|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče nič nezmiksanega - HELP
3.4.2005 19:40:24   
Zvončka
Naša 8 mesečna zlata punčka je zelo izbirčno dete, kar se hranjenja tiče. Predvsem noče (ne more?) jesti nič, kar ni popolnoma zmiksano v gladko pasto (in je potem temu primernega okusa). Če dobi kakšno pikico v usta, se začne najprej kremžit, potem pa ji dela kao na bruhanje in kar ne more oz. noče požirati. Niti gresa noče, ker so zrnca, in kar vidim, kako jo zbada po ustih. In ko tako trpi, se mi seveda smili.

Naj povem, da sem ji vedno skušala dajat tudi nezmiksano, ker sem bila mnenja, da se z miksanjem otroka slabo nauči hranit (predno sem imela otroka, sem bila ful "pametna", zdaj nisem več, ko imam ravno jaz otroka, ki noče jest koščkov).

Problem nastane, ker se veliko stvari ne da zmiksat do njene mere gladkosti, npr. pašto sem danes ful miksala, pa so bile še pikice in je bil ljubezni trud zaman. Tako da se mi zdi da je vedno eno in isto - zelenjavno mineštro (včasih z meskom ali jajčkom) in sadje ter skutke in jogurte. S tem da: ne mara sladkega, mineštrice brez kake čebule (vse zelo blago) in razen kakega Frutka in skutke nič kupljenega, nobenega LINO-ta ali bognedaj kake zelenjavne kaše. Sicer načeloma je zdravo hrano, ampak vse to se mi zdi brez okusa.

Kaj naj naredim, naj ji ponujam nezmiksano, naj je ne mučim in čakam, da bo sama zrela za to? Kaj naj ji sploh še dam jesti, da bo njen jedilnik malo bolj pester, ker se bojim da se bo enih in istih jedi naveličala in bo hranjenje postalo zaresen problem?

Havla, hvala za odgovore in pomoč vsem, ki se jim je ljubilo brati ta dolg post in celo odgovoriti nanj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Noče nič nezmiksanega - HELP
3.4.2005 19:50:25   
Jančika_
Tudi moj 8-mesečnik jé samo zmiksano, ampak jaz sploh še pomislila nisem, da bi moral kako drugače:zmeden:. Ne je silit. Če ti je res ful do tega, ji tu pa tam ponudi, pa ko bo zrela za to, bo že jedla tudi koščke.

Če kakšno stvar rada jé, potem to verjetno pomeni, da ji je okusno, tudi če tebi ni:).

Pa nič se sekirat, če jé bolj ali manj iste stvari - prej je imela pa za čisto vsak obrok mleko, pa se verjetno ni nič pritoževala, a ne:).

Torej, nič se sekirat, to sem ti hotela povedat!

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
3.4.2005 20:05:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zvončka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Noče nič nezmiksanega - HELP
3.4.2005 20:10:26   
Anonimen
moja sicer je tut mal boj grobo zmiksane zadeve in je bila pravi jedec do danes :zmeden: dina stvar ki je ni marala je bila pesa :pujs: stara je 8,5 mesecev in že ful obvlada pincetni prijem in ko je pogruntala da sama lahko prijema koščke in jih nosi v usta in žveči sploh noče na žlico jest. sem jo danes fintirala da je jedla koščke iz zelenjavne juhe, zravn sem jo pa še na žlico futrala tacajt ko je ona brskala za koščki. itak se sama ne more nafutrat s tistimi koški. zdej ne vem če tvoja že sama kej žveči? a piškote je? moja ma tut 8 zob, samo žveči itak zadaj z dlesnijo.

ne vem, hotla sem samo rečt da poskusi mogoče s koščki da sama žveči - recimo banano, drugače pa bo že prišel njen čas ko bo začela mal večje koške jest, samo poskušaj večkrat pa se bo navadla.

lp, lara

(odgovor članu Zvončka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Noče nič nezmiksanega - HELP
3.4.2005 20:14:15   
Anja167
Mogoče pri vas ne bo pomagalo, ampak pri nas je bila prva hrana, ki jo je hotel sam gristi, banana. Ugrizne kar tako celo, samo olupljeno. Se mu tako fino zdi, ker zna tako kot mami. Je pa res, da jaz nisem nikoli stvari čisto v nulo spasirala, ker ima vse čisto drugačen okus.

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Noče nič nezmiksanega - HELP
3.4.2005 20:47:29   
Gina
Tako kot pri Anji167. Pa dajala sem mu v roke piškot, pa kruh, pa take reči. Pa banane res ni treba na strgalnik strgat. Jo lahko samo pretlačiš. Saj se otroci počasi navadijo.

