Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kako je pri ginekologinji prvic, ko ji poves???? 10.4.2005 17:06:38
|
|
|
|
Pikica76
|
Jaz sem sicer prej poklicala in se naročila za pregled. Sem povedala da sem noseča in me je naročila tako da grem na prvi pregled v 10 tednu in to je naslednji teden. Jupi. Sicer je tako, da če imaš kakšne probleme (krvavitve) je fajn da greš kar takoj na pregled, drugače pa nima smisla ker baje da pred 8 tednom ne more videti ploda.
|
|
|
|
kako je pri ginekologinji prvic, ko ji poves???? 10.4.2005 17:17:17
|
|
|
|
nizozemka
|
hvala za odgovor, pikica... problem je, da jaz sploh ne vem, koliko sem noseca!zato je najbolje, da grem, se mi zdi.res pa je tudi, da sem prejsnji teden dosti bruhala... me pa res zanima, kako je prvic... lep dan
|
|
|
|
kako je pri ginekologinji prvic, ko ji poves???? 10.4.2005 17:19:35
|
|
|
|
Pikica76
|
Če te zanima koliko si noseča pojdi na http://www.yumama.com/trudnoca/index.php in vpiši prvi dan zadnje menstruacije. Pa sporoči kateri teden si :nosecka:
|
|
|
|
kako je pri ginekologinji prvic, ko ji poves???? 10.4.2005 17:49:10
|
|
|
|
nizozemka
|
zivjo! ker sem pred pol leta nehala jemati tabletke, ki sem jih itak jemala samo pol leta pred tem, mi je menstruacija redno zamujala. tako da si sploh nisem tocno zapomnila datuma. S fantom ugotavljava, da je moralo biti okoli 20.2. Torej sem noseca okoli 7 tednov...Izvedela sem pa 4 dni nazaj... veliko srece pri pregledu s tvojim:)- hvala za stran
|
|
|
|
kako je pri ginekologinji prvic, ko ji poves???? 10.4.2005 17:54:00
|
|
|
|
nizozemka
|
o, pa se to. takoj, ko sem izvedela, sem kupila folno kislino, ampak je se nisem vzela!! cakam na nasvet ginekologinje. brala sem, da jo je dobro jemati, nekje pa pise, da do 7 tedna strogo ne... komu zdaj verjeti??? a ginekologinja lahko dovolj natancno predvidi, v katerem tednu sem?? lp
|
|
|
|
kako je pri ginekologinji prvic, ko ji poves???? 10.4.2005 18:35:59
|
|
|
|
Pikica76
|
Ti kar že danes začni jemat folno kislino. Mene je sestra ko sem se naročevala za prvi pregled vprašala ali jemljem folno in sem rekla da ja in je rekla da jo moram. Jemljem jo pa že 3 mesece, ker v navodilih piše naj jo jemo preden zanosiš in do 3 meseca nosečnosti. Tako brez strahu.
|
|
|
|
kako je pri ginekologinji prvic, ko ji poves???? 10.4.2005 18:38:19
|
|
|
|
Pikica76
|
Aja pa še to. Ginekolog te bo prvo vprašal kdaj si imela zadnjo menstruacijo. Tako da je dobro, da bi točno vedela kdaj je bila.
