|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Luknjice na zobkih
24.12.2008 9:21:12   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Petr_a

jaz bi ti tudi kar ogromno krepkih rekla in to zelo krepkih.
otrok ima že 3 luknje v zobkih in sprašuješ če greš sploh k zobozdravnikuuser posted image
Svaka čast

Je pač vprašala, ker ne ve kaj naj......ne vem zakaj bi morala biti deležna nekaj krepkih.......

moja hči je stara 20 mesecev pa še tudi ni bila pri zobozdravniku......

Moja je stara 19m, pa tudi še ni bila pri zobozdravniku. Na prvi pregled kličejo šele pri 3 letih, ker imamo na žalost samo eno zobozdravnico in je prezasedena.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 26
24.12.2008 11:02:00   
Anonimen
Ne vem, jaz bi šla na tvojem mestu čimprej k zobozdravniku.

Moj sin ima 15 mesecev in sem ga prejšnji teden prvič peljala na pregled. V našem kraju jih pošiljajo šele pri 3 letih. No, v bistvu sem šla sama k zobozdravniku in ko sem končala, sva ga z  zobozdravnikom peljala v ordinacijo, pa si je ogledal lučke, iz rokavice so mu naredili zajčka, pa uno za pihat so mu dali v roke, pa na stolu gor pa dol itd. Full tega no! Svaka čast zobozdravniku! Sine se je smejal, malo pokazal zobke in to je blo to. Je bil prav vesel v ordinaciji. Januarja grem zase spet in zopet ga bom vzela s sabo.
Hodimo pa k privatniku, vreden vsakega eura.

(odgovor članu katra55)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
24.12.2008 11:10:06   
Petr_a
če pomeni biti popolna mama,da otroka peljem pravočasno in prej k zdravniku,ja pač sem in sem ponosna na to user posted image user posted image

pa očitno sem preveč popolna saj pri nas imamo tudi eno samo otroško zobozdravnico,pa moj otrok ni pri njej,ker mi ne ugaja,sina vozim k zobozdravnici v drug kraj 1 uro vožnje do nje v eno smer.
kakšna popolnost kajne nicimojauser posted image

(odgovor članu nicimoja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
24.12.2008 21:15:09   
ThinkPink
Mi smo pa pri 16m bili že 3x pri zobozdravniku, 4. gremo pa januarjauser posted image .
A nismo rekorderji??? Z zobki je vse bp, hodimo pa samo toliko, da se malo pokažemo in pomenimo, da se otrok navadi zobarja in mu ni bavbav.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 29
24.12.2008 22:01:44   
jakaracman
Naša ima od pol leta naprej preglede na pol leta.Sedaj pri 3 pa hodiva vsake 2 meseca na premaze.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 30
25.12.2008 10:49:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

Naša ima od pol leta naprej preglede na pol leta.Sedaj pri 3 pa hodiva vsake 2 meseca na premaze.

Kakšne premaze? Res ne vem user posted image .

(odgovor članu jakaracman)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
25.12.2008 12:00:56   
jakaracman
Za zaščito zob.Plus tega je, da se otrok tudi navadi posegov v ustih.Vse skupaj traja malo časa 2 minutke je neboleče.Naredijo pa po 2 , lahko pa tudi 4 zobke če je otrok priden.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
25.12.2008 20:02:24   
Anonimen
Aha, hvala. user posted image

(odgovor članu jakaracman)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
28.12.2008 21:14:29   
Marelica
Ja, pa so res različne prakse povsod. Jaz o teh premazih še sploh nisem slišala, pa sem bila z 2,5 letno hčerko že 2x pri pedontologu, se pokazat samo in na pogovor. user posted image
Naš otroški zobozdravnik naredi tudi pravo pridigo, česa vse ja ne, tudi če vidi lepe zobke. Nič oz. čisto malo sladkarij, pit samo vodo, redno čistit zobke po obroku... sem mu morala kar malo oporekat, da hčerki ne morem vsiljevat vode, če sama pijem sok in da smo kar vsi bolj sladkosnedi in se vsak dan znajde še kaj sladkega v ustih. Da bi pa po vsakem obroku zobke drgnil, se mi pa tudi zdi nesmisel. Smo se kar malo nasmejali, sploh ker je rekel, naj še svoje navade raje spremenim.user posted image  Saj ne rečem, pazit je treba, pretiravat pa spet... no, kakor kdo. Jaz se sladkarijam in soku pač ne mislim odpovedat na račun zob. Se mi pa zdi pomembno, da se zobke pred spanjem temeljito očisti in če bi videla kakšno luknjico sploh ne bi bilo vprašanje iti ali ne iti k zobarju. Na srečo sem imela sama že iz otroštva lepe izkušnje z zobarji, kljub plombicam in tudi zdaj redno hodim k zobozdravniku. Enako si želim za svoja otroka, ker se mi tudi smilijo otroci s piškavimi zobki.  Na srečo sta moja otroka pred belimi haljami zelo pridna in sodelujeta, tako da sta vedno pohvaljena.  Pri boječih otrocih pa mislim, da tudi niso vsi starši krivi za paniko, otroci pač različno sprejemajo... Drugo je pa res, če otroku ne daš priložnosti, da zdravnika tudi v lepi luči spozna.

Tako da zobke čimprej pokazat, dokler še ni treba vrtat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
29.12.2008 12:13:50   
Gordana-3
otroka z luknjicami čim prej k zobozdravniku. moja ta večja 4,5 letna pupa je tudi prvi luknjici dobila pri 2,5 letih, pred tem smo že hodili k zobozdravniku na mazanje s florom, ker je na zgornjih dvojkah dobila bele fleke - začetek kariesa. zobozdravnica je sicer rekla, da pri tako malih otrocih še ne vrtajo, ampak da bi bilo škoda, če bi izgubili zobka. zobka je popravila, čeprav se je hčerka obakrat drla ko jesihar in ne vem, kako je še v drugič držala usta do konca odprta, da je zobozdravnica končala z delom. preostale štirke in petke ji je zalila, da luknjica tam ne more nastat. pa smo tudi čohali zobe skoz. ta večja je bila večkrat pri zobozdravniku, kot pri zdravniku. še ko sva prišli k zdravniku, je držala usta odprta user posted image . tudi sedaj hodimo redno na vsakih šest mesecev. tu je še ta mala, 2,5 letnica, pri zobozdravniku je bila tudi že ene 5x sigurno. florovih premazov ji zobozdravnica ne dela, tudi štirke in petke niso zalite, ima pač boljše zobke od sestrice. le zgornja dvojka ji je zrasla čez enko in tam se je skoz nabirala hrana, tako da smo tisti predel morali čistiti z zobno nitko. nekako pred drugim letom ji je zobozdravnica ta predel zadelala z neko belo snovjo, da je zaščitila ta predel, da se hrana sedaj tam več ne nabira. joj, sem se razpisala ... želim povedati to, da ne želim, da je hčerki zobozdravnika strah tako, kot ga je mene. jaz se ga bojim kot hudič križa. ko sem šla na izdiranje osmice, mi je bilo kar slabo od strahu. zobozdravnika jima želim prikazat kot nekoga, ki je dober, ki ni noben bavbav in h kateremu bosta vedno šli brez strahu.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?