|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj pomeni
7.1.2009 20:12:09   
Anonimen
Oi

Me zanima ali mi lahko ktera pomaga z odgovorom kaj pomeni preveč beljakovin v krvi in urinu.No naj povem da sem danes imela pregled in mi G ni vedela nič povedat mi je samo napotnico dala za porodni dnevni center.
Pa še to diabetolog pa je namreč tako dvoumno rekel da še za enkrat ne bomo delali panike naj G odloči kako naprej. Sem v 22 tednu če vam bo to kaj v pomoč.

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj pomeni
7.1.2009 20:16:34   
Anonimen
beljakovine v urinu so nevarne v kombinaciji z visokim pritiskom, kajti lahko pomeni preeklampsija, ki je resno stanje tako za nosečnico kot za otroka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.1.2009 20:26:25   
Anonimen
Oi

še eno vprašanje glede pritiska danes sem na pregledu imela 143/82 no ker nisem iz te stroke in dejansko laik me zanima če je tak pritisk visok naj še dodam da mi je tipala noge in rekla nekak v stilu da mi natekajo in o neki vodi v nogah je govorila sem tako zmedena da ne vem kaj bi.

Ja pa smešno je ko po tuširanju se namažem  mi pri gležnjih če stisnem ostane taka vboklinica prav smešno zgleda kod da sem iz gline saj potem izgine sam vseeno.

DAJTE MI POVEDAT ČE ME LAHKO SKRBI PROSIM.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.1.2009 20:39:42   
melanija
Tista vdolbinica, ki ostane pomeni da ti noge zatekajo, več počivaj z dvignjenimi nogami, ne stoj na mestu preveč časa, pa več hoje in čim več počivanja, da ti bojo manj zatekale.

Tvoj pritist je pa kar visok sam ne vem kako se smatra pritisk pri nosečnici -  ali so iste vrednosti kot za ostale ljudi normalne, ali je normalno da ga imaš malo večjega. Moj pritis naj ti povem, da sem v 19 t je tam 90,100/ 50,60. Moj je po drugi strani prenizek.

Naj ti še katera druga svetuje glede pritiska.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.1.2009 20:51:26   
rj1808
Je malo višji,ja..Zato tudi vodo zadržuješ..V katerem tednu pa si?Pazi na vnos soli,probaj jest čim več peteršilja,česen je tudi dober,če ga preneseš..v lekarni pa vprašaj za Ašičev čaj št.14..odličen je!Pa čim več počivat z dvignjenimi nogami..Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.1.2009 21:06:55   
Anonimen
Sem v 22 tednu sem prej še pozabla omenit verjetno zaradi skbi.
Sedaj bom naštela kar vse kako je
imam pritisk od 140/80
imam NSB zaradi česar sem na inzulinu 5x na dan
v krvi in urinu pa imam povišane beljakovine vrednost pa je 86mg/l do ref.vrednosti 30
in 52mg/g do referenčne vrednosti 24
Upam da sedaj nisem nič izpustila prosim svetujte mi

(odgovor članu rj1808)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
8.1.2009 9:14:57   
bambam
V prvi nosečnosti sem ful zatekala. Na koncu sse skoraj prepoznala nisem več. Sicer pritisk sem mela kr vredu, mi je pa G osvetovala kakršno koli slano hrano. Nič klobas, sira, kumaric, pazit pri kuhanju da ni preveč soli v hrani, v glavnem skor nič mi ni ostalo za jestuser posted image . Pomaga pa res da se malo bolj držiš ne- slane diete in počivaš z dvignjenimi nogami.
Upam da ti bo hitro bolje. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.1.2009 10:38:15   
kajajaka
Živjo, sem imela podoben problem (pritisk, ampak na srečo brez beljakovin v urinu). Na PDC te bodo temeljito pregledali (kri, voda, EKG, UZ...) in poslali domov z navodili kako naprej.
Zna pa se zgodit, da te bodo obdržali - mene so po drugem obisku. Premestijo te na oddelek E - 4.nadstropje porodnišnice, kjer te dnevno spremljajo (kontrola urina, krvi...). Ampak ti si šele 22 tednov - tako, da boš po moje šla domov z navodli in dieto brez soli (pritisk...)

bambam lepe spodbudne besede, ampak pri beljakovinah žal počitek ne pomaga

Anonimna, ne sekiraj se. Sprejmi kar ti naročijo, tudi če boš morala ostati v bolnici. Vse to je v dobro tvoje bebice.

