|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Po ločitvi
6.1.2009 14:44:36   
Babaloo
Mineva mesec in pol, ko sva šla z možem narazen, ker se je zaljubil v drugo in odšel k njej ter naju s hčerko zapustil. Najhujši dnevi so mimo, ampak glava je še vedno polna misli. Pa je šlo 9 let skupnega življenja, ustvarjanje družine, načrtovanj prihodnosti,...
Prijatelji mi pravijo, da je zame to samo najbolje, da se mi bo začelo novo, boljše življenje.
Saj jaz jim verjamem! Ampak vseeno je hudo, ko se spomnim lepih trenutkov, ki sva jih preživljala.
In kljub temu, da me je prevaral in zapustil, mislim predvsem na lepe stvari. Sem sploh normalna, ker ne razmišljam o slabih trenutkih, ki sva jih imela? Jezna sem na to žensko, ker mu je pustila blizu, čeprav je vedela, da je vezan in da ima družino. Zdaj pa se ona gre družino z mojim otrokom! In seveda sem jezna nanj in nase, ker nisva oba spregledala dovolj hitro, kaj se dogaja med nama.

Kdaj bo minila ta bolečina?
Kako dolgo ste rabile (i), da ste nazaj pogledali brez bolečine v srcu?
Zaposlujem se s svojimi hobiji, obiskujem prijatelje. Če sem sama, mi pač misli uhajajo na slabo stran razpoloženja. Tako kot zdaj, ko to pišem!!
Prosim za kakšen spodbuden nasvet, da bom vedela, da nisem edina v tej godlji in da se je drugim uspelo uspešno izkopati iz te godlje v glavi in srcu.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Po ločitvi
6.1.2009 14:45:59   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Babaloo
Kako dolgo ste rabile (i), da ste nazaj pogledali brez bolečine v srcu?

Sem prebolela še v času, ko sva bila še skupaj (zakon na papirju).

(odgovor članu Babaloo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.1.2009 14:53:35   
ssevin
Edina sigurno nisi, pa tudi nekatere so celo na slabšem. Jaz bi izkoristila čas zase in delala tisto, kar lahko ko si kao samska(čeprav lahko tudi če si vezanauser posted image ). Kaj veš, mogoče spet dobiš kakšnega za vrat, pa ti bo žal, da nisi izkoristla ta cajt, zdaj.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.1.2009 14:54:12   
Lalica1
Seveda ti je po 9 letih težko. In še nekaj časa ti verjetno bo, ampak čas res zaceli vse rane. Mislim, da tu drugega recepta ni kot ČAS. Se mi pa iz tvojega posta zdi, da si precej močna oseba in nisi klonila.
Poleg tega je pa res, da bo tudi v tvojem življenju kdo prižgal plamen v srcu in takrat ti bo ostal le še spomin na slabe dni. Mogoče prej, kot boš pričakovala...
Ukvarjaj se s stvarmi za katere prej nisi imela časa, druži se z ljudmi, navdih pa najdi pri hčerkici. Una dva pa pozabi, ker nista vredna niti ene tvoje misli!!!

Velik user posted image  in vso srečo ti želim!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.1.2009 14:55:35   
lencka1
Na žalost res nisi edina.
Pridejo dobri in slabi dnevi. Zdaj med prazniki mi je bilo kar hudo, a verjamem, da bo vedno bolje. Tudi tebi.
Težko mi je bilo sprejeti dejstvo, da se je zaljubil v drugo, ker sama nisem nikoli razmišljala o kaki drugi alternativi, le o najinem življenju, najini prihodnosti in mislim, da mi je zaradi tega najtežje. Ker sem se pač videla z njim, za zmeraj. Ampak ... zdaj je tako, ker se je on odločil, da gre, čeprav že toči solze, a vem, da poti nazaj ni.
Drži se ... sonček bo ... enkrat ...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2009 14:56:34   
Shuka
Čas zaceli vse rane.

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu lencka1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2009 15:00:50   
ssevin
IZVIRNO SPOROČILO: Shuka

Čas zaceli vse rane.

