|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   aprilčice, se kaj dogaja?
5.4.2005 11:19:52   
Kati S
Oj!
Rok sem imela prvega, zdaj pa je že 4 dni čez!!!!! Sem že blizu živčnemu zlomu.... :((:hudicek::((
Kako pa kaj ve? Držte se!
Neposredna povezava do sporočila: 1
5.4.2005 12:09:53   
Kranjčanka
Oh, mi pa imamo čez 3 tedne rok, in tudi že malo pričakujemo ;)

Saj bo vsak čas, boš videla!!! Držim pesti za srečen razplet.:bravo:

LP iz Kranja

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.4.2005 12:38:27   
taška30
Oj!
Ja, še dobre tri tedne do PDP naše :roza:, mene pa že na trenutke malo zvija v želodcu od strahu. Pa niti ne vem, česa me je bolj strah - poroda ali potem ko pridemo s štručko domov :zmeden2:

Pripravljeno imamo že vse, razen par malenkosti (jogi, banjica, previjalna podloga, termometer, dude, flaše, plenice za enkratno uporabo... jooj, saj sploh ni tako malo). No, vsaj cunjice in pleničke so oprane in čakajo.

Počutim se še zelo v redu, tako da se mi prav nikamor ne mudi (kakor da imam jaz kaj besede pri tem :)- kdaj bo napočil tisti dan).
Pregled imam šele 14.4. (na tri tedne me naroča zdaj na koncu - jaz imam res eno čudno G :zmeden: ).

LP vsem aprilčicam in ostalim, Taška

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.4.2005 13:04:11   
sminc
Oj! jaz mam pa 23 rok, pa mi trebuh full otrdeve že cel teden. vceraj sem imela pregled in ctg, ki je risal hribčke in dolince na 2-3 minute. Ker me nic ne boli, ni izcedka, ne pretirano vlažnih hlačk- tak da bi lahko rekla da je plodovnica; me je poslal domov. Se vidimo spet v ponedeljek. Drugace sem pa ze tak naveličana, rada bi, da bi ze bilo konec, sam prekladam se še. Trebuh mam trd. Mislite da bo kmalu? Malinov prevretek pijem od nedelje,upam da bo kaj pomagal.
v pričakovanju Jasmina in mali:duda:

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.4.2005 13:15:06   
SU
Evo...še ena! PDP mamo 10.4., pa že komaj čakamo!! Danes sem imela ravno pregled in sem odprta za cca. 1 prst, pa baje se počasi pripravlja - kaj za :hudicek: naj bi to pomenilo?!? Glavica že pritiska na dol in nazaj, tko da upam, da bo mala štručka ta vikend zunaj!! Resnično že komaj čakam. Spim itak zlo malo, tako da po porodu verjetno ne bo take razlike... CTG pa v petek. Vsi navijamo, da bo "kaj pokazalo"!:) Vsem želim, da bi "zaključile" čim bližje PDP. Čakanje po PDP te mora res ubijat... Držte se dame!!! LP, Saša (39,2/7)

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.4.2005 13:22:19   
speli
tud jaz že počas vsega dost..PD 13.04., včasih me ponoči zvije za kake 2 uri na 10 minut potem pa zaspim in je vse O.k. jaz CTG šele v ponedeljek....
za vse ki ste na koncu vam želim da bi čimprej rodile, seveda z mano vred:)
Š

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.4.2005 13:22:57   
taška30
Tako!
Zdaj bom pa zakomplicirala! :ups:
Meni je G prejšnji teden naredila UZ in bila tiho kot vedno. Sem zvlekla iz nje 2 podatka: da je dete z glavo obrnjeno dol in da je velikost v redu.
Potem je rekla, da naj pridem čez 3 tedne (14 dni do PDP), ampak le k sestri , ne več k njej?!?
Dobro, kaj pa kakšen CTG? Kaj pa kakšen vaginalen pregled da vidi če sem že odprta? Mislim, no...
Se to vam zdi normalno? Res, da je cela nosečnost potekala popolnoma brez posebnosti in težav, pa vseeno...:zmeden2:
Mam občutek da jo bom kmalu zamenjala (G):hudicek:
Taška

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.4.2005 14:07:59   
Naja31
Evo, pa se jaz.
Rok je 11.4, ampak jaz imam kar obcutek, da se bomo nacakali. Prej me je tako skrbelo, da se ne bi kaj prezgodaj zacelo dogajati, zdaj pa mislim, da ne bo tako kmalu. Moja prijateljica je imela rok 29.3 in se vedno nic. Pa tu na forumu sem brala, da so nekatere rodile tudi 3 tedne po PDP. Pa saj to bo ze maj:)-

Pocutje je ok, samo mal manj sem mobilna, ker se zelo hitro zmatram in me vse kosti bolijo. Ponavadi zvecer mi trebuh zacne otrdevati, ampak ni se se zgodilo, da bi se to pojavljalo v istih casovnih razmakih, tako da niso popadki. V petek imam CTG in me prav zanima ce bo kaj pokazal.

Taska, jaz sem bila zadnjic narocena za CTG (to ti lahko samo sestra naredi, cperav mislim, da mora zdravnica potem pogledati izpisek,ne:zmeden:), in ce ne bi rekla, da imam ogromno izcedka in me skrbi, da ni plodovnica, sploh ne bi gledala vaginalno. No, potem sem izvedela, da nisem nic odprta, ampak drugace pa tega ne bi pogledala.

