|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   frišna mamica -nekaj vprašanj?
10.12.2008 13:25:37   
Claudi
Lep pozdravček!

Iz foruma nosečnost sm se preselila na forum dojenček in vas že veselo prebiram, ko cartam svojega 14 dni starega sinčka user posted image

Zaenkrat je kar priden, ponoči se lahko naspimo 3 do 4 ure v kosu, podnevi pa bolj malo spi, sicer ne joka veliko, le buden je.Se tudi dojiva, po flaški sem mu samo v P dajala, zdaj doma pa malo čajčka po flaški, drugače bi pa rada čimdalj dojila, če bo šlo.

Imam pa nekaj vprašanj za vas in upam, da mi bote lahko pomagale:
- Noče spati v svoji posteljici, spi pri nama na sredini.Če ga položim v svojo je zelo nemiren, joka, čeprav je posteljica obložena in vse....Ko pa pride k nama je vse uredu in lepo zaspimo.
Mislite da sva ga že razvadla in da ne bo spal v svoji?Tudi na sploh zelo težko spi sam, tudi čez dan, more  nekdo zraven njega ležat ali pa da se ga drži v naročju.
- Me pa zanima še vsa dokumentacija za user posted image  , ki jo je treba urediti?
Najprej moram počakati rojstni  list?Upam, da ga bom kmalu dobila.Je že 14 dni od poroda, rodila sem pa v PO.Potem če prav vem uredim otroški dodatek na CSD?Davčno mi pošljejo sami?Nevem pa kako je glede njegovega zdravstvenega zavarovanja?Urejam to v moji službi?Potem je tu še osebna in vrtec?

Je to vse? Ali sem še kaj spustila?Joj, kr dost letanja me čaka....Pa nevem ali naj to še letos v decembru urejam ali naj počakam čez praznike in  se po novem letu ukvarjam s tem?

Za odgovore se vam že v naprej lepo zahvaljujem.

papa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: frišna mamica -nekaj vprašanj?
10.12.2008 13:29:08   
Petr_a
nehajte že enkrat z razvajenostjo in ne poslušaj drugih.
ne otrok Ni razvajen.
ja itak  da hoče mamico,da se počuti varen.otork potrebuje nekoga ob sebi,to je čisto normalno.
Glede dokumentov: davčna pride po pošti,zdravstveno urejate v službi ti ali tvoj mož,ja rojstn ilist pride  po pošti.Če ne mislite potovat osebno ne delaj še,saj se otroci hitro spreminjajo in boste kaj kmalu mogli delati novo
Glede vrtca sem ga jaz vpisala 6 mesecev prej oz. oddala vlogo preden je šel

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.12.2008 13:30:05   
Taula
V posteljico mu daj kako tvojo majico, da te bo vonjal.user posted image Pa itak spi na boku in ima podporo na hrbu . Jaz sem ji dala za hrbet zvito dekico, pokrila z odejico, čez dala 2 igrači ga je čutila,da jo neki obdaja in je spalauser posted image
Davčno smo mi dobili sami, potem urediš na CSD za otroške, zavarovanje za otroka ureja lahko mož ali ti v službi-je fino da ima čimprej svojo kartico otrok, ker imate pri 1 m pregled. Osebna ni nujna takoj, vrtec pa če imate gužvo čimprej.

< Sporočilo je popravil Taula -- 10.12.2008 13:32:01 >

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.12.2008 13:33:45   
Petr_a
pri 1 mesecu in tudi malo kasneje date starši zdr. kartico

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.12.2008 13:34:50   
Taula
Meni so v lekarni komplicirali pri 1 m.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.12.2008 13:38:15   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

V posteljico mu daj kako tvojo majico, da te bo vonjal.user posted image

Jaz sem to prakticirala, pa je malo pomagalo, zdaj smo kupili ninico, ki je lažja, bolj mehka in opažam da jo raje drži, si jo vlači na obrazek in tudi bolje spi. Sem jo pa oprala in pol cel dan nosila pod majco, da se je nalezla mojega vonjauser posted image . Tudi njegov frišen kouter sem si mal zavila okoliuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 10.12.2008 13:39:34 >

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.12.2008 13:41:18   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Petr_a

pri 1 mesecu in tudi malo kasneje date starši zdr. kartico

Jutri imamo prvič pediatra in imam samo svojo ZK. Njegove še niso poslali, če glih je mož uredil vse potrebno takoj po rojstvu.Upam, da ne bo kompliciranja

