|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kolikokrat telovadba?
17.12.2008 11:10:47   
Mišni
A kdo ve, če je kje kakšen predpis, ki bi določal, kolikokrat na teden morajo npr. prvošolci imeti telovadbo?

Kolikokrat imajo pa vaši?

Velika rit je velika stvar.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kolikokrat telovadba?
17.12.2008 11:16:06   
nena m
Pri nas imajo trikrat na teden telovadbo, enkrat glasbo in enkrat likovni pouk. So pa imeli septembra plavalni tečaj in potem mislim da cel oktober in november ni bilo telovadbe, ker so (baje) morali nadoknadit tisto, kar so na račun plavalnega tečaja zamudili pri drugih predmetih.
lp

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.12.2008 11:25:37   
Volga
Na urniku jo imajo trikrat na teden, vendar jim velikokrat odpade, ker morajo kaj dokončat user posted image

(odgovor članu nena m)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.12.2008 11:57:28   
hubi
"So pa imeli septembra plavalni tečaj in potem mislim da cel oktober in november ni bilo telovadbe, ker so (baje) morali nadoknadit tisto, kar so na račun plavalnega tečaja zamudili pri drugih predmetih. "

Plavalni tečaj se šteje za ure telovadbe. Zato je treba prinesti notri ostale predmete, ki so v času plavanja odpadli. Na koncu šol. leta mora biti pri vseh predmetih vsaj 95 % realizacija. Telovadbe je drugače 3 ure na teden. Zakaj pa tel. odpada na račun drugega dela, so pa razlogi lahko in pri načinu dela učiteljice in pri načinu dela otrok. Ni pa seveda v redu nenehno vzemanje ur nekemu predmetu na račun drugega. Saj se naredi kdaj, ampak to naj bi bila bolj izjema.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.12.2008 13:27:57   
Lenny
Tri ure redne telovadbe tedensko + 2xtedensko še dodatna telovadba, h kateri hodi ves razred in jo starši doplačamo.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.12.2008 21:11:55   
Mišni
Zanima me zato, ker so pri nas zdaj "spremenili urnik" in imajo telovadbo zdaj samo 2--krat na teden. Pa me zanima, če se to sploh sme. Kar tako.
No, po moje ne kar tako, ampak zato, ker je ravnateljica dala telovadnico zunanjim uporabnikom v najem v času pouka in zdaj pač en dan ni proste telovadnice, kot je prej bila.
A se to sme? A to kdo ve?

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.12.2008 8:53:38   
Lenny
Po moje se ne sme. Če drži kolegičina izjava (je iz šolstva), potem je število ur predpisano.
Bo kakšna iz stroke povedala. Ampak dejstvo je, da se OŠ financirajo iz občinskih proračunov in zato otroci ne bi smeli biti prikrajšani, če bi rada ravnateljica še nekaj na trgu zaslužila z oddajo prostorov.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.12.2008 17:41:50   
Gina
V 1. razredu imajo otroci predpisano število ur pouka, oz. vsakega predmeta (ta hip je še tako, naslednje leto bo pri ma in sl malo drugače, moram še preučit zadevo). Sicer pa je na urniku 6 ur SL, 4 ure MA, 3 ure SPO, 3 ure ŠV, 2 uri LV in 2 uri GV. Realizacija mora biti praktično 100% na koncu leta, sicer iomaš veliiiiiike probleme dokazat, da boš naslednje leto to notri prinesel, ker boš potem naslednje leto imel manj kot 97% realizacijo....skartka, problemi brez veze, ne glede na to, da vse obdelaš in otroci vse znajo, ti inšpekcija lahko ful oteži življenje zaradi papirjev...in % realizacije. Aja, hotela sem pšovedat, da kadar imajo otroci plavalni tečaj 14 dni skupaj, da gredo te ure res v ure ŠV, ter da posledično nekaj tednov kasneje kakšna ura športne vzgoje odpade na ta račun. Da bi pa kar kompletno ŠV ukinili za en mesec je pa malo čudno, ne vem, če je kje taka praksa.

