|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Amoksiklav 2x
2.1.2009 21:15:32   
LERO
Kako si pri tem antibiotiku razlagate naslednje.

"... se lahko med nosečnostjo uporablja le takrat, kadar pričakovana korist za
mater opravičuje tveganje za plod."

V bolnici so mi te tablete na infekcijskem odd. predpisali, ker imam bakterijo v dihalih
in okužbo, vnetje sečil. Sem v 14. tednu in sem bolna že mesec in pol, zdraviti sem se
začela pred 3 tedni, a ni nič boljše. (nenehna vročina do 36,7, nahod, glavoboli suh kašelj
...)

Kakšne izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Amoksiklav 2x
2.1.2009 21:30:45   
benika
"... se lahko med nosečnostjo uporablja le takrat, kadar pričakovana korist za
mater opravičuje tveganje za plod."

To pomeni, da jemanje amoksiklava vpliva na razvoj ploda in da lahko pride do okvar le-tega.

A pa si na infekcijskem oddelku povedala, da si noseča?

Ne vem, no, jaz bi prosila za kakšne druge AB, ki bi bili manj nevarni za sam plod. 

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.1.2009 22:00:37   
LERO
Sem povedala.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.1.2009 23:07:37   
barika
men je dal ravno zaradi možnosti nosečnosti zdravnik ospen, in piše na navodilih, da ni škodljiv.

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.1.2009 23:36:48   
Najaa
To pomeni, da če je bolezen matere taka, da bi bolj poškodovala njo samo, jih je smotrno jemat. Upam, da sem razumljivo napisala. Sicer sem pa jaz že slišala za nosečke, ki so jemale amoksiklav.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.1.2009 23:57:58   
Anonimen
http://med.over.net/forum5/read.php?19,5106785,5106785#msg-5106785

http://med.over.net/forum5/read.php?19,4783932,4793463#msg-4793463

itd itd

resno lahko škoduješ otroku,če se ne pozdraviš!!!!!!!!!!

(odgovor članu LERO)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
3.1.2009 0:22:17   
kaja02
lero- jaz sem ga jemala med nosečnostjo 2x, najprej na začetku nosečnosti tam okoli 12 tedna, in proti koncu 33.tedna zaradi uro infekta, pa imam zdravo, in navihano petmesečno deklico, zdravniki že vedo, kaj je dobro tako zate kot za otroka

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.1.2009 9:06:02   
LERO
Sem včeraj začela jemati, pa lahko povem, da bo verjetno vsaj pomagal.
Do sedaj mi Hiconcil ni nič.
Sicer sem Amoksiklav dobila zaradi vnetja sečil, na izvid  bakterije zgornjih dihal
pa še čakam. Vendar se mi je že proti jutro začelo čiščenje gnoja iz glave. Če
se bo to spraznalo, verjetno ne bo več glavobolov in nenehnega nahoda, vsaj nekaj
časa ne.
Bebica je v rasti malo zaostajala, dokler nisem začela z zdravljenjem ali pa je
pač manjša, potem pa je vse nadoknadila. NS sem imela v torek in je tudi vse ok.

Upam, da ob čim prej boljše in bom lahko šla v slušbo. Čeprav me skrbi, da se
bo virus ponovil, ker ga je sodelavka takoj dobila nazaj po prihodu v službo.

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.1.2009 11:58:44   
felix7
Lero, jaz sem imela najprej vnetje sečil in so mi dali Hikoncil. Recimo, da je pomagal, čeprav se meni ni zdelo, da bi naredil dosti koristi. Po dveh mesecih sem dobila vnetje ledvic, zelo na hitro me je zvilo sredi noči in sem šla na urgenco, od tam pa v P, kjer so mi predpisali spet Hikoncil. Jemala sem ga en teden, pa je v tem času komaj kaj popustila bolečina v ledvicah. Naslednjič me je zvilo ravno na dan pregleda pri moji G, ki mi je predpisala Amoksiklav, no, ta je pa res pomagal, ledvica sem si pozdravila z njim, mi je pa uničil črevesno floro... sem imela potem 10 dni prebavne težave in črevesne krče... Odvisno pač, kako se telo odzove na antibiotik, ampak mislim, da je vseeno bolje, da pozdravijo mater, kot da se mučiš in trpiš, s tem po mojem še več škode narediš.

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.1.2009 15:12:29   
anita4
Jaz sem morala jemato skoraj celo nosečnost Amoksikav, kokr mi ga je zmanjkalo, tako so se mi nardilie bakterije.
Sem prvo bila tudi prestaršena ko sem prebrala kaj piše in da glih ni super za nosečnico,ampak bakterije pa tudi ne.
K sreči ni bilo nobenega vpliva .
Moj sonček je prišel prav velilk in težak korenjak na svet.
lp

Und alles nur weil ich dich liebe...und ich nicht weiss wie ich dir sagen soll,
komm ich zeig dir wie gross meine liebe ist
und bringe mich fuer dich um.

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.1.2009 17:39:05   
Kranjcanka
kar se tega opozorila tice... tezko je delat studije na nosecnicah oz se jih sploh ne sme. opozorilo mora biti ker je tako zakonsko doloceno (kot tisto opozorilo na vrecki od arasidov, da se embalaza ne poje...) ker penicilin v neki meri lahko prehaja skozi posteljico, obstaja moznost, da ucinkuje na otroka, ne pomeni pa to, da je za otroka skodljiv. se pa veliko uporablja amoksiklav v nosecnosti.

aja pa samo se to.. ce jemljes antibiotik (to je v tvojem primeru amoksiklav) ti probleme delajo bakterije in ne virus. amoksiklav ni za zdravit viruse. tko da naj te sodelavkin virus ne skrbi :)

lp

(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.1.2009 19:29:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kranjcanka

kar se tega opozorila tice... tezko je delat studije na nosecnicah oz se jih sploh ne sme. opozorilo mora biti ker je tako zakonsko doloceno (kot tisto opozorilo na vrecki od arasidov, da se embalaza ne poje...) ker penicilin v neki meri lahko prehaja skozi posteljico, obstaja moznost, da ucinkuje na otroka, ne pomeni pa to, da je za otroka skodljiv. se pa veliko uporablja amoksiklav v nosecnosti.

aja pa samo se to.. ce jemljes antibiotik (to je v tvojem primeru amoksiklav) ti probleme delajo bakterije in ne virus. amoksiklav ni za zdravit viruse. tko da naj te sodelavkin virus ne skrbi :)

lp

se strinjam, z antibiotiki se zdravi bakterijske okužbe, ne pa virusne.

jz sem tud sedaj v 36 t user posted image  pa sem sedaj imela amoksiklav 2×, pa je zdravnica rekla da tega v user posted image  lahko ko sem ji povedala da sem user posted image . Ker kolikor sem visoko noseča se mi sploh ne vidi da sem.

(odgovor članu Kranjcanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?