(odgovor članu bambam)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.1.2009 14:17:15   
simonakr
Tak pritisk se pravi 140/80 je za nosečnico visok (ker imamo pač malo gostejšo kri in se more srce bolj naprezati ko dela) in v kombinaciji z beljakovinami v urinu se ni za špilat. A kaj zatekaš - noge, roke?
Nočem te strašit ampak jest bi na tvojmu mestu zatežila G naj te napoti na PDC da te res kompletno pregledajo (kri, voda, UZ, EKG, internist...) in se potem naprej odločijo kako in kaj. Lahko da ne bo nič in da te domov pošlejo samo z navodili in dieto, lahko pa da bodo karkoli odkrili in te bodo zadržali. Držim pesti da ne bo nič!
Sicer pa : Better safe than sory!

Vso srečouser posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.1.2009 14:32:02   
Anonimen
Ja saj mi je dala napotnico za PDC ampak šele 16.1 naj bi šla takrat ko imam morfologijo. Noge mi pa tud zatekajo je rekla da bi naj bila neka voda al kako že no sem sedaj še bolj prestrašena saj me res skrbi in še sladkorno imam tako da sem v tej user posted image  že kar preveč pretresena.
Torej vse ki še kaj veste dajte mi svetovat PROSIM

(odgovor članu simonakr)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
8.1.2009 15:13:54   
Lorencia
IZVIRNO SPOROČILO: simonakr

Tak pritisk se pravi 140/80 je za nosečnico visok (ker imamo pač malo gostejšo kri in se more srce bolj naprezati ko dela) in v kombinaciji z beljakovinami v urinu se ni za špilat. A kaj zatekaš - noge, roke?
Nočem te strašit ampak jest bi na tvojmu mestu zatežila G naj te napoti na PDC da te res kompletno pregledajo (kri, voda, UZ, EKG, internist...) in se potem naprej odločijo kako in kaj. Lahko da ne bo nič in da te domov pošlejo samo z navodili in dieto, lahko pa da bodo karkoli odkrili in te bodo zadržali. Držim pesti da ne bo nič!
Sicer pa : Better safe than sory!

Vso srečouser posted image

No, nekatere bi si lahko vsaj prebrala vse kaj je napisala...ne da se sprašujejo vedno ista vprašanja na katera je že odgovorila.

Drugače pa je res, da imaš kar nekaj znakov...ki niso najbolj zaželjeni, vendar to še ne pomeni - da morem gledati pesimistično.
Javi nam, kaj bodo pokazali nadaljni testi in seveda VSO SREČO in čim manj stresa.

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.1.2009 16:20:29   
simonakr
Oj! Lej če te pa tvoja G ne posluša, potem pa poklič na PDC pa ti bodo svetovale kako naprej. Saj vem da je grozno ampak poskušaj se sprostit - živćnost veliko pripomore k povišanemu krvnemu tlaku.

Sej bo dobro, držimo pesti!user posted image

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.1.2009 17:28:08   
Anonimen
anonimna glje ti bom jaz svetovala k sem to dala čez,

takšen pritisk, beljakovine v urinu in zatekanje - vsi trije znaki skupaj lahko kažejo, da se ti začenja preekalmpsija, ni pa nujno, vendar glede na to da imaš vse tri zanke je nek kazalec,

prvo veliko počivaj in če ti ne bodo otekline kljub počivanju zmanjšale in bi imela pritisk 140/90 in čez (3 krat na dan si ga izmeri) bi jaz takoj šla nazaj k G in zagnala paniko)

upam da sem ti pomagala.pa srečno

(odgovor članu simonakr)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?