|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Menjati vrtec po 4 mesecih?
6.1.2009 11:21:58   
memole80
Smo v dilemi kaj narediti. Verjetno bomo maja dobili vrtec za hčerko, ki bo imela takrat 1 leto. Vrtec ni ravno tisti, ki smo si ga želeli. Mislili smo dati hčerko v ta vrtec za 4 mesece, do septembra, nato v tistega, ki je bližje nam. Po drugi strani pa smo mislili, da bi bolje, da jo 4 mesece čuvajo none, čeprav 4 meseci so zeeelo dolgi. Ne vem pa če je ravno dobro dati hčerko dati v vrtec samo za 4 mesece, potem pa ga menjati. Je pa res, da ima v vrtcu več družbe in tudi sama bi bila bolj mirna. Vi kaj menite???

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 6.1.2009 16:46:10 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj vi mislite?
6.1.2009 11:31:11   
Luni
V vrtec jo daj. Jaz bi jo in bi bila tudi bolj mirna. None še kako pridejo prav kakšno popoldne....., ko si jih tudi otrok zaželi. Je pa seveda čisto odvisno od otroka. Naša bi družbo otrok močno pogrešala....

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.1.2009 11:33:34   
memole80
Ma še sama ne vem. Sem močno v dilemi. Se bojim, da bi se navezala na vzgojiteljice, potem pa bi ravno menjali vrtec. V tega, ki bi šla maja, je res manj cenjen. :(

Je pa tako, da bi jo čimmanj dala tašči, saj govori hčerko slabo o meni in to mi ni všeč. user posted image

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.1.2009 12:04:07   
Luni
Še vedno bolj zagovarjam vrtec. Otrok se na spremembe privadi prej kot ti! Starši smo tisti, kateri kompliciramo in če boš ti v dvomih, bo punčka to čutila in boš nehote dvom prenesla nanjo. Odloči se, da tako mora biti in če boš v to prepričana ti, ne bo problema!

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.1.2009 12:19:16   
ANITA D.
Tudi jaz sem za to da jo daš v vrtec,boš bolj pomirjena in otrok se bo imej tudi lepo!

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2009 12:24:57   
memole80
Ma bolj se bojim, ker vtrec ni ne vem kaj...v eni stari hiši. :( Ma verjetno če bi bil tako slab, ga ne bi imeli odprtega a ne? user posted image  Pa tudi 4 mesece ni tak bau bau.

(odgovor članu ANITA D.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2009 13:25:30   
bskrle
Vprašaj none, če so zainteresirane za varstvo, bi jaz izkoristila.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.1.2009 13:48:11   
Gina
A veš kako je s temi vrtci čudna stvar....naš vrtec, ki je btw tudi v eni prastari hiši (kar nima veze s tem, koliko je kvaliteten), slovi kot zanič vrtec, v katerem nič ne delajo...zato otroka en lep cajt nisem vpisala vanj. NO in potem gre naš otrok v ta vrtec, ker sem imela dovolj prevažanja in čakanja in glej no glej:
- delajo na deseto potenco, ful reči in to kar naprej, ta malemu ni nič dolgčas
- redno hodijo ven
- obe vzgojiteljici sta izjemno fajn in jih imamo vsi radi
- otroci so heterogena skupina, kar ravno tako prinese svoje pluse
- moj otrok je zelo zadovoljen
- ima pa ta vrtec res nekatere zelo čudne starše, za katere nisem mogla verjet za kaj se sploh pritožujejo čez neke reči, presito ljudstvo razvajeno

Skratka, ni vedno glas ljudstva pravi. Včasih je vrtec lahko čist brez veze na slabem glasu, ko ni osnove za to.

Kaj bi jaz naredila:
- če boš otroka v vsakem primeru prestavila v drug vrtec, bi ga dala k nonam, ker prestavljanje iz vrtca v vrtec zna biti stresno
- če še ne veš al boš otroka prestavljala iz vrtca v vrtec ali ne, potem ga daj v vrtec, pa probaj, kako boste zadovoljni

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.1.2009 14:09:40   
zinkazi
kljub 30 letim dela v vrtcu, vam svetujem, da uporabite domače varstvo. odsvetujem vam 2x privajanje v vrtec v tako kratkem obdobju.
Če želite kontakt pišite na zs.

