Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: dude pri novorojenčku 5.12.2008 11:25:46
|
|
|
|
Zofy
|
IZVIRNO SPOROČILO: lilija* Poznam nekaj primerov, ko je dojenčke prve dni duda tako zmedla, da so imeli nato probleme z dojenjem. Je pa vsak otrok enkraten in edinstven, tako da splošnega recepta nikoli ne bo! Se strinjam! Naj še povem, da v Izolski porodnišnici NE DOVOLIJO DUD! Ne vem, če je taka prepoved sploh zakonita, ma pustimo to. Nam so v Lj že v šoli za starše rekli, naj nesemo dudo s sabo, ker ne smemo imeti na začetku na dojki več kot 5 min, saj bomo če ne imele razpokane in krvave bradavice. In točno to se mi je zgodilo.
|
|
|
|
RE: dude pri novorojenčku 5.12.2008 11:34:58
|
|
|
|
zmajaz
|
Mi smo tudi kupili 2 aventovi silikonski v paketu. Od začetka je ni marala, a sem jo tako dolgo "silila" z njo, da jo je sprejela - to pa samo zaradi tega, ker si je prstke tiščala v usta in sem rekla, da boljše duda kot prst. Nisem pa že kar, ko je ni takoj sprejela, hitela kupit druge in probavat različnih. Sčasoma se je navadila in jo sprejela, potem se je pa pojavil ta problem, da ji je non-stop ven padala. Imela sem namreč tisto od 0-6 mesecev, ki je pa kar težka. (Za 2. bom raje kupila tisto od 0-3 mesece, ki je malo manjša.) V spanju je pa itak ni nikoli mela - takoj ko je zaspala, je duda letela ven. Pa ponoči ji je tudi sploh nisem dajala. Pri 7 mesecih jo je pa itak spet začela zavračati in smo jo ukinili.
|
|
|
|
RE: dude pri novorojenčku 5.12.2008 11:38:00
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy Naj še povem, da v Izolski porodnišnici NE DOVOLIJO DUD! Tudi v CE so baje sestre hude, če vidijo, da imaš dudo. Jaz sem jo sicer imela zraven, pa ni bilo potrebe, da bi ji jo dala. Če bi pa bila potreba, bi jo pa dala, pa naj sestre rečejo kar hočejo. Bi jim hitro svoje povedala - one mi lahko samo svetujejo, če bom pa jaz svojemu dala dudo ali ne je pa moja odločitev in mi nimajo prav nobene pravice ukazovati ali me celo nadirati.
|
|
|
|
RE: dude pri novorojenčku 5.12.2008 11:41:49
|
|
|
|
najsi
|
naš mulček se je tudi rodil s tako močnim sesalnim refleksom, da smo uporabljali dudo že v porodnišnici, ker drugače bi ga lahk jst mela skoz na zizi. Ga pa duda ni nič zmedla,obožuje zizo in se prav rad še cartla na njej, pol ko se naje, prav tako pa ima rad svojga dudeka, brez katerga mi ne moremo nikamor. Tak da se mi pri 5,5 mesca še vedno polno dojimo in še dudlamo zraven Imamo pa aventovo dudo. Je pa tudi res da so si vsi otroci različni in edinstveni in čisto možno je, da tvoje dete sploh ne bo hotelo dude. Tak je recimo sinko od moje svakinje, ki je star 2 leti in dude ni imel, ker je ni potreboval. Sprobal jo je sam letos poleti, ko je videl mojga sinka kak veselo dudla, pa smo mu posodli eno našo, pa se mu sploh ni dopadlo, ker ni vedu kak jo mora sploh cuclat. Ga je blo pa ful smešno gledat, pri njegovih poskusih
naš čudež je privekal na svet 26.6.2008,ob 2:17 zjutraj. Na ta svet je prišel kot krepak fantek z imenom Oskar
|
|
|
|
RE: dude pri novorojenčku 5.12.2008 12:32:54
|
|
|
|
Mandek
|
Naša kljub naši prizadevnosti ne zagrabi nobene . Včasi bi hudičevo prav prišla...
|
|
RE: dude pri novorojenčku 5.12.2008 12:54:24
|
|
|
|
taly82
|
Tudi mi imamo 2 Aventovi nočni, ki pa včasih prav pridejo. Tudi pri nas ima obdobja, da tišči prstke v usta, tako, da takrat hitro na pomoč priskoči duda ;)
|
|
RE: dude pri novorojenčku 5.12.2008 14:42:16
|
|
|
|
čipka
|
Naša kljub naši prizadevnosti ne zagrabi nobene . Včasi bi hudičevo prav prišla... tudi naša 3-mesečnica ne...že od rojstva ne mara nobene..kar z jezičkom ven porine...ne aventove,ne nukove,ne mum-ove.....po eni strani še boljše..
|
|
RE: dude pri novorojenčku 5.12.2008 21:21:57
|
|
|
|
moyca
|
eee.kaj pa je razlika med nočno in "navadno" dudo?
|
|
|
|
RE: dude pri novorojenčku 5.12.2008 21:25:02
|
|
|
|
D.anna 76
|
Mi smo pred porodom kupili Aventovo, tista ki sta 2 v paketu. Rabili smo jo točno ene 3 x v 6 mesecih. Tako da smo kr brez.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?