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.12.2008 14:03:25   
ninini
Glede razvajenosti pri  dojenčkih mislim,da nekatere močno pretiravajo.Zakaj pa imamo otroke hudiča,da jih nikoli ne bi smeli pocartljat,pa nikoli nosit po rokah,pa bog ne daj da bi spal v naši postelji.Dajte no,jaz svoje tri sončke  zelo rada cartljam  tudi kot dojenčke sem vse imela veliko na rokah,kdaj spala zraven njih...pa noben ni razvajen,s tem pokažeš otroku samo da ga imaš rad,in bližina še nikomur ni škodila.Razvajenost je čisto nekaj drugega-ne pa to da otrok ne zaspi sam.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
10.12.2008 15:10:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ninini)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
10.12.2008 20:48:18   
kamilija
IZVIRNO SPOROČILO: ninini

Glede razvajenosti pri  dojenčkih mislim,da nekatere močno pretiravajo.Zakaj pa imamo otroke hudiča,da jih nikoli ne bi smeli pocartljat,pa nikoli nosit po rokah,pa bog ne daj da bi spal v naši postelji.Dajte no,jaz svoje tri sončke  zelo rada cartljam  tudi kot dojenčke sem vse imela veliko na rokah,kdaj spala zraven njih...pa noben ni razvajen,s tem pokažeš otroku samo da ga imaš rad,in bližina še nikomur ni škodila.Razvajenost je čisto nekaj drugega-ne pa to da otrok ne zaspi sam.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.12.2008 21:37:05   
Nagajučk
Da ne spi v svoji postejici, ni nic takega. Menim, da skoraj vsi user posted image dajo to fazo skozi. Vsak user posted image pa ima svoje obdobje. Mi ga imamo zdaj. Od začetka mi je 5 mes. spala celo noc v svoji posteljici. Pol se je pa pocasi zacelo zbujanje 1x, pol po 2x/noc. Zdaj pa se v svoji posteljici noče več spati. Kar je blo kar kriza zame, ker smo lepo vsi pančkali celo noč, zdaj pa nič več. Ampak tko je in sem se mogla navaditi, da jo moram potolazit, dati cajcek vcasih. Ni pa zmeraj zejna, vecino sanja in se potem zbudi s krikom (da skor s pojstle dol padem) in vcasih rata jo dati nazaj v posteljico, vecinoma pa ne. In potem spi pri nama. Upam, da je to le faza oz. del odraščanja in se spet trudim jo dajati v njeno posteljico. Ne rata vsako noc in od kar se je pricela zbujati se ni prespala cele noči v svoji pojstli. Tko, da se šlepa pri nama (zdaj je stara 8M).
Tudi jaz bi rada, da spi v svoji p. ,ampak trenutno ne rata, tko da vsaj spimo, ce je pri nama en del noči.
Bo ze minilo, slej ko prej, vazn da vsaj pri mamiki zaspi, kjer se (kot vsak user posted image ) počiti varno in sproščeno..

Probaj, ko pri vama trdno zaspi, jo potem dati v posteljico. Počasi navajaj user posted image spati v svoji posteljici. Pri nekaterih gre to hitro, pri nekaterih pocasnjee, pri enih traja in traja, tja do tretjega leta. Odvisno od user posted image . Če pa pri tebi le v miru zaspančka, user posted image objami, polubčkje in skupaj zapančkejta (bosta vsaj kaj imela od noči)!

Za dokumentacijo pa kot je ze navedla Petr_a. Za vrtec sem jaz oddala vlogo koj ko se je mala rodila.

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.12.2008 10:30:17   
Pšemek
Kar se "razvajenosti" tiče mislim, da so že moje predhodnice dovolj napisale. Moja user posted image  me že v porodnišnici ni pustila daleč od sebe. Redko kdaj sem se uspela stuširati ali najesti ne da bi moja mala začela jokati. Tudi spala je samo pri meni, ko sva prišli domov pa med nama z možem. Sem že mislila, da smo posteljico brez veze kupovali, saj sem se tudi jaz bala, da se bo navadila samo pri nama spati. Pa smo kasneje (mislim da okoli enega meseca) za foro poskusli jo dati zvečer spati v njeno posteljico. Najprej sem jo skopala, nahranila, jo malo še pocrkljala pa je zaspala kot mucica. Tako da nič se sekirat - vse ob svojem času. Imaš še zelo majhnega sinčka, ki je do sedaj 9 mesecev non stop poslušal tvojega srčka, tvoje dihanje, čutil tvojo toplino. Nič čudnega da si to želi še sedaj, saj se ob tebi počuti najbolj varnega.
Glede dokumentacije pa: Davčno dobiš po pošti, prav tako rojstni list, kolikor vem najkasneje v treh tednih, čeprav sem ga jaz že prej. Ko sem ga dobila, sem začela rihtati zavarovanje tako, dasem našemu računovodji poslala rojstni list po faxu in že v dveh dneh sem po pošti dobila Potrdilo o veljavnosti obveznega zdravstvenega zavarovanja od ZZZS, ki velja en mesec in služi kot kartica, dokler ti je ne pošljejo. To urediš ti ali tvoj partner.
Za otroški dodatek se ti ne mudi, saj imaš 90 dni časa, da oddaš vlogo (če oddaš v tem času, ti plačajo tudi z nazaj, sicer dobiš dodatek od tistega meseca, ko vložiš). Jaz sem si obrazec sprintala, ga izpolnila, na CSD pa ga je odnesel mož, ko je urejal očetovski dopust. Spodaj sem ti pripela linke, če te še kaj zanima.
Osebna ali potni list nista obvezna do polnoletnosti, jih daš delat, ko boš s sinčekom kam v tujino potovala, sicer ti lahko do takrat že poteče. Sicer pa oddaš vlogo za to na upravni enoti.
Za vrtec ti ne znam svetovati, ker še nismo oddali, ker bo naša šla kasneje v vrtec.
Upam d sem ti kakorkoli pomagala z odgovori.