Zaceli že, krasta pa ostane in človek nikoli in nikdar ne more bit več isti, kot je bil preden spozna svojega bodočega bivšega če tak lahko rečem.

Dokler skozi čas vse nas človek in vsaka izkušnja spreminja, fizično in psihično, ne morem govorit o zaceljenih ranah.

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.1.2009 15:06:15   
Lalica1
Mogoče bi ti res malo pomagalo, da razmišljaš tudi o vajinih slabih trenutkih in pomanjkljivostih, ki jih je imel, kakšne stvari, ki so ti šle pri njem na živce,... Da ga ne boš preveč idealizirala in ti ne bo še bolj težko. Ker sigurno ni bil popoln!

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.1.2009 15:22:17   
Babaloo
Pa saj vem, da ni popolen. To sem vedela, še ko sva bila skupaj. Zadnje leto sva res vegetirala.
In ko pridejo slabi trenutki, prav zavestno začnem misliti na to, kolikokrat je bil nesramen do mene, name kričal, me obkladal z besedami, ki jih tukaj ne bi ponavljala. Se razburjal za vsako malenkost. Nič nisem naredila prav in ob pravem času.
In tako mi je že zdaj bolje!! Misli že grejo na pozitivno stran te razveze!! Ni vreden!! Saj ona še ne ve, kaj je dobila!! Ha, saj bo videla žez nekaj časa, ko se bo naveličal tudi nje!
Mi je rekel, da tudi zanjo še ne ve, če je to res za vedno, če je to to!! Mislim, če že na začetku nove zveze tako razmišlja, a ni potem že vse obsojeno na ponoven propad! Pa kaj ta človek sploh hoče v svojem življenju??
Ma mi je, da bi ji kar povedala, kaj je rekel. Potem naj se pa še ona malo sekira!

Evo, saj sem vedela, da se moram samo malo razpisat.
Se mi je razpoloženje kar dvignilo!!
Hvala vam.
Zdaj grem pa v šoping kaj lepega kupit, da bo popoldan lepši!

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.1.2009 15:31:54   
ssevin

Pa saj vem, da ni popolen. To sem vedela, še ko sva bila skupaj. Zadnje leto sva res vegetirala.
In ko pridejo slabi trenutki, prav zavestno začnem misliti na to, kolikokrat je bil nesramen do mene, name kričal, me obkladal z besedami, ki jih tukaj ne bi ponavljala. Se razburjal za vsako malenkost. Nič nisem naredila prav in ob pravem času.
In tako mi je že zdaj bolje!! Misli že grejo na pozitivno stran te razveze!! Ni vreden!! Saj ona še ne ve, kaj je dobila!! Ha, saj bo videla žez nekaj časa, ko se bo naveličal tudi nje!
Mi je rekel, da tudi zanjo še ne ve, če je to res za vedno, če je to to!! Mislim, če že na začetku nove zveze tako razmišlja, a ni potem že vse obsojeno na ponoven propad! Pa kaj ta človek sploh hoče v svojem življenju??
Ma mi je, da bi ji kar povedala, kaj je rekel. Potem naj se pa še ona malo sekira!

Evo, saj sem vedela, da se moram samo malo razpisat.
Se mi je razpoloženje kar dvignilo!!
Hvala vam.
Zdaj grem pa v šoping kaj lepega kupit, da bo popoldan lepši!

To bo definitivno najboljše. Zdaj je čas za reinkarnacijo in šoping, super.

(odgovor članu Babaloo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.1.2009 17:11:53   
loredana

Jezna sem na to žensko, ker mu je pustila blizu, čeprav je vedela, da je vezan in da ima družino. 

Aja, on je pa za trenutek pozabil da ima družino, al kako? Verjemi, če ona ne bi bila za, bi pa drugo našel.

(odgovor članu Babaloo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.1.2009 21:01:15   
Gina
Bolečina mine, ko nehaš zahtevat, da so stvari po tvoje in ko uspeš stvari pogledat z distance. Takrat vidiš pozitivne reči v nečem, kar naj bi bilo negativno. Pozitivno, ker sta šla narazen. A ti pa misliš da bi lahko živela z nekom, ki kadar sapica pihne, kar začne romanco še z eno drugo zraven? Kakšen plehek človek pa je to? Saj veš v svoji duši da z nekom tako nezanesljivim ni prihodnosti.