Pri ŠV je pa tako, da veliko šol sploh nima pogojev za izvedbo. Pri nas npr. imamo srečo, če smo 1x tedensko v telovadnici (tam nas je od 48- 56 otrok +2-4 učitelji naenkrat! čisto vsakičuser posted image ), ves ostali čas, se pravo 2 uri na teden smo v eni prirejeni učilnici, veliki pač učilnici primerno, ki sicer ima notri žoge, katerih ne moremo kaj dosti uporabljat, ker je prevelika možnost, da se bo kdo, če v tem prostoru teče, v koga spotaknil in poškodoval.user posted image user posted image user posted image user posted image . Tam težko sledimo učnemu načrtu, ker je vse prilagojeno mini prostorčku, pa "mirnemu" delu na blazinah, brez nekega ekstra gibanja. Dejstvo je, da nam občina Ljubljana obljublja telovadnico že menda 20 let, pa je še ne bo letos niti naslednje leto, torej so generacije zrastle gor s športno vzgojo zunaj ali v tem mini prostoru. Če imate šolo, kjer je otrokom omogočena telovadnica za samo en sam razred naenkrat, da ste lahko super ekstra special srečni.

Ne, ni prav, da otroci nimajo ŠV. MOrajo jo imeti, ker je to z zakonom tako predpisano. Ni pa nujno, da jo imajo v telovadnici, lahko jo imajo zunaj. Če so zdaj kakšne ure zamudili, jih morajo "not prinesti".

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.12.2008 13:20:16   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Če imate šolo, kjer je otrokom omogočena telovadnica za samo en sam razred naenkrat, da ste lahko super ekstra special srečni.

Ne, ni prav, da otroci nimajo ŠV. MOrajo jo imeti, ker je to z zakonom tako predpisano. Ni pa nujno, da jo imajo v telovadnici, lahko jo imajo zunaj. Če so zdaj kakšne ure zamudili, jih morajo "not prinesti".

Mislim, da nimajo sami, da so še drugi razredi zraven, ampak itak, da ni panike, ker jih je v razredu samo 12.

Kako pa je z razporeditvijo teh ur? Ker se mi zdi, da imajo zdaj enkrat na teden po 2 uri skupaj, potem pa še enkrat eno uro telovadbe.

A imajo lahko 2 uri skupaj?  Mislim, kakšen smisel ima to? Da imajo 90 minut telovadbe, a ni pa to malo preveč? Ne verjamem, da je to smiselno. To je najbrž bolj v smislu, da izkoristijo frej telovadnico pa da jim nihče ne more očotat, da nimajo 3 ure na teden. Čudno, da nimajo kar vseh 3 ur naenkrat, pa bi bilo rešeno.user posted image  Pa sja itak vem, da je brez veze kaj rečt, ker če bi npr. prišlo ven, da nimajo 3 ur, bi imeli pa pač eno uro kje na umazanem hodniku.

Bolj je res tisto vprašljivo, če je dovoljeno oddajati telovadnico na račun učencev, ki bi v tem primeru morali imeti ure telovadbe na hodniku, kjer se hodi z (mokrimi in blatnimi) čevlji.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.12.2008 17:06:50   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni
A imajo lahko 2 uri skupaj?  Mislim, kakšen smisel ima to? Da imajo 90 minut telovadbe, a ni pa to malo preveč? Ne verjamem, da je to smiselno.

Bolj je res tisto vprašljivo, če je dovoljeno oddajati telovadnico na račun učencev, ki bi v tem primeru morali imeti ure telovadbe na hodniku, kjer se hodi z (mokrimi in blatnimi) čevlji.

Lahko imajo 2 uri skupaj, ni pa smiselno.

Meni osebno se zdi vprašljivo oddajati telovadnico na račun učencev v dopoldanskem času. ne vem, če je kje to zapisano, je pa logično. Lahko pa vprašaš na ministrstvo.

A to mislijo dolgoročno tako izvajat ali kako, mislim a vse leto?user posted image  

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.12.2008 17:31:49   
Mišni
Pojma nimam, Gina, saj niti ne upam vprašat. Učiteljica mi je na govorilnih tako  rekla. Po moje je kar do konca leta, ja. Je pa škoda, ker jaz mojega otroka veliko laže v šolo spravim, če imajo tisti dan telovadbo. Potem ful rad gre in je konec raznih drugih vprašanj in prepričevaj.
Ampak bom raje tiho, ker vedno potem izpade, kot da se samo jaz nekaj vsajam. Čeprav je pa škoda.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?