|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zastoj plodove rasti
23.12.2008 18:45:39   
nina166
Pozdravljene!

Tiste, ki ste imele sum na zastoj plodove rasti, ali ste bile sprejete v porodnišnico ali ste hodile samo na ctg?

Jaz sem imela danes pregled. Ravno danes sem dopolnila 25. teden, vendar je naša punčka velika samo 1700g, obseg glavice ima za 34. teden, nogico in obseg trebuha pa samo za 30. teden. Poleg tega se je v zadnjih 3. tednih zredila samo za 100g, obseg trebuha pa se ji ni nič povečal. Jutri imam ctg v porodnišnici in me zanima kako potem to poteka. Če ima katera izkušnje s tem, bi bila zelo vesela njenega mnenja. Grozno me namreč skrbi, da bi bilo kaj narobe.

Hvala!

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zastoj plodove rasti
23.12.2008 19:27:14   
simonakr
Predvidevam, da si 35 teden, ane? CTG - enostavno prideš, se sprejmeš pa počakaš da ti ga posnamejo. Točno kam greš pa vprašaj v sprejemni.
Za zastoj rasti pa se malo pozanimaj pri dr. Pušenjaku na MedOver forumu al pa kar v porodnišnici - samo tam ga je težko najdt.
Vso srečo

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.12.2008 19:42:32   
pokec3609
IZVIRNO SPOROČILO: nina166

Pozdravljene!

Tiste, ki ste imele sum na zastoj plodove rasti, ali ste bile sprejete v porodnišnico ali ste hodile samo na ctg?

Jaz sem imela danes pregled. Ravno danes sem dopolnila 25. teden, vendar je naša punčka velika samo 1700g, obseg glavice ima za 34. teden, nogico in obseg trebuha pa samo za 30. teden. Poleg tega se je v zadnjih 3. tednih zredila samo za 100g, obseg trebuha pa se ji ni nič povečal. Jutri imam ctg v porodnišnici in me zanima kako potem to poteka. Če ima katera izkušnje s tem, bi bila zelo vesela njenega mnenja. Grozno me namreč skrbi, da bi bilo kaj narobe.

Hvala!

Ma sem šla zdej prav gledat v svojo 2 materinsko knjižico.
Po teh tvojih merah naj bi bila celo prevelika ali kako??????......Če praviš da si noseča 25 tednov, obseg glavice ima pa za 34 teden ??

Men je v moji 2 materinski napisano tkole:
21 teden: vse ustrezalo 21 tednu
30 teden: glavica ustrezala 29 tednu, ostalo pa 31 tednu
33 teden: glavica ustrezala 32 tednu, ostalo 33 tednu

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.12.2008 19:48:55   
nina166
Pardon, zatipkala sem se. Danes sem dopolnila 35. teden.

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.12.2008 19:58:20   
blaža
Ne skrbi. Lahko, da je čisto vse ok.

Za obseg glave, je malo razlike, za en teden in to ni panike.
Za obseg trebuha, so pa meni rekli, da ko izdihne zrak, da če ga takrat " slikajo" oz. ustavijo sliko, pol je manjši obseg, kar je logično.
Da je pridobila na teži samo 100g, je tudi vprašanje, če so oni točni, ki tudi za končno težo se večkrat zelooo zmotijo, tako, da ne skrbi.

Te bojo sigurno napotili naprej in te podrobneje preventivno pregledali oz. otročka. Ne delaj si skrbi, vsi otroci pač ne rastejo po njihovih grafih, pa se čisto normalno rodijo.

Vesele praznike ti želim tebi in tvoji družini!user posted image user posted image user posted image user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.12.2008 21:13:25   
CatJa
Ja, mojemu mlajšemu so v 34. tednu ugotovili zastoj in sicer je imel obseg trebuščka za 31. teden. Menda kar ni več kot štiri tedne razlike, ni tako kritično. So pa potem na dva tedna delali UZ meritve in na koncu je bilo samo še za dva tedna razlike. Sprva me je mislila zadržat v bolnici, potem sem le ostala doma na strogem počitku. Na koncu se je rodil povsem normalen otrok z merami 3510g, 51,5 dolžine in 34 obseg glavice. Že pri treh, štirih mesecih je bil pa itak nenormalno velik (za našo familijo user posted image ).
Tako da skrbi na stran in počivaj ter božaj bušija user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?