Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
BHR in/ali AC - rezultati 29.12.2008 16:15:22
|
|
|
|
misamuk
|
Hojla punce, Tale "veseli" december preživljava v mučnem čakanju na izvide BHR. In zdej sem malo zmedena: ali iz lj porodnišnice pokličejo v vsakem primeru ali samo, če je slaba novica ? Kdaj najprej lahko pokličejo, če je slaba novica, med 2. in 3. tednom, po 14 dnevih ali že prej? Kakšne so vaše izkušnje ? Sej verjetno je za AC isto, ne ? Jaz sem imela BHR 15.12. in so mi v genetski rekli, naj 29.12. pokličem, če bo že. Danes klicala in seveda še ni. Zdaj bom poklicala čez 1 teden. Uh, ni fajn tole, res ne. Danes so se mi tako roke tresle, ko sem klicala, da če bi si morala kaj zapisat, ne bi šlo. U glavnem, kakšna je procedura glede rezultatov ?
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 29.12.2008 16:23:06
|
|
|
|
rija
|
za bhr nimam pojma, za ac pa sem jaz teste dobila 19 dan po posegu. če je kaj narobe, pokličejo baje prej. držim pesti da je vse ok. je pa tole čakanje hudič....jaz še kuverte nisem upala odpreti.....
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 29.12.2008 16:27:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Kolegico so poklicali za rezultate AC zadnji dan 4 tedna.Je bila sigurna da bo vse ok a žal ni bilo držim pesti,da ti sporočijo dobre novice in to čimprej
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 30.12.2008 8:38:39
|
|
|
|
1mami
|
Halo! Sama sem imela BHR 1.12.2008 v Lj. porodnišnici. Ker nisem zdržala sem klicala 17 dan. Takrat rezultatov še ni bilo. Rekli so mi naj pokličem čez dva dni. Tako sem spet klicala 19.12.2008. Povedali so mi, da je z otrokom vse ok. Izvide pa sem po pošti dobila 27.12.2008. Drugače pa je nam sestra rekla, da pokličejo že v prvem tednu, če je kaj narobe. Tudi pri tebi je 100% vse ok, saj bi drugače že klicali. Želim ti, da bi čim prej dobila rezultate! Srečno!
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 31.12.2008 8:44:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene so klicali po treh tednih in nekaj ni bilo v redu, tko da sem morala potem še ne AC! Ne verjrmi tem,ki pravijo,da pokličejo že po enem tednu,če je kaj narobe, ker oni po desetih dneh šele prestavijo v drugo gojišče, tako,da pred dvemi tedni oz 20 dneh ne more še biti rezultat. Srečno
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 5.1.2009 12:42:44
|
|
|
|
bamoocham
|
Misamuk, je kaj novega že glede rezultatov?
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 5.1.2009 13:58:33
|
|
|
|
misamuk
|
Hojla, Ne, še vedno čakam. Klicala sem 29.12. (poseg je bil 15.12), ni bilo še nič. Danes se pa ne upam poklicat. Zdej je že več kot 3 tedne. Preprosto ne morem dvignit in zavrtet številke. Sem si kar rekla, da če je kaj narobe, bodo danes ali jutri ziher poklicali (ker je zdej konec praznikov in verjetno spet delajo). Če pa ne pokličejo jutri, bom pa potem jaz. Tele 3 tedne smo pregurali, ni bilo take sile, ampak zdajle je pa u iber hudo . Pa še v službi sem spet po 3 tednih. Hvala, ker si se spomnila name.
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 5.1.2009 14:03:04
|
|
|
|
misamuk
|
Oprosti, pozabila vprašat, če si že dobila izvide krvnih testov ?
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 5.1.2009 14:06:33
|
|
|
|
bamoocham
|
Veš, da sem se spomnila nate. Js sem pa danes bila pri ginekologinji, sem šla po napotnico za genetski posvet (Patološki presejalni test v zgodnji nosečnosti-tako piše na napotnici) v Leonišču, ga imam v sredo ob 10h. In če bo treba, gremo še na AC, kar pa upam, da ne bo treba! Js sem tu nekot preživela praznike, ampak zdj, ko se pa bliža sreda, me kr malo stiska. Jutri pa le pokliči, saj bo itak vse ok, saj more bit! Držim pesti
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 5.1.2009 14:08:24
|
|
|
|
bamoocham
|
Ja sem dobila krvne izvide, riziko se je zmanjšal. Prej je bil 1:385, s krvnim testom pa 1:597. Vendar me je vseeno poslala naprej v Ljubljano iz preventive. Je rekla, naj se ne sekiram, da je tk vse ok, ampak da je treba dat to skozi. Mene še pa zmeraj panika grabi. Ti si šla na DHT ?