Preteklost je taka, kot je bila. Nekaj časa vama je bilo fajn. Potem vama ni bilo več tako fajn. Vsaj enemu izmed vaju ne. In čim je eden od para nezadovoljen, pa zaradi česarkoli že, potem je posledično nezadovoljen tudi drugi, ker prvi začne težit, nergat, počet grdobije s partnerjem. In ne glede na to, kaj bi ti naredila, njemu ne bi bilo fajn. Sprejmi to. Nisi ti kriva, tista njegova ženska tudi ne. Kaj ima ona veze z njegovo glavo? A če bi mu nekdo rekel, naj skoči v Ljubljanico, bi bil tudi tisti drugi kriv, ker je utonil?? Svojo glavo je imel in to polnoletno. Ženska je pač bila tam in všeč ji je bil. Če on ne bi hotel, ga nobena ženska ne bi mogla prestavit. Nehaj ga zagovarjat!!!!! Kljub strašno grdi stvari, ki jo je naredil, iščeš opravičila zanj v tretji osebi, kao da ga je prisilila v to? On sam in samo on je kriv, da je šel proč, da te je varal. ON. NI izgovora za tako nemarno dejanje.

Ko boš uspela ločit svoje zahteve za prihodnost kot si si jih prej predstavljala in jih zamenjat z drugačnimi pogledi na prihodnost, pač brez njega, takrat te ne bo več bolelo. Preteklost je bila in je umrla. čaučau. Tako pač je. Ne bo je več nazaj. Imaš lepe spomine, čist ok je to. Zdaj je sedanjost, ki je drugačna, kot si mislila, ampak tudi sedanjost je čist ok. Ne moreš zahtevat, da te še ljubi če te pa ne. To itak nič ne pove o tebi, ampak zgolj o njegovem okusu. Pa kaj potem. Ti si še zmeraj čist fajn in super, tudi brez njega. Ne moreš zahtevat, da bo prihodnost taka, kot si mislila da bo, ampak ko boš sprejela, da bo prihodnost drugačna, ampak vseeno krasna, takrat ti bo začelo postajati lepo.

Kako pa do tega priti? Zavedati se moraš v polnosti, da on ni bil ok izbira zate. Da ti je prinesel neke slabe reči, da se je grdo vedel, da je počel grdobije in da si tega ne zaslužiš, da si zaslužiš nekaj bolj zanesljivega in ljubečega. Videti moraš zelo jasno vse, kar ti je grdega storil in začeti biti jezna, ne več žalostna. Ko boš dovolj jezna, boš lahko to svojo energijo preusmerila v nekaj bolj produktivnega zase. Takrat preteklost ne bo več tako pomembna, ker boš videla svetlo prihodnost. Srečna boš, ker te je prisilil v drugo pot, ker boš jasno videla, da je druga pot boljša od prve, ker boš to tudi doživljala.

(odgovor članu loredana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.1.2009 0:41:30   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: ssevin

Čas zaceli vse rane.

Zaceli že, krasta pa ostane in človek nikoli in nikdar ne more bit več isti, kot je bil preden spozna svojega bodočega bivšega če tak lahko rečem.

Dokler skozi čas vse nas človek in vsaka izkušnja spreminja, fizično in psihično, ne morem govorit o zaceljenih ranah.

Rana boli, krasta zateguje - brazgotina pa spominja in opominja.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.1.2009 7:24:19   
Babaloo
Gina, hvala za odgovor.
Res me je spodbudil.
Ja, res je on sam kriv, da se je zapletel z drugo žensko. In nikoli ga nisem mislila opravičevati glede tega in valiti krivde na koga drugega!
Ampak na živce mi gre, ko se hoče pogovarjati z mano, kot da se nič ni zgodilo. Ampak sem mu jasno in glasno povedala, da bom za kaj takega ptrebovala nekaj časa. Lahko se pogovarjam stvari glede hčere in ločitve, na vse ostalo pa še nisem pripravljena.

