|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako brez dude v vrtcu?
4.1.2009 18:24:11   
biga
Moj 19-mesečni sin je že teden dni brez dude. Bil je ful navezan nanjo, tudi čez dan jo je hotel imeti, ne le za spanje. Pa mu jo je ati vzel, in ker ni bilo tako hude krize (sicer bi mu jo dal nazaj), smo pregurali čez prvi teden brez. Ker smo imeli dopust, sva ga lahko zamotila, kadar se je spomnil nanjo. Tudi zvečer in ponoči ni bilo krize. Malo dlje sicer traja uspavanja, a kar gre. Malo mi je sicer hudo, ker sva mu vzela nekaj, kar ima rad, a najbrž je bolje čim prej, ali ne? Že tako smo slabo spali, zadnje čase se je pa še zbujal in govoril duda, duda. Zdaj me pa skrbi, kako bo jutri, ko gre spet v vrtec. Tam je skupaj 6 otrok, dva nimata dude, drugi ja. Kako naj dosežem, da bo tudi v vrtcu brez dude, pa da bo normalno zaspal? Kaj če bo vzgojiteljici govoril duda in bo začel jokati? A ji rečem, naj mu jo pač da ali naj ga zamoti s podobnim kot midva, da jo je vzel dedi in da je bljak? Doma to pomaga, samo ne vem pa, koliko se bo v vrtcu ukvarjala s tem, če bo začel sitnarit? A je kdo v podobni situaciji? Škoda bi mi bilo, da bi zdaj spet dobil dudo, ker bo videl druge, če smo ga pa že kar odvadili. Je pa res, da ko sva mu jo danes pokazala, jo je hoterl imeti. Tako da ni še imun nanjo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako brez dude v vrtcu?
4.1.2009 18:36:14   
ANITA D.
naša je bila stara dve leti ko smo ji vzeli dudo,imela jo je povsod čez dan med igro,ko je spala pol smo se odločili da ji pač vzamemo že zaradi zob imela začetek kariesa,rekli smo da jo je miša vzela(odnesla),v vrtcu sem vzgojiteljici rekla da je bila prešnji dan brez dude in da naj proba še ona in je uspelo,jo je pač zamotila ko je prosila za dudo.user posted image

Lp

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.1.2009 18:45:50   
Mišni
Zgojiteljica mu je sigurno ne bo dala, če bosta povedala, da je že en teden brez. Tudi če jo bo hotel in bo videl, da ne bo šlo skozi, bo po moje hitro nehal.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu ANITA D.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.1.2009 18:53:36   
mama_milchy
biga, ti kr povej, da je brez dude in ji tudi vzgojiteljica ne bo dala; če bo pa drugim jemala je druga pesem ampak načeloma jih vzgojiteljice zamotijo; no, pri nas v skupini jih je bilo pol z dudo, pol brez no čez dan oziroma med igro pa so jih vzgojiteljice tako zamotle, da so vsi opostili dude

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.1.2009 19:40:11   
Tisana
Moje mnenje je, da če sta se vidva odločila, da je otrok sedaj brez dude, morajo to vzgojiteljice v vrtcu upoštevati in otroka ob želji po dudi primerno zamotiti oz. mu preusmeriti pozornost. V kolikor vzgojiteljice ugotovijo, da tega "ne zmorejo", pa morajo najprej o tem govoriti z vama in ne kar otroku ponuditi dude.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2009 16:22:05   
bobek05
vzgojiteljici povej, da otroka odvajate od dude in da je teden ni več nima... v nobenem primeru mu ne daj zdaj več dude... sebi in otroku boš naredila veliko "škodo"... user posted image vztrajaj do konca, ker če je že teden ni ne pogreša, nima smisla, da mu jo spet daš.. saj še bodo verjetno prišli trenutki (npr. v času bolezni), ko jo bo pogrešal, ampak zdaj ni več poti nazaj...

vztrajaj in mu je niti ne dajaj sabo v vrtec (niti vzgojiteljici ne na skrivaj)... prosim verjemi, ker imam veliko izkušenj s tem (zaposlena sem v vrtcu) - vzgojiteljici se bosta zagotovo potrudili in pomagali pri vašem odvajanju... zato le pogumno

in iskrene čestitke, ker ste se znebili dude user posted image

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2009 11:55:30   
lilka
Se strinjam v vrtcu povej da se odvajte od dude...v vrtcu zelo obvladajo te stvari, vsaj v mojem...
Naša 19M je pa ravno v vrtcu začela biti brez, ji jo je Muca copatarica odnesla, so rekli v vtrcu, tako da čez dan je zdej že popolnoma brez v vrtcu in doma, samo zvečer jo muca malo vrne ampak jo zjutraj spet vzame, pa tudi s tem bomo počasi nehali.....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.1.2009 19:15:53   
Nončika
Naša je z odvajanjem začela kar v vrtcu. so vzgojiteljice lepo vsem pospravile dude, vsak je mel dudo v luknjici. za spanje so jih dobili. pri nas je Miklavžek odnesel za vedno. in je ni  pogrešala ne v vrtcu, ne kje drugje. res pa je,da je bila stara 3l.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.1.2009 20:56:52   
Aja1
Naša je imela več dud. Eno je "odnesla muca", eno je pa "muca pregriznila" (smo jo odrezali). Te druge itak ni več hotela in jo je sama odnesla v koš za smeti. Prvi dan je bila brez dude v petek popoldan, vikend kar nekako prenesla brez dude. V ponedeljek v vrtcu je bilo pa menda res hudo, ko je videla skoraj vse ostale otroke z dudami, tako da so ji tam dale eno njeno starejšo dudo za potolažit. Po enem tednu so jo pa tudi v vrtcu čisto ukinili. Stara je bila pa 21 mesecev. Sicer sem bila kar malo jezna na vzgojiteljico, ampak ko mi je povedala, kako hudo je bilo, sem popustila in rekla, da naj ji jo dajo, če bo res hudo. Pa je hitro minilo. user posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?