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Noče nič nezmiksanega - HELP
3.4.2005 21:23:52   
mehurčica
David je zelooo dolgo jedel samo zmiksano hrano. Sem mu že hitro dajala malo manj zmiksano, recimo riž(ampak vseeno malo pretlačen), ampak čez čas je spet hotel vse čisto gladko. Nisem se kaj preveč sekirala, ker mi je bilo glavno, da poje dovolj in dovolj zdravo hrano.

Pri kakih 9mesecih je komaj znal keks pojest-seveda ker se mu je stopil v ustih.

Pri več kot enem letu me je sicer zaskrbelo, ker še vedno ni znal jesti kake hrenovke, kruh je špukal ven, mesa ni hotel grizt...ampak se je sedaj končno navadil. V jaslih ni imel druge možnosti, kot da je tisto, kar mu dajo ali pa bo ostal lačen. Kosila ni hotel jest kar nekaj časa. Pol se je pa enkrat zbudil ful lačen(ker tudi doma ni hotel zajtrka)in je pojedel 3 kose kruha za malico!!!:)-In od takrat naprej je kruh. Pa tudi vse opstalo. Danes je tudi hrenovko jedel-prej jo je špukal ven. Tudi banane mu končno ne rabim več strgat z žličko.


Kot vidiš, je David zelo dolgo jedel "kašice" in zelenjavne juhice(zelenjava je kar mehka in jo samo stisne z dlesnimi). No, pa kaki špageti(Barila-Filini)so mu tudi šli fajn dol.

Res, kar brez skrbi. Enkrat bo že.:) Lp:miska:

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Noče nič nezmiksanega - HELP
3.4.2005 21:27:05   
mehurčica
Si ji dala samo Lino-te? David jih tudi ne mara. Mu pa dam razne druge mlečne kašice, ki so čisto mehke. Pa ne smejo bit čokoladne.:zmeden:In čokoladnih pudingov ne mara.:zmeden:Ima pa rad čokolado. Hm...

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Noče nič nezmiksanega - HELP
3.4.2005 21:42:18   
bini
jaz sem se že nehala ubadati s tem in sem vesela da pač popapca kar popapca... bodo že še boljši časi prišli..
sicer pa da te potolažim - pri 9,5 mesecih še vedno jemo samo zmiksano, kakšne manjše koščke sicer sprejme ampak takoj ko je treba žvečit, je ona sita in noče več odpirat ust - ampak čez pol ure je pa lačna :zmeden:.. le kako jih razumet, a ne?? ampak ima šele 3 zobe, se tolažim, da ko jih bo več, bo postala boljši prežvekovalec :)-:)-

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Noče nič nezmiksanega - HELP
3.4.2005 21:49:50   
TaRe*
nAŠA ma samo 2 zobka spodaj,pa ji že en mesec ne pasiram več.Najprej pa sva začeli z žemljico.Ji dam kar polovico v roke,pol pa cuza,pa gricka tako dolgo,da odgrizne košček,ki ga potem počasi poje.Moram pa seveda cel čas gledat,da ni prevelik kos .
Najprej sem hrano pasirala z paličnim,potem sem jo samo še pretlačila z vilico,sedaj pa kakšno stvar,npr.korenček veliko raje nosi sama v usta,če je v koščkih,kot pa če ji dam jaz na žlici.
Pomoje se tudi ne rabiš sekirat.Ti bo že sama nakazala,kdaj bo hotela,čeprav te razumem,ker vem kako je hudo,ko ne veš,kaj bi :duda:dal za jest,da se bo najedel.

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Noče nič nezmiksanega - HELP
3.4.2005 23:21:23   
maja_
Jaz pa nič ne miksam. Mi je patronažna, ki mi je prišla "predavat" o hrani rekl, da naj ne miksam, pa tud v neki knjigi sem prebrala , da se to "danes več ne dela", ampak samo z vilicami dobro pretlačiti. Tako je bil do 6 m izključno dojen, od takrat pa pretlačeno hrano in nič pasiranega, razen kak Frutek brez sladkorja na "velike praznike".

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Noče nič nezmiksanega - HELP
4.4.2005 6:52:23   
Taša
Tudi jaz nič ne miksam.. in tudi nisem kaj veliko...mogoče od začetka malo, potem sem pa kar hitro nehala.. Vse stvari če je seveda potrebno pretlačim z vilico, pa obvezno bolj na grobo ne čisto na fino.. pa čisto lepo je oz. žveči... Maša pa ne mara čisto zmiksane hrane... Fruteka sploh ne zna ornk jest, ker je navajena žvečit..Je pa bila samo dojena do 6 meseca...še sedaj pri 9 jo dojim zvečer in zjutraj... No nič jo ne seli počasi se bo že privadila...

(odgovor članu Zvončka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?