Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Porod....nekaj novega... 7.1.2009 6:07:09
|
|
|
|
TomTaylor
|
Uf, kako je bilo mene strah! Bolj ko so mi pravile mamice, da bližje ko bo PDP bolj bom že vsega naveličana in komaj bom čakala da bom rodila, da strahu potem ne bo več. Ja, malo morgen, bolj ko se je bližal dan D, bolj me je bilo strah. Tudi ko me je ginekolog "poslal" rodit se je strah samo še bolj stopnjeval "kako bo šlo, me bo bolelo, bom zmogla, moram zborbati zaradi otroka, bo z otrokom vse ok, kaj če me prerežejo, kaj če bo z otrokom zaradi mene kaj narobe,...." prava nočna mora. Ampak ti rečem; ko porodničar reče: "Zdej gremo pa zares!" Takrat pozabiš na ves strah. Sodeluješ kot niti v šoli nisi nikoli, dihaš, pritiskaš,....kot bi se šlo za življenje. In gre za življenje. Mati nagonsko stori vse, da spravi otroka ven. Možgani so takrat "odklopljeni" za vse drugo. Šele ko ti novorojenčka položijo na trebuh se zaveš kaj je čudež življenja. Porod je bil zame najlepši del nosečnosti. Resnično.
|
|
|
|
RE: Porod....nekaj novega... 7.1.2009 6:22:54
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Uf, kako je bilo mene strah! Bolj ko so mi pravile mamice, da bližje ko bo PDP bolj bom že vsega naveličana in komaj bom čakala da bom rodila, da strahu potem ne bo več. Ja, malo morgen, bolj ko se je bližal dan D, bolj me je bilo strah. Tudi ko me je ginekolog "poslal" rodit se je strah samo še bolj stopnjeval "kako bo šlo, me bo bolelo, bom zmogla, moram zborbati zaradi otroka, bo z otrokom vse ok, kaj če me prerežejo, kaj če bo z otrokom zaradi mene kaj narobe,...." prava nočna mora. Ampak ti rečem; ko porodničar reče: "Zdej gremo pa zares!" Takrat pozabiš na ves strah. Sodeluješ kot niti v šoli nisi nikoli, dihaš, pritiskaš,....kot bi se šlo za življenje. In gre za življenje. Mati nagonsko stori vse, da spravi otroka ven. Možgani so takrat "odklopljeni" za vse drugo. Šele ko ti novorojenčka položijo na trebuh se zaveš kaj je čudež življenja. Porod je bil zame najlepši del nosečnosti. Resnično. ful dobro napisano ,tudi jaz bom aprila mami kot Tia ,ampak jaz si poroda sploh še ne predstavljam ,tako da me ni strah ,do sedaj sem še vsa vesela,in komaj čakam da pride dan D kaj bo pa z živčki k bo dan D čedalje bližje vam pa sporočim .Se že veselimo sončka ,ki prihaja aprila
|
|
RE: Porod....nekaj novega... 7.1.2009 7:44:37
|
|
|
|
borabara
|
Mene je tud bilo strah poroda, pa ne same bolečine......strah pred tem da se kaj zakomplicira Pa me je moja ginek fino na vse pripravila je rekla da na porod morš pripravljen...ne smeš to stvar jemat tako, da bo že nekak , še vsaka je rodila bom pa še jaz!!! TO ni res pravi moja ginekologinja, treba se je psihično pripravit in kaj za sebe postoriti. Strah je tud del te pripravljenosti. Mene je bilo strah rodila sem pa v 36 min, ker sem v porodnišnico prišla že 8 cm odprta!!!! in 3 tedne prej , res me je vse skup presenetlo. Tdej sem drugič nosečka srečka, in imam datum 21.3.2009 pa me je že dans strah. Zdej se porajata dva straha a je z malem vse o.k. ( to me mori) in kak porod bo kaj ?????????????? lp nin@
|
|
|
|
RE: Porod....nekaj novega... 7.1.2009 9:07:06
|
|
|
|
mišk
|
Mene je blo tudi že od nekdaj ful strah poroda. Še ko sem pred vstopom v porodno ležala priklopljena na ctg in poslušala krike iz porodne sobe, sem se milo zjokala! Takrat bi resnično, če bi lahko, vstala in šla domov. Čeprav vem, da bi zelo kmalu spet prišla nazaj... Potem me pa pride neki sestra tolažit, da ne poslušat krikov, da mene ne bo bolelo, ker bom imela EA... Jst sem pa vedela, da ima tudi tista v porodni EA, pa se mi je vse skupi še sfržmagalo. Ko pa sem šla v porodno, je blo pa v redu. Dokler nisem dobila EA je res kar fajn bolelo, po Ea pa sem se smejala, sodelovala,... In niti enega krika nisem spustila. Porod mi je ostal v zelo lepem spominu. Bil je kratek. Vse je samo v tem, da poslušaš navodila babice in se potrudiš po najboljših močeh. Čeprav sem imela skoraj idealen porod, pa me je sedaj v drugo spet strah! Računam na ponovno EA, a imam nekak občutek, da je tokrat ne bom dobila. Ne vem zakaj. Zdej bom pa še jst tist stavek rekla, ki gre tudi meni tako na živce: "ČE je šel not, bo šou tud vn! Še vsaka ga je vn spravla, ga bom tud jst!"
|
|
|
|
RE: Porod....nekaj novega... 7.1.2009 9:32:56
|
|
|
|
julam
|
Uf, ja, mene je bilo tako strah poroda, bolečin, tistega neznanega, da sem vedno govorila, da ne bom imela otrok. Pa je urica začela tik-takat. In bolj ko se je bližal PDP, bolj me je bilo strah. Ko pa mi je 2 dni čez rok odtekla voda sredi noči, nisem mogla verjet, kako zbrana sem bila, šla v kopalnico, pod hiter tuš, zbudila moža in čez 30min sva bila že v porodnišnici. Nič sledu o strahu, vse sem naredila, kot so mi rekli. Ja, seveda je bolelo, ampak grem rajši še rodit kot pa k zobarju. In gremo čez slaba 2 meseca že v tretje... rodit, ne k zobarju . Pa še nekaj: jaz sem imela celo mladost hudo močne menstrualne krče, sem tudi skup padla od bolečin. No, popadki so mogoče le še malenkost bolj intenzivni, zato nad bolečino, ki sem jo prekleto dobro poznala, nisem bila presenečena. Srečno! Greš nejlepšemu doživetju nasproti... Blagor nam ženskam!
|
|
|
|
RE: Porod....nekaj novega... 7.1.2009 10:03:32
|
|
|
|
Ploha
|
ojej, ne sprašuje, tudi mene je ful strah,...ampak zdej sm kle, čez to motm it, če hočm otročka met, ni druge poti, mam pa še 3 tedne
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?