|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Priimek
7.1.2009 9:22:44   
Babaloo
Spet jaz.
Kaj ste naredile tiste, ki ste se ločile? Spremenile priimek nazaj v dekliškega ali ne?
Najbrž je to odvisno od tega, kako dolgo si poročen. Jaz sem bila 7 let.
Na ta priimek sem se navadila, poslovni partnerji in znanci me poznajo pod tem priimkom.
Poznam ženske, ki so obdržale priimek bivšega moža.
Me zanimajo vaše odločitve in mnenja.
Jaz ga zaenkrat ne bom spremenila, ker me psihično ne bremeni.
Poznam pa tudi primere, ko so spremenile priimek nazaj v dekliškega in prejemale čestitke za poroko, user posted image !!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Priimek
7.1.2009 9:25:40   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Babaloo
Kaj ste naredile tiste, ki ste se ločile? Spremenile priimek nazaj v dekliškega ali ne?

Seveda. Isti dan, ko je bila ločitev pravnomočna. Mi na kraj pameti ne pade, da bi se še vedno pisala tako, kakor bivši mož. Sinu sem pa dala dopisati še moj priimek, tako, da ima sedaj oba. Ko me je kdo povprašal, čemu sprememba priimka, sem pa samo rekla, da sem srečno ločena.

(odgovor članu Babaloo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.1.2009 9:26:35   
naja17
Moja mama je spremenila priimek na dekliškega, ko se je ločila, pa spet spremenila, ko se je ponovno poročila user posted image , pa si s tem spremnjanjem ni ne vem kaj pripomogla v življenju...
Moja mačeha, pa je kar obdržala priimek bivšega moža in nihče nima problemov s tem....

Ka pa vem... Mislim, da priimek ne igra neke pomembne vloge pri urejanju življenja....

(odgovor članu Babaloo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.1.2009 9:34:41   
tweed
Če si ti zadovoljna s tem priimkom, ga kar obdrži.
Jaz sem si ob poroki tudi spremenil priimek, pa ga v primeru ločitve ne dam nazajuser posted image ...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu Babaloo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.1.2009 9:36:04   
MLADAMAMICA
sicer nimam izkušenj s tem, ampak bi ga spremenila isti dan. tko kot sem se odrekla svojega s poroko, bi se tudi njegovega z ločitvijo.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.1.2009 9:56:08   
AKP
Kolegica je obdržala možev priimek zaradi otroka. Se ji je zdelo smiselno, da imata oba isti priimek. 

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.1.2009 9:59:30   
tina a

Spet jaz.
1. Kaj ste naredile tiste, ki ste se ločile? Spremenile priimek nazaj v dekliškega ali ne?

2. Poznam pa tudi primere, ko so spremenile priimek nazaj v dekliškega in prejemale čestitke za poroko, user posted image !!

1. Spremenila takoj, ko sem dobila pravnomočni sklep sodišča.

2. To pa se je dogajalo tudi meni. user posted image user posted image user posted image user posted image

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu Babaloo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.1.2009 10:02:55   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: tina a
Poznam pa tudi primere, ko so spremenile priimek nazaj v dekliškega in prejemale čestitke za poroko, user posted image !!

To pa se je dogajalo tudi meni. user posted image user posted image user posted image user posted image  

user posted image user posted image  ta je pa dobra

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.1.2009 10:04:38   
Anonimen
Moja tašča je obdržala moževega, zarad sinov.
Jaz mam pa oba priimka, v bistvu mava oba oba priimka, tko da če se ločim se sam enga losam pa jeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9
7.1.2009 10:05:44   
sonček85
moja mami ga po ločitvi ni spremenila ,ga je obdržala pa ji ni nben nkol rekel ja zakaj  ga pa nisi.Jaz ga tudi na tvojem mestu nebi ,če te ne moti in če te vsi poznajo po njem (kot si rekla poslovni partnerji)
Odločitev je tvoja

lp

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.1.2009 10:08:00   
end1
jaz sem sicer poročena in sem ob poroki obdržala svoj priimek in imam le tega.
Na tvojem bi si spremenila priimek nazaj v dekliškega, zaradi otroka in službe, prepoznavnosti ga sigurno ne bi imela od bivšega. 

(odgovor članu Babaloo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.1.2009 10:15:17   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA

IZVIRNO SPOROČILO: tina a

To pa se je dogajalo tudi meni. user posted image user posted image user posted image user posted image  

user posted image user posted image  ta je pa dobra

Ja nekako tako je izgledal:

"O čestitam! Ja kdaj si se pa poročila??"

"Ne, sam ločila sem se. user posted image "

"o, ups, aaa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image "

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
7.1.2009 10:33:15   
Lalica1
tina a: user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  In potem ni bilo nerodno tebi, ampak onemu drugemu... Ob česa vse se ljudje ne spotaknejo...

Babaloo: če te ne moti, pusti kot je. Ko te bo začelo motiti ali pa si boš zaželela spremembe, boš pač spremenila. Poznam žensko, ki se je ločila in obdržala možev priimek še kakšnih dobrih 10 let (ob tem že imela otroke z drugim), potem ga pa kar naenkrat spremenila v dekliškega. Nekaj časa smo jo še klicali po starem, potem smo se pa kar navadili.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.1.2009 11:00:22   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1
tina a: user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  In potem ni bilo nerodno tebi, ampak onemu drugemu... Ob česa vse se ljudje ne spotaknejo...

user posted image user posted image user posted image  tina a user posted image  se strinjam Lalica1

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.1.2009 11:59:22   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: AKP

Kolegica je obdržala možev priimek zaradi otroka. Se ji je zdelo smiselno, da imata oba isti priimek. 