OBRAZEC: http://www.csd-lj-siska.si/pdf/VLOGA-DP3-OD.pdf
Spletna z vsemi info.: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/otroskiDodatek.asp

Naj sreča ne premami te v prevzetnost in nesreča ne poniža v sužnja.
Ostani to, kar si, kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz!
(Evripid)

(odgovor članu Nagajučk)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.12.2008 22:29:07   
Medeja75
"razvajenost" - takole bom rekla. Se za nobenega nisem slisala, da je od prevec ljubezni postal huligan, ropar, posiljevalec ali serijski morilec. Od premalo ljubezni pa lako karkoli od tega. Torej, a je tukaj sploh kaj za debatirat??
Ce se kateri ljubi, je zelo fajn prebrati knjigo Povezovalno starsevstvo. Je veliko napisanega na take teme.

(odgovor članu Pšemek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.12.2008 22:33:43   
čipka
http://www.mojmalcek.si/teme/dobro_je_vedeti/74/dokumenti_za_novorojencka.html

EVO TUKI MAŠ LINK ZA DOKUMENTACIJO

Tudi jaz sem rodila v Postojni in je skor 1 mesec trajalo preden so mi poslali r. list, -zdr.zav. urejaš v svoji službi. Davčno boš pa dobila po pošti čez kakšen mesec pa pol.

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.12.2008 9:56:49   
Claudi
Hvala vsem.
Rojstni list sm že dobla, ostalo pa bom urejala ta teden!

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.12.2008 14:42:44   
mateyka
eh, nič se ne sekiraj, vedi, da je lahko čez eno leto vse drugače. naša ni bila nobena carta, do 1 leta +  spala v svoji pojstlici in je najlepše spala sama. no zdaj pa spi v veliki pojstli, ker se v svoji zbudi čez 1 uro in tuli da hoče ven. + objemat se je začela in crkljat v naročju, kar ji prej na pamet ni padlo sami od sebe.
tako da, meni se zdi da se te stvari tako spreminjajo, da je težko reči, da ga na nekaj navadiš in potem je tako. pri nas recimo ni. je bla lepo "navajena" in to je sama izbrala, potem pa ji je nekaj drugega zapasal. če te ne moti, da spi med vama, bi jaz pustila. ali pa počakala, da tdno zaspi in ga potem premestila. tako jaz delam, ko zaspi čez dan v mojem naročju. valjda ne bom 2 uri sedela z 10 kilami na nogah, dam jo v posteljo, ko je komica user posted image

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.12.2008 18:50:26   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: Claudi

- Noče spati v svoji posteljici, Najprej moram počakati rojstni  list?Upam, da ga bom kmalu dobila.Potem če prav vem uredim otroški dodatek na CSD?Davčno mi pošljejo sami?

Naša se je prvih 14 dni stalno prebujala ponoči (smo bili skoraj celo noč pokonci) in ravno tako je pri nama zaspala... in potem sem ugotovila, da ji je verjetno premraz (ja, to je pa zato, ker poslušaš patronažno, kolk naj bi bili oblečeni in koliko stopinj mora biti v prostoru- vsak otrok je poglavje zase!! in mamca moraz opazovanjem ugotoviti,kaj njemu odgovarja). Tko da smo kupili termoforček in zdej splohni več problema! Srečno

Na rojstni list smo čakali 3 tedne. Za otroški greš na csd z izpolnjenim obrazcem.
Za davčno je treba zaprositi na upravni enoti (tja greš z rojstnim listom).
Pozanimaj se, koliko prispeva vaša občina za novorojenčka.

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?