|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vse ki vam je ime TIA, oz. imate hčerkice s t...
4.4.2005 8:28:17   
Pikapolonica
Hoj!

Tudi mi jo imamo. Tio namreč. Pa se približuje krst in je seveda problem zaradi krstnega imena. Župnik nas je sploh čisto čudno pogledal, ko smo mu povedali kako ji je ime in izjavil: Ja, kam ste pa šli po to ime... Glih tolk da mu nisem rekla, da sem ga kupla na tržnici....

Zato me zanima s katerim imenom ste krščene ve oz. vaše pupike. Včeraj sem tudi brskala po knjigi Svetniki in godovni zavetniki, pa nisem našla nič primernega. Razen morda Tia Aja.

HELP!

LP, Pikapolonica
Neposredna povezava do sporočila: 1
4.4.2005 8:45:37   
mia-1
Nekateri zupniki pac komplicirajo sto na uro, z nekaterimi se da pa prav lepo zmenit, da to ime napise tudi v krstni list.Brez da te ponizuje kje si to ime nasel.Mam obcutek, da se bodo morali tudi zupniki sprijazniti s tem da prihaja nova moda imen.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.4.2005 8:49:28   
samuelion
Ce je zupnik sodobnih nazorov, ti bo on najbolje pomagal. ;)

Neposredna povezava do sporočila: 3
4.4.2005 8:53:44   
dory
Nas je tud tezil...pa nimamo Tie ampak Maja :)...tko da smo mogl doslepat se Lin ampak samo za verske zadeve :)

Neposredna povezava do sporočila: 4
4.4.2005 9:14:16   
viv_
Odvisno od župnika... Pri nas je Mirna, pa je rekel da kul, da to izhaja iz Marija in ima v krstnem listu Mirna :)

Neposredna povezava do sporočila: 5
4.4.2005 9:15:30   
Pikabu
Ne vem, ali res eni duhoniki komplicirajo, ampak kar jh jaz poznam, ne zahtevajo, da morajo starši dodati še eno ime. Pri tem naj bi šlo za to, da ima otrok svetnika. Ker pa svetnikov s temi imeni (še) ni, je pač potrebno poiskati, kateru imenu svetnika se to ime najbolj približa, ali pa bi lahko bila izpeljanka iz tega imena.

Neposredna povezava do sporočila: 6
4.4.2005 9:33:42   
Anonimen
Včasih, če je tako, dodajo enostano ime svetnika, ki je na koledarju na rojstni dan otroka.

Neposredna povezava do sporočila: 7
4.4.2005 9:48:44   
smrček
Da ti mal pomagam....
Povzeto iz knjige Najlepša imena za novorojenčka:
Tia z različico Tija je zelo redko žensko ime. Zelo redke so tudi njene možne različiceoz. izhodiščne oblike Tiana, Ticijana, Ticjana, Tijana, Kristiana, Kristijana, Timoteja. Ime Tia z različico Tija je nastalo po krajšanju iz imen, ki imajo v svoji sestavi glavni sklop -tija, -tia.

Neposredna povezava do sporočila: 8
4.4.2005 10:06:04   
puncica
Pri nas mamo čist navadno Janjo pa si župnik ni mogo zapomnit kako ji je ime sem ga 3x spomnla:)- Drugače pa imajo Tio naslednje RR-jevke, pa jih kontaktiraj, če se ne oglasijo:
22.01.2005 NIKA TIA (Tina26) :roza:
06.02.2004 TIA (KATJATIA) :roza:
16.02.2004 TIA ZOJA (tia zoja) :roza:
02.03.2005 TIA (tanaja*) :roza:
29.06.2004 TIA in LIU (tia&liu) :roza:
31.08.2004 TIA (pupica&TIA) :roza:
02.09.2003 TIA (Vallery!) :roza:
30.10.2004 TIA (tia&silvija) :roza:
18.12.2004 TIA (tiha) :roza:

Pa čim manj komplickacij ti želim, če ne pa pejta drugam. Sej je dost cerkev na slovenskem a ne:)-:zmeden2:

Neposredna povezava do sporočila: 9
4.4.2005 10:06:33   
Pupica
svašta:ups::ups::ups:
Ja toj isto kot da b jaz pol rekla, ne bom imena menjala otroku ampak bom kr župnka zamnjenala(če pravte da eni nč ne komplicirajo eni pa zlo)
Mislim, pa to ni res no:hudicek::hudicek::hudicek:

:pika: a zdej je tvoja Tia Aja ima dva imena???AL kuko?

:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:

Neposredna povezava do sporočila: 10
4.4.2005 10:35:40   
Pikapolonica
PUPICA, ne,ne, moja Tia je in za vedno bo le Tia. Samo, če bo župnik zahteval da si izberemo še eno ime (krstno ime za v krstni list) izmed svetnikov oz. godovnih zavetnikov, si bom pač morala enega izbrati. Tako kot si je Teja morala izbrati še ime Lin (kot je napisala tudi samo zaradi verskih zadev) No, in izmed vseh, ki sem jih včeraj našla v tisti knjigi, mi je še najbolj padla v oči kombinacija Tia Aja (Aja je bila neka nuna, kaj pa jaz vem...). Sicer pa sem bila tudi jaz presenečena nad župnikom ko se je tako čudno odzval. No, ga bom pa težko zamenjala, ker spadam v to faro, še posebej pa zato, ker sta tast in tašča v naši cerkvi zelooooo aktivna in bi bilo to nekaj najbolj groznega :hudicek: .

Hja, v življenju so vedno kakšne ovire, če ne bi bilo preveč dolgočasno.... ;)

SMRČEK in PUNCICA, hvala za tista imena.

Neposredna povezava do sporočila: 11
4.4.2005 11:34:55   
pravljica
moja je Taja in niti pod razno je nismo krstili drugače kot s tem imenom! lahko bi bila Tatjana...ampak ona je Taja in samo Taja - ni blo nobenega problema

Neposredna povezava do sporočila: 12
4.4.2005 11:38:59   
kofetek2010
naš je Gal in je župnik našel nekega opata s tem imenom - po cerkvenem koledarju je 16.10. Gal - na gasilskem pa piše Jadviga :)-:)-:)-

lp
:nosecka:jana73

Neposredna povezava do sporočila: 13
4.4.2005 12:19:42   
TaRe*
Pupica...če boš dala tukaj krstit,vprašanje,kaj bo tvoja dobila še zraven:zmeden:
Ne vem,no.Saj ta župnik je baje drugače vredu,vendar tudi ni vedel,da je Tamara lahko krstno ime.Halooo.Pa valda ni edina v tej fari,saj je to dovolj pogosto ime.Ko sva z mojim že začela razmišljat,da bi ji dodala še Eva,je pa končno našel v tisti svoji bukvi svetnico Tamaro,tako da je bilo OK.
No,ko so pa mene krstili,pred 30timi,me je pa oči skor iz cerkve odnesu na dan krsta,ker je začel župnik komplicirat,češ kakšna imena zbirata moja dva(tudi brat nima tako pogostega imena).Na koncu smo ugotovili,da je tudi moje ime imela svetnica.Mene pa je ta župnik celo preimenoval in me je vsa leta klical Špela,kar pa čisto slučajno nima nobene povezave z mojim imenom.
Kaj češ,hoteli so uveljavljati svoje..sploh tisti ki so že malo v letih:zmeden2:

Neposredna povezava do sporočila: 14
4.4.2005 13:03:19   
lin
Kaj pa Tia Ana

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Ime
honey_bee

Izbrala bi... :)

Nuša (30%)

Neža (34%)

Maša (36%)

Število vseh glasov: 126

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!