Anonimen
|
Glede davkoplačevalskega denarja se strinjam, samo sej ne izkoriščajo samo Slovenci, če lahko tako rečem, kaj pa tujci pa cigani. Jaz pravim, če lahko cigan zakaj nebi on, pa da ne bo ker mislil, da podpiram kar koli. Poznam primer prijateljice-sošolke, ki ima problem, da je stara 26. let pa šedaj ne mora izvedeti očeta. Preprosto, mama ji noče povedati, v rojstnem pa nima napisano. Nemore z ničemer prisiliti mamo niti tožiti. Pa je sociala tako pritiskala na njo, če je ženska trmasta bo molčala. Kaj hočem povedati, da se prijateljici zelo pozna na čustvenem področju in notranje bolečini, ker ne ve kdo je oče. Malo pomislite na razvoj tega otroka, kako mu bo, ko ga bodo spraševali, kdo je očka, kaj je po poklicu.... Njej je to za vedno psihološko ostalo in še sedaj jo zvije. Celo zdravi se pri psihiatru, ker jo boli, da jo je lastna mati izdala! Seveda so dolgi in jezikavi jeziki kazali na očeta, vendar nima pravne podlage, da bi lahko sedaj potolikem času šla na sodišče in sprožila postopek. Namreč tudi v tej smeri je razmišljala, da bi poskusila, vendar je bila tako zavestna in fer do kvazi mogočega očeta, da ni vrtala, da nabi razpadel na njegovi strani zakon. Pa ni nokoli želela preževnine, živela je v revscini pri babici, samo želela si je očkata! Sedaj očeta na papirju in to je to. Skratka, pravne podlage ni, noben pa ne vpraša kako bo s tem otrokom, kako bo odraščal in kako bo kasneje v življenju. Naj premisli, jaz sem prepričana, da ve, pa tudi, če na kakšen drugačen način pride do sociale in pomoči, saj se lahko dogovorita, da otroka prizna, preževnine pa ne da. Drugo je, če je oče tujec in je pobegnil in ni iz EU unije, to so pa kolobocije, tudi ta primer priznam.
|