|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Meningitis?
5.4.2005 16:13:19   
frutka_
Pravkar sva z malim prišla iz sprehoda, ko me je zunaj na dvorišču ustavila soseda in mi v joku povedala, da ima njena ljuba vnukica meningitis ter da je v bolnici.

Seveda sem prestrašena tudi sama. Njena vnukica je približno iste starosti kot moj mali.

Mi lahko katera opiše meningitis in razl. oblike te bolezni..pred kratkim je namreč en mali fantek umrl zaradi njega ali ne?!

Prosim!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Meningitis?
5.4.2005 16:15:22   
Lunca1
Če se ne motim je meningitis vnetje možganskih ovojnic. Pa nisem prepričana.:zmeden:

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Meningitis?
5.4.2005 16:28:48   
cmokec
Jaz sem bila kot otrok na infekcijski, ker sem imela sum na meningitis. Spomnim se samo, da punktirajo v hrbtenični kanal. Grozno me je bolela glava, pa vrat sem imela čisto trd.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Meningitis?
5.4.2005 16:46:11   
Anonimen
ajoj frutka-hudo!
Vnetje možganskih ovojnic-Menengitis je posledica virusne ali bakterijske okužbe:povzročitelj doseže ovojnico,ki obdaja možgane,bodisi preko krvi bodisi neposredno,naprimerob vnetju zgornjih dihalnih poti ali ušes.Bakterije izovejo gnojno vnetje možganskih ovojnic,ki se mora zdraviti z antibiotiki.Virusno vnetje možganskih ovojnic lahko nastane ob mumpsu,ošpicah ali rdečkah.
Bolan otrok je apatičen ima glavobol,visoko vročino in bruha.Vsak dotik in gib je boleč.Pogosto otrok ne more premikati glave(otrdel vrat)Kadar otrok v ležečem položaju z stopali ne more doseči brade,je to alarmni znak za vnetje možganskih ovojnic.Pri dojenčkih se ne pojavijo tipični simptomi.So apatični imajo vročino,njihova zavest je motena,pogosto iamjo napade krčev.Če fontanela(mečava)še ni zaprta,se izboči.
V bolnišnici naredijo lumbalno punkcijo z njo se ugotovi ali gre za bakterijsko ali za virusno vnetje.Pri bakterijskem mora ostati vsaj 14 dni v bolnišnici in biti zdarvljen z antibiotiki.Pri virusnem vnetju otrok dobiva zdravila proti bolečinam in vročini,da se oblažijo simptomi.Če povzroča vnetje virus herpesa,je mogoča terapija z aciklovirjem.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Meningitis?
5.4.2005 18:51:43   
Mojca20
Jaz sem ga kot otroček prebolela kar 2x.Meningitis ni nevaren, če je ugotovljen pravočasno. Jaz vedno otroka, če ima vročino preverim ali lahko glavo brez bolečin potisne navzdol (brado do prsi).

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Meningitis?
5.4.2005 19:08:20   
ronja5
Evo link:
http://med.over.net/mojmalcek/revija-06-03/meningitis.php

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Meningitis?
5.4.2005 21:19:36   
urši*
js sem ga imela pri 3 mesecih!!! skoraj sem umrla , rekli so, da če preživim, da bom hroma!!! moram potrkat, z mano je vse vredu!!!:angel:
imela pa sem meningokok, torej ne od klopa , ampak virus,punktirajo pa iz mozga na hrbtenici, mislim da.
upam, da bo s sosedovo:duda: vse vredu!!!:angel::angel::angel:

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Meningitis?
5.4.2005 22:36:42   
frutka_
Najlepša hvala za info. Bom sporočila kako se odvijajo zadeve ampak kot kaže je stanje resno.

Upam, da bo deklica ozdravela ter se okrepila in kmalu šla domov iz bolnišnice!:rozica::angel::rozica:

Ronja hvala za link!:sloncek:

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Meningitis?
5.4.2005 22:41:35   
Mojca P.
Frutka, se ena stvar, ki jo dobis od klopa je pa borelija. Vem, ker jo imam (tud ni nic fajn).
Nimam pa pojma, ce jo lahko tudi mali staknejo. Mogoce katera ve??
V glavnem, sama nadloga s temi zuzki, a ne??
:rozica:

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Meningitis?
5.4.2005 23:24:18   
frutka_
Mojca jaz sem pravi žužkofobik...nisem ravno vzgled otroku s tem, ko se cela naježim ko kašnega vidim.;):zmeden::zmeden:;)

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Meningitis?
6.4.2005 9:16:31   
Seven*
Najhujse pri meningitisu je to, da ne mores napovedati posledic in izteka bolezni. Vse je odvisno od imunskega sistema otroka/odraslega.. Jaz sem ga imela pri 16 letih. Bilo je hudo. Za vedno se bom spomnila teh glavobolov.. Pojedla sem toliko ketonalov, da na koncu niso vec pomagali. So mi bolecine morali lajsati kar z injekcijami. Grozljivka..

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Meningitis?
6.4.2005 9:16:52   
Seven*
O bolezni sami je pa Neva lepo napisala...

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

nana
kora33

Ali vam je všeč ime Nana za deklico?

da (32%)

ne (43%)

je čudno (20%)

prvič slišim (6%)

Število vseh glasov: 503

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!