Ja, jaz bi najbrž tudi tako naredila.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.1.2009 12:03:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

Moja tašča je obdržala moževega, zarad sinov.
Jaz mam pa oba priimka, v bistvu mava oba oba priimka, tko da če se ločim se sam enga losam pa jeuser posted image

Čak mal, od kdaj pa si ti poročena. A ni si še en čas nazaj pisala, da si zadovoljna koruznica al kako že?

A sem spet kaj zamutila? user posted image

Se opravičujem za smetenje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
7.1.2009 12:11:45   
Gina
MOja otroka sta se pisala po možu, zato sem priimek po ločitvi obdržala. Mene priimek ne moti, se zato ne istovetim z bivšim možem ali pripadnostjo njemu. Saj je samo priimek. Še eno dejstvo je, zaradi katerega sem obdržala priimek, da je priimek zelo enostaven, pogost in me nihče 2x ne vpraša, kako se pišem, kot so me pri mojem dekliškem priimku. Včasih pa to dejstvo, da se pišem po bivšem, malo moti mojega partnerja. Samo to je zgolj ego.

Pride pa do ene čudne kombinacije, če imaš potem s ta novim otroka, ki se piše po njem, najbrž ni glih fajn, če se po tvojem bivšemuser posted image . Ker potem se v vsakem primeru pišeš drugače kot vsaj eden od otrok. Ne moreš se pa glih pisat dvojno, po bivšem in zdajšnjemuser posted image user posted image . Če imaš pa dekliški priimek, pa se pišeš drugače kot vsi otroci.

Mah, v bistvu je vse skup mal brez veze, a ne. Pišeš se, kot ti paše. To je to.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.1.2009 12:19:38   
Babaloo
Ma ja, saj me je sam zanimalo, kaj vse izvajate ostali.
Zaekrat ga bom obdržala, ker kot sem že rekla, me ne obremenjuje.
Imam kolegico, ki je imela priimek od bivšega moža in je malo pred naslednjo poroko prevzela nazaj dekliškega, potem pa spet novega od novega moža. Glb! Men je to mal komplicirano!
Če mi bo še kdaj opeka na glavo padla in se bom še enkrat poročila, bom pa morda takrat menjala.
Prav hecno je pa brat, kaj vse izvajate.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.1.2009 13:33:49   
tina a
Drugače pa samo to še - zgolj za info.

V kolikor se boš odločila, da menjaš priimek imaš 6 mesecev po ločitvi (pravnomočnem sklepu sodišča) menjavo priimka na strošek države (vse ostalo pa financiraš sama - menjava dokumentov).

Jaz osebno sem se za menjavo odločila zaradi sebe same. Ker enostavno nisem želela njegovega priimka. Že ko sem se poročila sem si želela obdržati svoj priimek, pa se moj bivši s tem ni strinjal. Tako, da sem to res naredila zaradi sebe. Sem sicer dolgo premišljevala o tem, da bi obdržala tudi njegovega, zaradi otrok, ampak je prevladala želja, da se pišem tako kot sem se pred poroko (poročena sem bila skoraj 10 let). In priznam, da nimam nikakršnih težav s tem, da se otroka pišeta drugače. Ne v šoli, ne pri zdravniku in ne na meji.

Prav tako so se navadili vsi znanci, prijatelji, sodelavci ... Skratka nobenih blemov in težav. user posted image

(odgovor članu Babaloo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.1.2009 13:46:09   
picola1

user posted image user posted image user posted image  tina a user posted image  se strinjam Lalica1

Pa sej noben najbrž ne misli nič slabega...A če nekoga nekej vprašaš, je to pa kar spotikanje ob nekoga...(še posebej, če se ti ne sanja, da bi lahko blo drugač)

Drugače pa jst tut mislim, da naredi tko, kot ti misliš in čutiš da je najbolj prav. Glede poslovnih zadev me pa zanima tole (sprašujem tiste, ki ste bolj poslovne ženske): A to kej vpliva lahko na posel, če pride do takih sprememb al kaj? Ker če ne vpliva nič, potem sem glede tega mnenja kot pri ostalih stvareh: se bojo že navadili...(poslovneži so itak eni taki fleksibilneži)

< Sporočilo je popravil picola1 -- 7.1.2009 13:49:31 >

Neposredna povezava do sporočila: 20
7.1.2009 16:33:39   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Pa sej noben najbrž ne misli nič slabega...A če nekoga nekej vprašaš, je to pa kar spotikanje ob nekoga...(še posebej, če se ti ne sanja, da bi lahko blo drugač)

Meni osebno je šlo na smeh in me je prav zabavalo. Še posebej smešne so mi reakcije ljudi, ko naznanim, da sem se ločila. Nekaterim je tako nerodno in takoj hitijo govorit ja oprosti, pa nisem vedel(a) ... Ločitev še zdaleč ne pomeni nekaj slabega, negativnega. Res pa je odvisno tudi zakaj se ločiš. Ampak dolgoročno gledano ... ločitev ne pomeni nekaj buuuu ... slabega.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.1.2009 8:10:37   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Seveda. Isti dan, ko je bila ločitev pravnomočna. Mi na kraj pameti ne pade, da bi se še vedno pisala tako, kakor bivši mož. Sinu sem pa dala dopisati še moj priimek, tako, da ima sedaj oba. Ko me je kdo povprašal, čemu sprememba priimka, sem pa samo rekla, da sem srečno ločena.

Tudi jaz bi najverjetneje tako naredila user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.1.2009 8:37:05   
annya
IZVIRNO SPOROČILO: Zamima

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Tudi jaz bi najverjetneje tako naredila user posted image

Še moj podpis...

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?