neboglasnica
|
Naj ti "prilepim" moje izkušnjo, ki sem jo kar napisala in jo že večkrat posredovala naprej: MASTITIS Presneto dobro vem kaj je to, saj sem ga »dobila« pri prvi hčeri trikrat, pri drugi pa petkrat. Vsakokrat so mi v P govorili, da naj si po vsakem obroku stisnem, izbrizgam do konca dojko… In jaz sem ta navodila vestno izpolnjevala in pokasirala omenjeno težavo. Enkrat je bilo tako hudo, da vročina kljub antibiotikom ni in ni padla. G je svetoval, da naj najdem nekoga, ki bi ta čep potegnil ven. Mož, ki sicer ne prenese nič mlečnega, se je žrtvoval in potegnil iz moje dojke ogromen čep, po katerem mi je vročina padla tik tak. Pri drugi so me celo sprejeli nazaj v P. Skratka, cel čas bedarije. Meni ni pomagal ne vroč tuš, ne kapljice S… za v nos, ničesar.. Zdaj, pri tretjem mi je pa sestra v P svetovala, da naj podojim na eni dojki, na drugi pa pustim, da steče malo ven, kolikor steče, je dobro. Toliko, da sprostiš pritisk mleka. Tako, da smo že skoraj štiri tedne stari in jaz, trkam, brez mastitisa. Moje dojenje poteka takole: ga pristavim npr. na levo dojko, na desno si položim tetra plenico. Medtem ko mali vleče, se tam izceja mleko. Ko mali vmes zaspi, ga previjem in se dojiva še na isti dojki. Plenica na desni je ponavadi mokra. Ko konča s hranjenjem, iz dojke NE iztiskam ostalega mleka, ampak si nadenem modrček. Na začetku je bilo malce krize, takrat sem stopila pred dojenjem tudi pod tuš in smo speljali. Pa vso srečo!!!
|