teh časih težko dobila, midva sva se na začetu septembra pogovarjala na SKB za fiksno OM 6,8, kar ni glih poceni, je pa za preživet, je šla pa od takrat precej gor. Je pa tako, da je EURIBOR trenutno zelo nizek in pričakuje se še večje znižanje (tako so nama razložili na raznih bankah). In, ker je tako nizek je mesečni obrok za kredit na 20 let za ca. 70 EUR nižji kot pa septembra. Včeraj sem bila na Hypo banki in so mi ponudili pribitek 1,95. Me prav zanima, če nama bo ratalo dobiti kje nižji pribitek - močno dvomim. Hypo banka je ok In zelo so korektni. Tudi fleksibilni, pač na zmožnosti stranke. Sparkasse je pa odurna banka, ki ima visoke obresti, visoke stroške, karkoli že narediš. Sem iz Sparkasse prešaltala ravno zaradi tega na Hypo in sem zelo zadovoljna.
|
|
|
|
RE: fiksna ali spremenljiva obrestna mera 29.3.2010 18:35:55
|
|
|
|
Tasika
|
Če vzameš fiksno, veš natančno koliko bodo obroki do konca. Je navadno pribitek nekoliko višji (ali ap OM, saj je vseeno). pač brez rizikov. Pri spremenljivi OM pa tvegaš dvig, in je posledično na začetku nekoliko višji pribitek oz OM. Nihče pa ti ne more napovedati kaj bo čez eno leto (pet let) zato je odločitev samo tvoja.
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.