|
RE: 2 testa pozitivna,danes krvav izcedek-HELP 7.1.2009 17:21:20
|
|
|
|
giotti
|
hm, zanimivo je brati različna mnenja... naj povem še svoje... Meni pa so takole razložili na ginekološki urgenci, ko so me skoz pikali in jemali kri (in tudi pregledovali z UZ (ene 5 ginekolog se je menjalo, pa cel kup študentov... )), da so vidli, če se beta hcg primerno manjša: Vrednost hormona je negativna, kadar je izmerijo manj kot 10 IU/L enot. Torej je lahko tudi več kot 0, ne vem zdaj točno zakaj, na Pušenjaku pa lahko preberete, če vas zanima... Pozitivna vrednost, ki potrjuje uradno nosečnost, pa je 40 enot. Med 10 in 40 pa je tako imenovana "siva cona" in se še ne ve, ali se bo nosečnost razvila ali ne oziroma, če nosečnost propada, se čaka, da vrednost pade pod 10. Šele takrat se vsi strinjajo, da ni potrebno čiščenje maternice, če pa vrednost noče pasti pod 10 in se zadržuje nekje med 10 in recimo 70 (moj primer po treh tednih od ss), pa so različna mnenja, ali je potrebna abrazija ali ne. Na koncu se mora punca sama odločit... Kar pa se tiče testov, sem pa na internetni strani treh firem - Baby Check, First Sign in Clear Blue -, ki izdelujejo te teste, prebrala naslednje: Baby Check zazna že 10 enot hormona, kar pomeni, če ga delaš prezgodaj in če se nekaj pripravlja na nosečnost, je lahko test pozitiven, nato pa če iz vsega skupaj ni nič, pride in seveda posledično do hudega razočaranja. First sign ima neko "srednjo pot" in zazna hormon, ko je le tega 20 enot. Clear Blue, najbolj slavni med testi in tudi najstarejši, pa gre na najbolj sigurno varianto, torej se pokaže kot pozitiven šele, ko zazna 40 enot hormona beta hcg. Torej, če se želimo izogniti razočaranju kot posledici pretiranega pričakovanja ob detektiranih že 10 enotah in potencialnem nerazvoju nosečnosti, bi bilo najbolje delati Clear Blue ali pa vsaj First Sign in se nekako izogniti Baby Checku. Seveda govorim o primerih, ko smo nestrpne in hitimo delati teste že pred izostankom M ali pa na dan M. Če smo pa sposobne počakati vsaj en teden po izostanku najdaljšega cikla M v zadnjem letu, potem pa je popolnoma vseeno, kateri test kupimo, ker je hormona v 6. uradnem tednu nosečnosti že veliko več kot 40 enot. Tudi jaz želim vsem, da bomo ponovno nosečke še ta mesec ali pa zelo kmalu PS No, glede sive cone med 10 in 40, se da prebrati tudi tukaj http://med.over.net/forum5/read.php?19,983294,983310#msg-983310
|
|
|