< Sporočilo je popravil bamoocham -- 5.1.2009 14:09:27 >
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 5.1.2009 17:25:07
|
|
|
|
misamuk
|
Ojla, Ja, jaz sem mela pred DHT razmerje 1:200, po njem pa 1:22. Pri tebi je super, da se ti je zvečalo razmerje, itak že prej nisi bila v skupini s povečanim tveganjem (1:300 in pod), zdej pa sploh ne. Moja najboljša prijateljica (ki ima rok zdaj zdaj), je imela isto. Po DHTju se ji je povečalo za malo (na 1:450), pa jo njen ginekolog (Tatalovič) sploh ni nikamor naprej pošiljal. Tko da pri tebi gre samo za formalnost s tem genskim posvetom. Tam ti bodo rekli, da (po risanju družinskega drevesa) če nimaš nobene take bolezni v družini, ni sploh mus da greš na AC. Če boš vseeno hotla bo pa samoplačniško, ker pač nisi v "častni" skupini 1:300 . Tko da samo brez skrbi. Aja, rabiš pa vedet samo datume rojstva tvojih in partnerjevih staršev in bratov/sester, pa če majo kako posebno (gensko) bolezen v familiji. Samo brez skrbi Mene danes niso klicali, držim pesti za naprej. Pa hvala za podporo, pošiljam objemček
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 5.1.2009 18:27:47
|
|
|
|
bamoocham
|
Hvala za objemček, vračam . Po moje bom šla naprej na AC. No vsaj z mojim sva se menila, da bi bilo fajn, da če imava možnost (sploh zato, ker so naju tak prestrašili z vsem skupaj), da še izkoristiva in se pomiriva. Res je draga AC, ampak za otroka pa ne boma šparala. Samo, da bo zdrav otročiček. To želim tudi tebi. Pa drugače, kako si? Praznike preživela? Js komaj, komaj, polno hrane in vsega...hvala bogu, da je konec (zaradi prenajedanja ).
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 8.1.2009 8:46:17
|
|
|
|
bamoocham
|
Misamuk, čist tk je blo, ko si napisala. Isto. In je rekla, da mi ne priporoča Ac iz zdravstvenega vidika, ker ni potrebna. Edino, če grema samoplačniško, da bi bila še bolj pomirjena Tako, da si imela popolnoma prav. No je vse ok. In kaj je novega pri tebi, si že zvedela rezultate? Sej bo! Držim pesti.
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 8.1.2009 15:35:26
|
|
|
|
misamuk
|
Hojla, No me veseli, da je šlo vse tekoče. Sem ravno včeraj zvečer v postelji razmišljala, ali si že dala skozi Pri nas nič novega. V torek sem se opogumila, so rekli naj pokličem v petek (jutri). Ampak danes nisem zdržala in sem kar poklicala. Še vedno ni, bo pa ziher jutri po 14h. In sem še vprašala, če je normalno, da traja že skoraj 4 tedne in je rekla, da očitno ni nič posebnega pri meni (da bi me dali mimo vrste) in da potem je normalno, da toliko traja. In zdej si upamo upat . Evo, javim jutri kaj bomo opravili. Bi rekla, da se ga bom napila, če bo vse OK, pa ni ravno najbolj pametna ideja, ne ? Kdaj pa imaš ti konkretno rok ? No, drži še malo pesti za nas. Pozdravček P.S. Tole je že najin zaseben pogovor ratal
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 9.1.2009 10:53:52
|
|
|
|
bamoocham
|
Dan dan. Kako smo kaj? Študiram na tebe, me zanima kk si zrihtala. Ja pr nas je sreča vse ok. Sem klicala za morfologijo v LJ in morem proti koncu meseca še enkrat poklicat, ker morem it k njim. Je rekla, da še nima razporeda zdravnikov za took dolg naprej, ker morfologijo bom mela enkrat od 10-17.2, ko bom dopolnila 21. teden. Ja to je ratal najin privat pogovor, nobena noče nič komentirat Mogoč se naju bojijo. Aja, v katerem tednu si pa ti?
