|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oprostite za to vprasanje...
3.4.2005 15:25:38   
KMALU
Drage mamice tole vprasanje je za vas.
Kaj se v casu rojevanja zgodi z nasimi iztrebki. Se nikoli nisem nikjer prebrala, da se je nosecnica med porodom polulala ali pokakala - kar bi se mi zdelo skoraj normalno ob vsem tem pritiskanju.
Se je kateri zgodilo kaj takega?
Je to nekaj normalnega?

:zmeden2::zmeden:
Neposredna povezava do sporočila: 1
3.4.2005 15:29:02   
Lana_s
Jaz še sicer nisem rodila, je pa to res nekaj čisto normalnega in se skoraj vsaka pokaka (tak pravijo). Tega me je glih najbolj strah oz. mi bo ful čudno, če se bom jaz tudi, čeprav so babice in zdravniki tak navajeni na to. Zanima pa me, da če ti dajo klistir, če se vseeno še potem pokakaš ali se prej rešiš te nadloge.

LP

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.4.2005 15:40:47   
india
Rodila sem 6x, nikoli dobila klistira in vedno,kadar sem med ppadki čutila potrebo, so mi priajzno dale kahlo. Nikoli mi nu ušlo, vsaj ne da bi vedela, nobena babica pa ni komentirala nič, saj so na vse to skupaj navajene! Nič skrbet, saj bo vse potekalo kot je treba.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.4.2005 15:45:44   
KMALU
Finta je v tem, da ko gledas porod na tv - v kaksni seriji, filmu,.., bodoci oce vedno gleda kako pride ven glavica in vsake toliko "spega" tja..., nikoli pa ni bilo ne duha ne sluha o kaksnem kakcu.. :)-

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.4.2005 15:59:57   
puncica
To je popolnoma normalno in babice so na to navajene, pač pospravijo in se še opazi ne. Baje da dajo klistir predvsem zarad tega da do tega ne pride ali v manjši meri, je bolj za porodnico in babico.

Še to, moja babica je skoz ko sem rojevala in pritiskala govorila. "No zdej pa lulamo kakakmo, lulamo kakamo,....:)-" Na tak način namreč moraš pritiskat.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.4.2005 16:13:40   
Anonimen
Mene so klistirali in se mi zdi to fino. oleg tega , da te ne skrbi še to, da bi se pokakala, se še zares enkratno "spucaš". Kar se pa vode tiče, se je pa meni itak vsake toliko časa nekaj ven ulilo, nimam pojma, ali je bila plodovnica ali kaj drugega. Tudi babice se sploh niso sekirale, se sploh niso ozirale na to.

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
3.4.2005 16:16:08   
ribica.
Za to sem pa jaz pravi naslov. Moj porod je bil pač tak, da se je zavleklo pri iztisu otroka.Kar ni in ni mogla ven. Štiri ure sem jo tiščala ven. Ker v mb ne dajo klistirja, si lahko misliš, da brez kakanja tu ni šlo. Jaz se sploh nisem sekirala, ker tudi če bi se, ne bi nič pomagalo. Tamala je bila že čisto nizko in je močno pritiskala na črevo. Si lahko misliš da v štirih urah popadkov ki te totalno zvijajo na porodni mizi, brez kakcev ne gre. Meni nihče nič ni rekel, pač ti babica briše tazadnjo. Itak pa je zato tam. verjemi, ko boš enkrat rojevala, ti bo čist vseeno.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.4.2005 17:26:51   
babylove
Jaz sem sama vzela odvajalo, pred tem sem se pa s porodničarjem o tem pogovarjala in je rekel, da je njemu čisto vseeno.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.4.2005 17:28:54   
jicky
Jaz sem lulal itak ves čas- mi je babico nosila kahlo. Ko je prišlo do potiskanja, pa brez kakcev tudi ni šlo- pa sem bila na klistirju. Seveda takrat niti slučajno ne misliš na to, babice pa so tega navajene. Del poroda pač.:kava:

Lp, jicky

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.4.2005 20:31:53   
CUKRČEK
Bila sem klistirana tako, da ni bilo ne duha ne sluha o kakcu. ME je pa po porodu babica opomnila, če bi slučajno rada lulala (zanimivo da me ni tiščalo) in sem "točila" toliko časa, da je bila kahla polna( o, bog, pa veste kolikšno kahlo imajo...ogromno) :)-

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.4.2005 21:28:14   
Annny
Oj,

glede kakanja je pametno vzeti klistir.
Glede lulanja- dobiš kahlico.
Nosečka, ki je rojevala poleg mene, se je med potiskanjem polulala in pokakala in so jo k temu še spodbujali..pa zgleda ni bilo nič takega.

lp

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.4.2005 21:40:36   
polona2
Pojma nimam, sem :ups:, nisem :ups:, takrat sem imela toliko dela z lastno evforijo, da res nisem mislila na to, najbrž, da tudi če bi (od-do), bi mi bilo vseeno, takrat se s temi stvarmi res ne obremenjuješ...

...pa še nekaj, vedno sem govorila, da nočem nobenih zijal pri porodu, npr.kakšnih, šele učečih-se medicincev, ko sem rojevala, pa dve minuti pred iztisom slišim, kako babica reče nekemu dekletu, ki se je do takrat skrivalo za vrati; "Dej, Barbara, pejt zej gledat, vsak čs bo...", res mi ni bilo mar, 1. sem imela delo s finiširanjem, 2. čez nekaj trenutkov sem že zagledala svojega otročka in so mi solze sreče po licih tekle, sploh ne vem, kam je šla takrat ta Barbara :zmeden:

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.4.2005 21:51:12   
iva01
men so dali klistir, prav hecno je bilo ker nas je v v 20 minutah 6 dobilo klistir pa sta bla na raspolago semo 2 wcja, tak da smo kr pomvrstnem redu hodile ven in noter...takoda pri porodu ni blo kakanja,no vsaj men se zdi, jaz sem kr za klistir ker te spucajo pa maš mir.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.4.2005 14:31:53   
Žaža
Jaz kakala nisem (tako vsaj mislim:ups:). Vem pa, da sem enih 3 x rekla da me lulat in da sem enkrat rekla, da mislim, da bom samo 3 kapljice lulala, pa je babica rekla, da naj kar v vložek, potem pa je celo morje nastalo :)-:)- . Po teistem mi je pa kar mož že vložke menjaval, ker mislim, da sem pri vkoraj vsakem popadku lulala. POjma nimam, od kod toliko vode :zmeden:, ker so mi porod sprožili in sem mogla biti na tešče, pa pila sem lahko le v požirkih.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.4.2005 15:38:32   
Skorpija
Moja mami je pri zadnjem porodu otroka "pokakala", tako pač je, ni nobeden zaradi tega okrog padel, to dete pa se temu danes smeji in je anekdota vseh zabav...

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.4.2005 17:00:55   
pravljica
jaz nisem imela kaj bol pametnega za mislit takrat, kot na to, da sem se pokakala, in sem vsa nesrečna prosila moža, da počisti, ker ni blo nobene babice v bližini :)-

za odvajalo pa ne vem, ali ga lahko vzamem preden grem rodit?

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.4.2005 13:51:03   
Dadi
Meni so dali klistir...že po tem ko sem šla doma ene trikrat na blato. Tako da se pokakala med porodom nisem, sem se pa polulala, kajti med porodom sem pila vodo in je bil moj mehur poln...in mi je babica rekla da je fino in nič hudega če sem se polulala ker bo več prostora za otročka-lažji porod.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?