Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: dovoljenje za krst v drugi župniji??? 5.1.2009 16:43:16
|
|
|
|
Anonimen
|
20€ v kuverto in bo brez problema dal potrdilo. Žalostno a resnično. Pri nas je dala sestra krstit iz Postojne in svakinja iz Kopra, pa so bili problemi, ko so dal pa v kuverto takratnih 10 tisoč sit, ni blo pa nobenga problema.
|
|
|
|
RE: dovoljenje za krst v drugi župniji??? 5.1.2009 17:04:31
|
|
|
|
kajajaka
|
mislim, da potrebuješ le potrdilo o botrovem in vajinem krstu, zakramentih, poroki... sicer to ne bi smel biti problem. če ti domači župnik ne bo hotel dati potrdila, pa prosi tistega, ki bo krstila, da po pošti zaprosi za dokumente, ki jih rabi iz vaše župnije. Ne pusti se zezat- ponavadi hočejo izsiliti crkveno poroko, pa prisotnost pri mašah... pa seveda krst v njihovi fari- da sami pokasirajo- reci, da si se odločila, da boste zadevo opravili drugje in da mu nisi dolžna računov polagat... vera naj bi bila svobodna izbira, ravno tako kraj -župnija, kjer želiš sprejeti zakramente.... Če ne bo uspelo, ti še vedno ostane frančiškanska cerkev v LJ (pri tromostovju) kjer nič ne komplicirajo. pa srečno
|
|
|
|
RE: dovoljenje za krst v drugi župniji??? 5.1.2009 18:31:08
|
|
|
|
bskrle
|
Za krst v drugi župniji se potrebujejo dokumenti, ki izpričujejo vajino veroizpoved, prejem zakramentov. Župnike zavezuje kanonsko pravo, tako da se oni nič ne izmišljujejo, ljudje pa se
|
|
|
|
RE: dovoljenje za krst v drugi župniji??? 5.1.2009 18:44:55
|
|
|
|
čipka
|
v župniji sv. Jakoba na Dolu pri Hrastniku ne potrebuješ nič-dobesedni...mi2 sva kar obnemela-pa tist župnik je res fant od fare. Mi2 sva 3 tedne prej prišla tja, rekel nama je za datum-tudi vprašal ni po nobenem dokumentu-pa sem imela vse s sabo. Potem pa še kakšno bo krstno ime in ime botra. Finito! Res. To je ena redkih župnij, kjer ne potrebuješ nič. Na koncu sem ga vprašala, če morava hodit na neka predavanja-pa naju je pogledal in rekel-zakaj pa...mi2 pa sam v smeh Res župnik-je car. Sva tuhtala če se bova tudi tam poročila, ker res ne rabiš nobene ceremonije, pa papirjev. Priporočam to župnijo
|
|
RE: dovoljenje za krst v drugi župniji??? 5.1.2009 18:46:22
|
|
|
|
čipka
|
Za krst v drugi župniji se potrebujejo dokumenti, ki izpričujejo vajino veroizpoved, potewmže ne v vsaki župniji
|
|
RE: dovoljenje za krst v drugi župniji??? 5.1.2009 19:52:33
|
|
|
|
memole
|
Mi smo rabili samo potrdilo oz dovoljenje da je moja sestra lahko botra in nismo nič spraševali če lahko v drugi župniji krstimo!
|
|
RE: dovoljenje za krst v drugi župniji??? 5.1.2009 19:53:46
|
|
|
|
Janeja
|
Ne rabiš nobenega tehtnega razloga - če se odločiš za drugo župnijo je to čisto tvoja stvar. Tudi midva sva oba krstila v drugi župniji, pa je kar župnik sam poklical tja in po pošti dobil potrebne dokumente.