< Sporočilo je popravil Jerneja RR -- 10.1.2009 20:52:00 >

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.1.2009 14:17:18   
resika
živjo
jaz bi jo dala čuvat babici. Mojega tud čuva, no marca bo šel v vrtec, ker bo star dve leti. Mislim, da je dobro da je še malo doma, če ima otrok le možnost. Otrok ojača v tem času, zna že prosit, če je žejen, lačen, zna se tud obranit in tud kar se tiče ravnotežja je definitivno razlika, saj pri enem letu niso vsi 100% pri hoji. Babi jo bo pa sigurno pri vsakem koraku čuvala.user posted image

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.1.2009 14:26:41   
katarinas
IZVIRNO SPOROČILO: zinkazi

kljub 30 letim dela v vrtcu, vam svetujem, da uporabite domače varstvo. odsvetujem vam 2x privajanje v vrtec v tako kratkem obdobju.

se strinjam

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.1.2009 14:41:43   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: katarinas

se strinjam

moja hči bo imela kmalu tri leta in je v svoji jaslični karieri v istem vrtcu zamenjala tri vzgojiteljice in dve pomočnici - pa nena mojo željo, kljub temu ni blo nobenga stresa. Navijam za vrtec, ker se ful time ukvarjajo z našimi malčki, doma pa bi vsak še kaj postoril zraven. 

(odgovor članu katarinas)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.1.2009 14:44:43   
memole80
Uf, ma do 2 let pa ne bi čakali. Še moji sestri je bilo žal, da ni dala hčerke z 12. meseci v vrtec in jo je dala pri 16-ih. Baje je bila ena punčka od 12-ih mesecev v vrtcu in je bila že navajena na vzgojiteljice, poleg tega je bilo v poletnem času malo otrok in so se vzgojiteljice še bolj posvečale otrokom. Sigurno ima vsak način varstva svoje minuse in pluse. Mislim, da jo bova dali kar v vrtec. Tam bo imela družbo, že sedaj se vidi, da je rada z otroci. Doma bi se dolgočasila z nonoti, nekateri so bolj okorni, tako da ne vem kako bi tekali za njo, pa kot sem že omenila: kako lahko zaupam otroka nekomu, ki še pred prisotnostjo matere govori slabo o njej? Kaj šele bi bilo, če me ne bi bilo? Pa manj skrbi bi imela....

Bo stresno za hčerko, ampak po drugi strani nekateri svetujejo, da prej ko se nauči na spremembe, bolje je. Seveda pa je vse odvisno od karakterja od otroka. Bomo videli kaj bo....

Hvala vsem za nasvete.

(odgovor članu resika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.1.2009 14:47:05   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: end1

IZVIRNO SPOROČILO: katarinas

se strinjam

moja hči bo imela kmalu tri leta in je v svoji jaslični karieri v istem vrtcu zamenjala tri vzgojiteljice in dve pomočnici - pa nena mojo željo, kljub temu ni blo nobenga stresa. Navijam za vrtec, ker se ful time ukvarjajo z našimi malčki, doma pa bi vsak še kaj postoril zraven. 

user posted image user posted image user posted image  BRAAAAVOOO!!!!

In kaj je že z varstvom pri babicah je to, da otroke preveč razvajajo in na koncu postanejo pravi razgrajači. V vrtcu pa si toliko ne upajo.....ne ne....sem za vrtec. :)

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.1.2009 14:50:00   
memole80
Bom podala še moj primer in sicer, ko sem bila majhna, me je čuvala nona tam do 3. leta. Ko sem prišla v vrtev sem bila kot zgubljena, slabo sem se vključila in sem bila zeeeelo dolgo zelo plaha, ko sem pa prišla domov sem čisto podivjala. In res se nisem vedela postaviti zase...na srečo sem se kasneje spremenila...ampak zeeelo pozno.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.1.2009 15:09:23   
resika
saj jaz bi ga dala prej sm ni blo prostorauser posted image ! Zdi se mi da je štiri mesece glih una ta prava doba, da se še malo pocrklja. Glede razvajanja in babic, se pa čist strinjam, ampak tud če se ne bo čuvala pr babici, bo točno vedla, kaj lahko dela doma in kaj pr njej. Ko smo vsi pr starih starših sploh ne pride mene prosit naj ga, ne vem nekam nesem... ampak gre direkt k njej, ker ve kje bo dosegel želeno. Pač babice in dedki vedno razvajajo in vedno bojo, pa če se še ne vem koliko kregamo z njimi.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.1.2009 15:12:29   
memole80
Ja, saj verjamem da je user posted image  če ne dobiš vrtca. Tudi mi nismo 100%, da ga bomo dobili,...vendar močno upava. user posted image user posted image user posted image  Moji mami bi jo že dali, tašča je tista, ki zganja neumnosti. user posted image

(odgovor članu resika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.1.2009 16:04:08   
Nika v službi
Pozabljate, da bo punčica stara komaj 1 leto, ko družbe vrstnikov še ne pogreša tako zelo. In ker gre zgolj za 4 mesece, je jaz absolutno ne bi dala v vrtec in potem prestavljala, če imam opcijo domačega varstva.