Trudim se, da gledam življenje z novimi očmi in vem, da mi bo uspelo, ker vem, da sem močna osebnost. To je samo ena svtar, ki te v življenju samo okrepi. Res je, da moraš zaradi tega zelo nizko pasti, ampak vstaneš bolj močna osebnost. In zdaj se zavedam, da nič ni večno in tudi v naslednjo vezo (upam, da bo!!) bom šla z rezervo, da nič ni večno.
Že načrtujem nove zadeve, o katerih se mi lani še sanjalo ni. Že razmišljam o dopustu, ki ga bova s hčerko letos preživeli sami. Pa kaj! Vsekakor bo boljši kot lanski, ko v enem tednu ni bil sposoben začeti enega normalnega pogovora.

Včasih človek pač samo rabi malo spodbude na svoji poti, pa čeprav je to tudi od tujih ljudi prek neta.
Pomaga pa, da se razpoloženje malo dvigne!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.1.2009 7:35:48   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Čas zaceli vse rane.

ma jaz pa ne bi tega tako povdarjala, da ki ostaja brazgotina. vem težko je govoriti, če sam nisi doživel ločitve, pa še otroka z nekom, ko se pol ločiš. Imela sem pa dolgoletno zvezo. Ja spomini ostanejo, mislim, pa da si fajn oseba in da te čaka še veliko lepega v življenju, pa verjetno tudi še kakšna sorodna dušica.

Čez nekaj časa, ko boš vse predelala in boš spet pripravljena na nov začetek, boš videla, da te čaka še veliko lepega. konec koncu ti je ta zveza prinesla otroka, kar je nekaj najlepšega v življenju. misli pozitivno.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.1.2009 7:53:59   
Mišni

Čas zaceli vse rane.

Seveda lahko. Rana je zaceljena, ko srce ne boli več. Si pa bogatejši za eno izkušnjo.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.1.2009 9:05:22   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Čas zaceli vse rane.

Seveda lahko. Rana je zaceljena, ko srce ne boli več. Si pa bogatejši za eno izkušnjo.

Se podpišem pod tole!user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.1.2009 12:00:07   
Gina
Eh, vse je odvisno od perspektive, s katere gledaš na stvari. Hrasta? Ma kakšna krasta....vsak od mojih bivših je naredil mene boljšo, pametnejšo. Vsak mi je nekaj dal. Takrat mi je bilo ok tako in fajn. Tudi sedaj mi je ok in fajn. Ne čutim tega kot brazgotinjenja. Čutim kot osebnostno rast. Pa čist vsakega imam na svoj način rada. Kot človeka. Saj to, da dva nista za skupaj še ne pomeni, da je kateri od njiju zanič človek. Seveda pa rabiš cajt, da do tega prideš. Najprej jemlješ vse kot zanič.Težko se pogovarjaš, to je čist normalno babaloo, ker je še čist prezgodaj za kaj takega kot bit frend z njim. Potem pa kar naenkrat spregledaš in greš čez. In ni brazgotine, če je kot tako ne jemlješ in če si zadovoljen v lajfu.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.1.2009 13:37:25   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Eh, vse je odvisno od perspektive, s katere gledaš na stvari. Hrasta? Ma kakšna krasta....vsak od mojih bivših je naredil mene boljšo, pametnejšo. Vsak mi je nekaj dal. Takrat mi je bilo ok tako in fajn. Tudi sedaj mi je ok in fajn. Ne čutim tega kot brazgotinjenja. Čutim kot osebnostno rast. Pa čist vsakega imam na svoj način rada. Kot človeka. Saj to, da dva nista za skupaj še ne pomeni, da je kateri od njiju zanič človek. Seveda pa rabiš cajt, da do tega prideš. Najprej jemlješ vse kot zanič.Težko se pogovarjaš, to je čist normalno babaloo, ker je še čist prezgodaj za kaj takega kot bit frend z njim. Potem pa kar naenkrat spregledaš in greš čez. In ni brazgotine, če je kot tako ne jemlješ in če si zadovoljen v lajfu.

user posted image user posted image user posted image user posted image

Tako nekako Gina.