|
|
|
|
kako je pri ginekologinji prvic, ko ji poves???? 10.4.2005 18:41:22
|
|
|
|
Pikica76
|
Še ena stran za izračun nosečnosti http://www.mama.si/?menu=A100 Tako zadevo sem videla zadnjič tudi pri ginekologu, ko je sestra merila tedne. Torej drži.:muca:
|
|
|
|
kako je pri ginekologinji prvic, ko ji poves???? 10.4.2005 18:57:12
|
|
|
|
nizozemka
|
uh, smola!!! kako naj ji povem, ce pa res ne vem, kdaj sem imela menstruacijo nazadnje... pa glede folne kisline. a jo lahko vzamem zdaj zvecer, ali samo zjutraj? a je ful narobe, ker je prej nisem jemala? zdaj se pa ful sekiram. ginekologinji na zacetku ne mislim povedati, da ne bom rodila v sloveniji, ker se bojim, da me ne bo resno tretirala... lp
|
|
|
|
kako je pri ginekologinji prvic, ko ji poves???? 10.4.2005 19:26:06
|
|
|
|
Rozalija
|
Ne sekiri se tok, pol ne bo ok. Ti kar vzami folno, jaz se trudim da jo vzamem vsako dopoldne, a včasih pač pozabim in potem vzamem zvečer. Glede tega kje boš rodila pa je tvoj problem. Sicer pa se bosta o tem pogovarjali šele proti koncu nosečnosti... prvič je dosti drugih stvari za govort. Pa vseeno mislim, da je bolje če se prej najaviš. No je odvisno od G a v prvi nosečnosti sem jaz klicala in me je naročila šele v 10tednu (dopusti) pa čim sem rekla, da imam krče je rekla naj pridem popoldan k nadomestnemu G.... tebe bo verjetno tudi prej naročila zaradi slabosti... oz če rabiš bolniško ti jo napiše tudi os. zdravnik.
|
|
|
|
kako je pri ginekologinji prvic, ko ji poves???? 10.4.2005 19:34:32
|
|
|
|
nizozemka
|
ojla, rozalija! tudi tebi hvala za odgovor! bom s folno startala jutri. sreco pri ginekologinji bom pa poskusila. slabost se je k sreci malo umirila... bolniske ne rabim, ker delam obcasno in koncujem diplomsko. smola, ker sama ne vem, koliko casa sem noseca... julija za 1 teden nacrtujemo jadranje in smo ze del vplacali. saj ne more bit nic narobe, a?? to detece je moje prvo, zato sem tako nevedna in zaskrbljena:) lp
|
|
|
|
kako je pri ginekologinji prvic, ko ji poves???? 10.4.2005 20:13:25
|
|
|
|
Rozalija
|
Ti samo probaj biti čimbolj mirna in ne delaj panike. Škoda tvojih živčkov, pa še potem se ti zdi da je z otrokom vse narobe, pa si živčen, pa ga zarad tega ne čutiš pa tko, tako da se moraš pomiriti in bo lažje. Jadranje pa ne vem.... odvisno od tega kako se boš počutila. Jaz v prvi nosečnosti ne bi šla. Sem imela celo nosečnost polno krčev in nisem dobro prenašala vožnje. Če pa bo vse ok pa ne vem zakaj ne, samo da ne boš preveč aktivno pomagala. Prb zračunaj datum za nazaj, pa ji povej da ne veš točno datuma. Pa naj te ne skrbi, če boš potem rodila 3 tedne pred ali po roku, ker če ne veš kdaj je bila M, pol bo rok zelo približno določen. Poznam pa oba primera in obe sta delali paniko s tega kako prej ali potem sta rodili, pa ubistvu sploh ni bila panika potrebna. Sta rodili na rok, samo M si nista zapomnili. Kdaj pa greš na Nizozemsko????
|
|
|
|
kako je pri ginekologinji prvic, ko ji poves???? 10.4.2005 20:24:49
|
|
|
|
nizozemka
|
hvala, rozalija! ok, obljubim, da ne bo panike... na nizozemsko grem konec avgusta, za vedno. moj je od tam. v bistvu sem se zdaj ravno vrnila, tam pa sem izvedela novico. starsi so bili zelo veseli, imava celo ze opremo za otrosko sobo:) jutri grem veselo h ginekologinji in novim dogodkom naproti. s folno bo pa ze, sej vcasih je sploh niso poznali... lp vsem :nosecka:
|
|
|
|
Ginekolog/inja 12.9.2006 10:36:54
|
|
|
|
anitta
|
Pozdravljene! Pozna katere ginekologa oz.ginekologinjo. ki je iz Celja ali Okolice, da je prijazen oz.prijazna
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?