Da ne bo pomote - vrtec absolutno podpiram, ampak pri 1. letu starosti res ni prav nobene nuje, da na vrat na nos otroka dajemo v vrtec. Naša je šla pri dveh letih in se ima prav fajn.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.1.2009 11:14:19   
emaa
Jaz sem imela situacijo, ko sem menjala varstvo (privat s.p. varstvo v skupini 6 otrok, ker smo dobili vrtec po dveh mesecih. Fanta sta bila sicer stara 22 mesecev, ampak jima ni bilo hudega, prehod ju ni vznemiril, malo sta pogrešala prejšnjo vzgojiteljico, na tempo sta bila pa že navajena. Za nas se je izteklo dobro, pa še v vrtcu počnejo več stvari kot jih doma. 

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.1.2009 12:09:34   
aprilska34
Jaz imam podobno situacijo. Maja, ko bo naša punčka stara1 leto in 1 mesec, moram v službo. Ker smo vrtec dobili šele  s 1.9., bo morala v privat varstvo. Za dva meseca. Potem jo bo prevzela za dva meseca moja mami( je vzgojiteljica v šoli in ima takrat počitnice), potem pa gre v vrtec. Se pravi, dva meseca v privat varstvu, dva meseca pri babici, potem pa v vrtec. Stresno za otroka? Mi kaj drugega preostane? Nimam je kam drugam za dat, privat varstvo pa je ob moji plači predrago, da bi ga plačevala, če ni nujno potrebno...

Dom je tam, kjer se lahko vse pogovorimo,
pocrkljamo in zvečer
s pravljico zaspimo...

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.1.2009 13:19:31   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Pozabljate, da bo punčica stara komaj 1 leto, ko družbe vrstnikov še ne pogreša tako zelo. In ker gre zgolj za 4 mesece, je jaz absolutno ne bi dala v vrtec in potem prestavljala, če imam opcijo domačega varstva.

Da ne bo pomote - vrtec absolutno podpiram, ampak pri 1. letu starosti res ni prav nobene nuje, da na vrat na nos otroka dajemo v vrtec. Naša je šla pri dveh letih in se ima prav fajn.

Se kar s tem strinjam.
Pa 4 meseci so res kratka doba - takoj minejo, pa verjetno boste še kakteden ali več vmes na dopustu...
Sama sem čakala na mesto v vrtcu, kjer sem si želela, da je otrok dolgoročno.  Otrok pri enem letu res nujno ne potrebuje družbe, Potrebuje skrb in ljubezen.
Pa otroci so si zelo različni. Eni nimajo problema s spremembami, eni imajo zelo hude. Zato jaz za 4 mesece otroka ne bi vpisovala v vrtec, če bi ga septembra nameravala dati drugam.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.1.2009 13:48:47   
Lalica1
To, kako se otrok navadi na vrtec je čisto odvisno od njega samega in vzgoje.

Naša je šla v vrtec malo pred 2. RD pa nisem nikoli imela nobenih problemov z njo. Smo se pa sedaj preselili in ne bo menjala vrtca, ker se mi zdi prevelik šok vse skupaj.

Bomo pa maja dobili dojenčka in ga ne bom dala v vrtec z enim letom (ko bo star 1. leto) ampak ga bo moja mama pazila do septembra, ko bo star 19. mesecev. Če bi pa imela na izbiro bi ga pa pustila doma tudi do 2. leta.

Tvoja odločitev ni lahka, ampak če ni druge... Če pa lahko, bi jaz malo raje pustila doma, da res ne bo preveč prilagajanja.

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.1.2009 15:12:41   
tojeto1
Tud mi smo menjali tako hitro, pa za otroka sploh ni bil problem. Mislim, da mi preveč kompliciramo. Otroci so zelo prilagodljivi, bolj kot si mi mislimo.

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
8.1.2009 15:33:41   
memole80
Jaz tudi mislim, da preveč kompliciramo. Dokler ne poskusimo, ne bomo vedeli. Raje vidim, da gre v vrtec kot da je doma in da se dolgočasi.

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
8.1.2009 20:21:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu memole80)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?