Iz vsake izkušnje (grde ali pa lepe), ki si jo v svojem življenju izkusil, moraš potegniti pozitivo. Izkušnje te namreč naredijo takšnega kot si oziroma "šta te ne ubije, jača te".

Pa veliko sreče Babaloo!

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.1.2009 14:22:19   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

ma jaz pa ne bi tega tako povdarjala, da ki ostaja brazgotina. vem težko je govoriti, če sam nisi doživel ločitve, pa še otroka z nekom, ko se pol ločiš. Imela sem pa dolgoletno zvezo. Ja spomini ostanejo, mislim, pa da si fajn oseba in da te čaka še veliko lepega v življenju, pa verjetno tudi še kakšna sorodna dušica.

Čez nekaj časa, ko boš vse predelala in boš spet pripravljena na nov začetek, boš videla, da te čaka še veliko lepega. konec koncu ti je ta zveza prinesla otroka, kar je nekaj najlepšega v življenju. misli pozitivno.user posted image

Brazogotina ni misljenja izkljucno kot slaba zadeva. Karkoli se nam zgodi nam pusti nek trag. Ce ti zgodi rana, za njo ostaja brazgotina, ki te spominja in opominja, da nekaterih stvareh ne pocnes vec, nekaterih ne dovolis vec itn....
Ce naredis primerjavo je s tovrstnimi brazgotinami tako, da te opominjajo in spominjajo, da nekatere (morda strupene) rozice ni dobro saditi na svojem vrtu; spomniti in opomniti kako je treba dolocene rozice negovati itn..
Brazgotina ni vedno boleca .. skozi cas lahko postane opomin, koliko slabse bi jo lahko odnesel, pa tako brazgotina ostane "dobro" znamenje manjsega zla.
In ne nazadnje - brazgotina zaskeli obcasno tudi pozneje, npr. ko se spreminja vreme v jeseni. Morda opomni, da je cas, da zascitimo svoje rozice pred mrazom.
Tako mi je oce rekel, ko sem se locevala... ne skrbi, od zdaj bos take "cvecke" zavohala na kilometer.
Brazgotine nas spomnijo in opomnijo, da istih napak ne delamo znova in znova.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.1.2009 14:59:21   
ssevin
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Čas zaceli vse rane.

Fora je v tem, da jaz rane ne enačim z bolečino ampak s posledicami, ki nam jih ljudje ali pa nasploh neka razmerja pustijo. Lahko so dobre ali slabe, ni važno. Kar se mene tiče, v meni se ne celi nič, ne pozabljam se samo učim in zaradi tega spreminjam. Ne morem rečt, da sem bolj pametna zaradi tega ampak rasteš nekak.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.1.2009 15:04:07   
ssevin
Zdaj sem se spomnila enih meni dragih vrstic

To s tobom sto gubim
pocetak milosti zove se
svoje rane cu da ljubim
i ponosna da ostanem na oziljke

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.1.2009 20:35:25   
Rivi
Trudim se, da gledam življenje z novimi očmi in vem, da mi bo uspelo, ker vem, da sem močna osebnost. To je samo ena svtar, ki te v življenju samo okrepi.
Že načrtujem nove zadeve, o katerih se mi lani še sanjalo ni.

Lepo, da pozitivno razmišljaš. Vztrajaj pri tem, čeprav se bodo v tebi verjetno še nekaj časa pretakali žalost, jeza in mogoče razočaranje...in včasih bodo čustva prišla na dan - vendar vse manj in manj, kot so mnoge napisale - čas resnično celi rane.....
Poskušaj vseeno imet dober odnos z bivšim partnerjem, čeprav je to na začetku izredno težko, ampak bodi močna, ker je to pomembno za hčerko. Nekoč bo razumela in bo videla kako močna osebnot si.

Mia - 20.08.2007
Miino mesto

(odgovor članu Babaloo)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?