|
|
|
|
RE: dovoljenje za krst v drugi župniji??? 5.1.2009 19:59:28
|
|
|
|
CLAUDY11
|
Hojla sem dala oba otroka krstit v drugo župnijo pa sploh nisem vprašala za dovoljenje saj je konmc konca tvoja odločitev kam daš otroka krstit , res pa je da ponekod komplicirajo!!! potem pa rabiš iz svoje župnije dovoljenje .( no ponekod je dovol tud sam kak eu)
|
|
|
|
RE: dovoljenje za krst v drugi župniji??? 5.1.2009 20:22:24
|
|
|
|
Suza
|
Midva sva pred kratkim imela krst in poroko v drugi župniji in sem potrebovala dovoljenje domačega farnega župnika za krst hčerke, za naju pa krstne liste. Pa mi je kompliciral vse do kuverte, potem pa ni bilo nobenega problema več. Še priprave za gostijo sem lahko imela v drugi župniji. Ko sem pred leti krstila sina sem tudi rabla dovoljenje župnika. Takrat je sicer bil še drugi župnik, pa mi ga je v tretjem poiskusu le dal.
|
|
RE: dovoljenje za krst v drugi župniji??? 5.1.2009 21:08:40
|
|
|
|
suzanica
|
oj, meni komplicira župnik iz župnije kjer bi naj bil krščen. zato m in ilogike. saj bo itak pokasiral. kako bp z domačim župnikom p še ne vem??? mi je pa brez veze da me silijo da dam otroka krstit kamor ga nočem dat.
|
|
|
|
RE: dovoljenje za krst v drugi župniji??? 5.1.2009 21:09:43
|
|
|
|
suzanica
|
oj čipka, sva rodili na isti dan. 24.8. je zakon
|
|
|
|
RE: dovoljenje za krst v drugi župniji??? 5.1.2009 21:23:02
|
|
|
|
ajataja
|
tudi pri nas ne potrebuješ nič.Vse tri smo krstili pa vsakokrat smo samo imena in naslove mogli dat od vseh in nobenih potrdil.Vsi smo samo krščeni in starši in botri nimamo nobene birme in tega pa sploh vprašal ni za to.
|
|
|
|
RE: dovoljenje za krst v drugi župniji??? 10.1.2009 16:58:57
|
|
|
|
botrca
|
Prvič slišim za to, moja sestra je prvega sina krstila v cerkvi ki sta si jo z možem sama zbrala (tudi poročila sta se tam), drugega bo kljub temu da sta se preselila krstila v isti cerkvi. Bomo videli ali bo kak problem.
|
|
RE: dovoljenje za krst v drugi župniji??? 10.1.2009 21:22:56
|
|
|
|
tweed
|
Pri nas smo potrebovali dovoljenje od župnika (takrat smo bili še v Lj), je hotel nekaj komplicirat, pa je videl, da ne bo daleč prišel... Pa je Neli krstil isti župnik, ki je krstil mojo ženo in naju poročil... Sicer je že malo dementen, pa je vseeno faca... Je on rekel, da naj greva po dovoljenje...
|
|
RE: dovoljenje za krst v drugi župniji??? 10.1.2009 21:25:00
|
|
|
|
gajka
|
Nismo potrebovali nobenega dovoljenja in nobenega potrdila od ''domačega'' župnika. Prvič slišim sploh za kaj takega. Krst smo imeli pa v Dravljah (stanujemo pa v eni vasi pri Velenju), cerkev Sv. Roka, župnik nič kompliciral, dan (sobota) in uro sva izbrala midva, krst je bil čisto solo izveden, brez kakršnekoli redne maše...
< Sporočilo je popravil gajka -- 10.1.2009 21:28:19 >
|
|
|
|
RE: dovoljenje za krst v drugi župniji??? 10.1.2009 21:37:27
|
|
|
|
suzanica
|
oj, domači župnik mi je dal potrdilo oziroma dovoljenje. zdaj komplicirajo še s tečajem za pripravo za krst. za znoret..... . namesto da bi bli srečni, da daš otroka krstit. beda.
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?