Lp, Naja :nosecka: se 6 dni

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.4.2005 14:52:35   
lunca77
hojla punce!

rok 15.4. pa mam zdej vsak teden pregled, ampak do zdaj je bil tud na tri tedne tko, da če je vse ok po moje to ni nič hudega :ups:. sestra te pa po moje pregleda (tud ctg dela sestra) ker te itak ne rabi vsakič ginekologinja (vsaj v pravilniku je baje tko :( ). ne vam pa če ti kakšne vaginalne preglede delajo do pdp razen če je kaj narobe.
pri nas je zaenkrat še zatišje čeprav tko kot ve tudi mi upamo, da bo kaj prej, me pa mal zvija vsake tolk,ampak nč posebnega.

vsem čim lažji in lepši porod pa zdrave in pridne :duda:.

lp lunca77

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.4.2005 14:59:07   
Arwen
Ojla! Hja, Taška30, mogoče imava pa midve isto G, ker mene tudi naroča na 3 tedne.:)- Na CTG me bo poslala šele 20.4., ko imam PDP. No, tebi je vsaj še kakšen UZ naredila, jaz pa našega sončka nisem videla že od morfologije.:(( Vaginalno me tudi ni pregledala že od 26. tedna. Ja, ja, tudi jaz razmišljam o menjavi...Pa, saj bo vse v redu!! Tebi in vsem ostalim aprilkam želim zdrave otročke in čim lažji porod. Lp, T.:rozica:

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.4.2005 15:22:35   
Annny
Arwen, to je res čudno..saj bi morala na vsakem pregledu (po morfologiji) iti na UZ in videti pikico...:zmeden2: Pa tole s CTG-jem je tudi ful čudno, da te ni naročila prej..

lp:metulj:

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.4.2005 20:36:31   
Kati S
Taška, meni so pri taprvem delali CTG šele od roka dalje, zdaj pa že od 8. meseca dalje na vsakem pregledu. Po mojem je odvisno od tega, če imajo ta stroj v ZD. No, vaginalno pa me sploh ne pogleda - sestra je rekla, da zato, da ne pride do kakšnih okužb tam dol. Je pa grdo in neodgovorno, da te naroča tako. Če jaz ne bi menjala gin, bi bilo z mano isto, saj pri nas dela zdravnica le enkrat na teden in težko prideš na vrsto. Tako pa sem zdaj v LJ, kjer delajo vsak dan in vse lepo klapa. Aja, pa tudi ultrazvoka sem imela v 30. tednu, pa na PDP, ko je pogledal, koliko plodovnice je še. Ful je kruto, ker bi rad videl otročička, po drugi strani pa ga razumem - če brca, potem tudi srček bije, ane?
Lepo odpravte, punce!

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.4.2005 20:50:07   
nikitta
Pozdravljene,
ravno danes sem imela pregled in pravi, da so moji krči verjetno posledica ledvičnih kamnov, vendar bo jutri ko bodo vsi izvidi, jasno kaj bi bil vzrok. Sicer, PDP je 30.4, a imam občutek, da bo prej, saj se moram okrog 20.4. prikazat v porodnišnici, da še tam pogledajo otročka, saj je tako velik, da G meni, da bom tudi v drugo CR!

Mednožje me tako boli, da komaj hodim (G pravi, da pritiska na kost), sicer, se pa počutm fajn.

Drage moje, lepo se imejete in čuvajte vaše zakladke!

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.4.2005 21:43:20   
m_m
Kaki čudni G! A niste nč rekle? Ponavadi bolj sestre kej zamuštrajo.

Drugač pa mam še 3 tedne. In nč ne bom huda če bo kej prej. POČUTJE: Niti za računalnikom se mi ne da več sedet. Bi rabla mizo z lukno za trebuh. Morm tak daleč sedet, da na ekran več ne vidim. ZDRAVJE: Tole vreme... ne grem več ven. Me je napihalo in zdej skos smrkam. Pa že itak težko diham. SPANJE: Kategorija zase. Isti bok zvečer, isti bok zjutraj. Pa ne ker tak fajn spim, ampak ker se ne morm premaknt. Jogi ma pa tak že lukno od nove teže. HRANA: Apetita več nimam. Še čokolade se mi ne lušta več. Včas jo pojem ker ne vem kaj bi drugega pa pogruntam, da mi sploh ne paše več. KILCE: Bolj kile. Do 7. meseca 9 dodatnih. V osmem pa skor še enkrat tolk. A je to možno?

Pregled mam na petke. Zadnji CTG nč posebnega.

Maja in ( :roza: )

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.4.2005 10:35:07   
barbaw
Jaz pa imam 20. rok, pa me vsake toliko zvije potem pa nič. Zgleda, da se maternica pripravlja. Naš pikec še vedno razgraja. Nič ne kaže, da bi se umiril in prišel. Glede na to kako smotano G imam jaz, saj nič ne pove, sem pa imela preglede do 36t vsake 4t, potem enega v 38t, drugi teden zopet enega. Vaginalno so me gledali do 36t, zdaj pa samo CTG in izmerili trebuh, pa tiste osnovne pritisk in kile ter voda. CTG je pa lepe hribčke kazal pri utripu, pri popadkih je pa samo en hribček. Nič še ne bo. Sicer nimam nobenih težav, ampak bi vseeno imela našega :duda: v naročju. Spim tudi jaz slabo, ampak mojega lubija pocrkljam, seksamo pa čakamo da bo kaj. Lubi me sicer sprašuje, če bi rada kaj pospešila, pa mu odgovorim, da zdaj pa že lahko počasi pride naš piki ven. Zoprno mi je edino to, ko vsi čakajo pa me morijo če je kaj. Saj je lepo, da so pozorni, ampak ko bo, bodo že zvedeli.

Držite se, pa naj vam čimprej mine to čakanje.

papa

(odgovor članu Kati S)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?