Pšemek
|
Kar se "razvajenosti" tiče mislim, da so že moje predhodnice dovolj napisale. Moja me že v porodnišnici ni pustila daleč od sebe. Redko kdaj sem se uspela stuširati ali najesti ne da bi moja mala začela jokati. Tudi spala je samo pri meni, ko sva prišli domov pa med nama z možem. Sem že mislila, da smo posteljico brez veze kupovali, saj sem se tudi jaz bala, da se bo navadila samo pri nama spati. Pa smo kasneje (mislim da okoli enega meseca) za foro poskusli jo dati zvečer spati v njeno posteljico. Najprej sem jo skopala, nahranila, jo malo še pocrkljala pa je zaspala kot mucica. Tako da nič se sekirat - vse ob svojem času. Imaš še zelo majhnega sinčka, ki je do sedaj 9 mesecev non stop poslušal tvojega srčka, tvoje dihanje, čutil tvojo toplino. Nič čudnega da si to želi še sedaj, saj se ob tebi počuti najbolj varnega. Glede dokumentacije pa: Davčno dobiš po pošti, prav tako rojstni list, kolikor vem najkasneje v treh tednih, čeprav sem ga jaz že prej. Ko sem ga dobila, sem začela rihtati zavarovanje tako, dasem našemu računovodji poslala rojstni list po faxu in že v dveh dneh sem po pošti dobila Potrdilo o veljavnosti obveznega zdravstvenega zavarovanja od ZZZS, ki velja en mesec in služi kot kartica, dokler ti je ne pošljejo. To urediš ti ali tvoj partner. Za otroški dodatek se ti ne mudi, saj imaš 90 dni časa, da oddaš vlogo (če oddaš v tem času, ti plačajo tudi z nazaj, sicer dobiš dodatek od tistega meseca, ko vložiš). Jaz sem si obrazec sprintala, ga izpolnila, na CSD pa ga je odnesel mož, ko je urejal očetovski dopust. Spodaj sem ti pripela linke, če te še kaj zanima. Osebna ali potni list nista obvezna do polnoletnosti, jih daš delat, ko boš s sinčekom kam v tujino potovala, sicer ti lahko do takrat že poteče. Sicer pa oddaš vlogo za to na upravni enoti. Za vrtec ti ne znam svetovati, ker še nismo oddali, ker bo naša šla kasneje v vrtec. Upam d sem ti kakorkoli pomagala z odgovori. OBRAZEC: http://www.csd-lj-siska.si/pdf/VLOGA-DP3-OD.pdf Spletna z vsemi info.: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/otroskiDodatek.asp