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 9.1.2009 11:13:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene, niste same, tudi jaz vas berem. Sem v 14t 4d. Tudi jaz sem bila na NS in je tveganje pokazalo 1:1800, NS 2,3, stara 30let, potem so mi svetovali še DHT in mi je stanje padlo na 1:540, torej na slabše. Izvid pravi, da ni potrbno dodatnih preizkav, a sama ne vem kaj je najboljše za nas, da grem samoplačniško na AC in čakam na 100% rezultat, ali naj problem dam prek ramo in grem naprej kot srečnka nosečka. Bojim se AC-ja in bojim se - rezultata. Še nekaj mi se krivi po glavi, zakaj so me sploh dali na DHT glede na rezultat 1:1800 (mogoče zaradi predhodnega ss), ali ker je otročiček bil v zelo čudni pozi in ga niso uspali točno meriti (to mi so pri pregledu skozi pravli, da je v čudni legi) Punce pardon za anonimnost, a se zaenkrat ne bi razkrivala. lep pozdrav in zdrave anonimna
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 9.1.2009 11:33:41
|
|
|
|
bamoocham
|
Pozdravljena anonimna. No da te potolažim, tudi pri moji pikici so merili v čudnem položaju nuhalno, tako, da mu jo je zmerila 2.9!! Mali je ležal na trebuhu, nikakor se ni hotel obrnit na hrbet. Ker NS se naj bi merila tako, da mali leži na hrbtu. Če pa leži na trebuhu ima bolj iztegnen vrat in zato posledično več pokaže. Mi je gin. rekla, da bi blo manj, ker je ležal na trebuhu. Men je izračunala verjetnost 1:385, pri starosti 25 let!!! In me je dala naprej na DHT, tako kot tebe, in se je hvala bogu riziko zmanjšalo na 1:597. Sam sma mogla it na genetski posvet, kot sem že v prejšnih postih napisala. Ona je bila začudena, kaj sploh delama tam. In da lahko grema samoplačniško AC, če hočema, da se 100% prepričama. In sma se odločila, da ne grema. Ker je pa le možnost za splav, mala ampak je. Sam če pa po drugi strani pogledaš je pa tako..če bi bilo karkoli narobe z bebico, bi si očitala, da nisem šla na AC. Ac me je pa strah, kaj če je otrok zdrav, potem bi se zgodil pa splav. Tk da človek sploh ne ve in je v dvomih, kaj narediti. Saj bo!! Tole pa nam pošiljam za srečo in zdrave
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 9.1.2009 14:44:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala ti za spodbudo in tudi jaz tako mislim. Cel internet sem prizskala, dokler nisem najdla nekih rezultatov, ki so me malo pomerili. Vseeno pa počakam pregled pri moji g. v četrtek, da se pomenimo o rezultatih. Upam da bo vse v redu. Lep pozdrav a
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 9.1.2009 17:02:43
|
|
|
|
misamuk
|
Evo me, VSE JE OK !!! Imeli bomo pa Kako sem jaz jokala, ko sem zvedla... pa bodoči očka tudi. Zdej pa hrabro naprej. Anonimna: nekateri ginekologi dajo vse nosečnice, ki imajo po nuhalni razmerje manja kot 1:3000 še na DHT, ker le-ta lahko spremeni rezultat do 10x na gor ali dol. Torej če imaš recimo po nuhalni 1:1850, lahko po krvnem testu v najslabšem scenariju razmerje pade na 1:185, kar pa že pomeni, da si upravičena do kromosomske preiskave (BHR ali AC). Samo zato. Spet drugi ginekologi pa tega ne naredijo. Kot sem že pisala bamoocham, je moja prijateljica imela 1:450 pa ni šla na AC ali BHR ker ji tega že ginekolog ni svetoval. Mi imamo rok drugače 20.6. torej sem danes 16t 6d. Ti anonimna javi, kaj si se odločila, te bomo spodbujali Bamoocham, še enkrat ti hvala za podporo
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 9.1.2009 19:26:38
|
|
|
|
bamoocham
|
Uuuu kk fajn!! Joj kk sem vesela, Misamuk zate! A kr deklino bote meli? No vidiš, pa je zdrava! Verjamem, da si se jokala, js bi se tut oz. sem se. Midve imava pa sam 2 dni v PDPju razlike. Js mam 22.6.09 Danes sem 16t4d. Čestitam še enkrat!!
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 12.1.2009 13:40:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene, najprej izkrene čestitke za uspešno opravljen test, in za punčko . Tudi jaz bi se jokala. Tudi jaz si mislim, da nosim punčko, tudi če moj si želi fantka... ne vem zakaj, se počutim bolj crtkana... hvala za še tvojo obrazložitev, za enkrat sva to dala na stran, da se ne preveč obremenjujeva... nam kar ratava... v četertek imam pa pregled pri g. in vidmo kaj ona reče. po moje, mi ne bo svetovala..., ma vidimo še njeno mnenje. jaz sem pa v 15t... tako da sem malo za vami. lep dan. anonimna
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 12.1.2009 18:31:54
|
|
|
|
TomTaylor
|
uf, kaj ste dale skozi Mene pa zanima koliko stane samoplačniška AC?
|
|
|
|
RE: BHR in/ali AC - rezultati 12.1.2009 18:34:41
|
|
|
|
avgust09
|
čestitam super da je vse ok in pa seveda za punčko tudi jaz si jo želim
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?